Skolvandringar

Solna församlings skolvandringar erbjuder elever att uppleva närområdets och kristendomens historia i en fantasifull miljö.

Skolvandringar är en blandning mellan upplevelse och teater, där vi förflyttar oss mellan tider och miljöer. Vandringarna är kopplade till läroplanens centrala mål och erbjuds gratis av Svenska kyrkan Solna under utvalda perioder under året.

JULVANDRING

För årskurs  F-1 i Råsunda kyrka

Kom med och upplev den första julen. Följ med Josef och Maria på den spännande resan från Nasaret till Betlehem. Möt de tre vise männen, Herodes och herdarna.

RÖSTER UR DET FÖRFLUTNA

För årskurs 2 och uppåt i Solna kyrka

Gå med på en spännande upptäcktsfärd i Solna kyrka. Ur de dunkla vrårna dyker upp, Albertus Pictor, drottning Hedvig Eleonora, S:t Martin m.fl.

PÅSKVANDRING

För årskurs 2-3 i Råsunda kyrka

Denna resa tar oss tillbaka till år 33 då romarna och Pontius Pilatus hade makten i Jerusalem. Här möter vi Jesus och hans lärjungar och får vara med om vad som hände några dagar före och efter påsken detta år. Vi får dela deras måltid och vara med om Jesu död och uppståndelse.

Se scener från Påskvandringen i klippet nedan. 

SÅ FORMADES SVERIGE

För årskurs 4-6 i Råsunda kyrka


Här får ni delta i en resa från början av vår tideräkning till våra dagar och uppleva hur kristendomen har påverkat vårt samhälle. Ni träffar Ansgar, Heliga Birgitta, Häxor och Gustav Vasa. Eleverna får delta i en riddarskola och vara med om ett husförhör så som det kunde gå till under 1800-talet.