Barn

I församlingen finns utvecklande och roliga aktiviteter för både mindre och större barn. Är du förälder, eller mor- eller farförälder är du välkommen med för att umgås och prata.

Kyrkans öppna förskola

Sångstunder, gemenskap och trevliga lekstunder tillsammans med andra. I Solna församling finns tre öppna förskolor som erbjuder mötesplatser för små barn med deras förälder/föräldrar/annan närstående vuxen. Öppettider står på varje förskolas egen sida.

Svenska kyrkans förskolor i Solna

Svenska kyrkan har två heltidsförskolor: Näckrosgårdens förskola, som ligger i Råsunda, och förskolan Glädjen som ligger i Bergshamra. Vi kombinerar mindre barngrupper och lekfullt lärande.

Miniorerna

Eftermiddagsverksamhet i Kyrkans hus för barn 6-9 år. Vi leker, har kul, pysslar och pratar om livet.

Juniorerna - ny verksamhet!

Kvällsverksamhet i Kyrkans hus för alla som är 10-13 år. Vi hänger med kompisar, lär känna nya, pysslar, har kul och pratar om livet.

Råsunda barn- och ungdomskörer

Körer från 5 år och uppåt.

Bergshamra barn – och ungdomskörer

Körer för små som stora: från Minikör för barn 4-5 år till Unga röster som passar för årskurs 7 och uppåt. Vecka 36 är det terminsstart för hösten.

Skolvandringar

Solna församlings skolvandringar erbjuder elever att uppleva närområdets och kristendomens historia i en fantasifull miljö.