Pilgrim Sollentuna

Välkommen att pilgrimsvandra med oss. Vi har kortare och längre vandringar i vår vackra närmiljö. Naturen ger tid för vilan från vardagens bestyr. En vandring kan ge dig ny inspiration till att hantera livet. Tveka inte att höra av dig om du vill följa med.

Sollentuna församling följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Lördag 5/9. Pilgrimsdag i Vallentuna
Vandring på Livstensleden startar kl 10.00, 6 km. Efter vandringen blir det mässa och fortsätter med föredrag av Björn Wiman, kulturchef på Dagens nyheter. Mer info kommer på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/sollentuna
Anmälan senast dagen innan.

Söndag 20/9, kl. 8.30–16.30. Stjärnvandring 15 km
Ett är nödvändigt
Vi startar vid Silverdalskapellets parkering och vandrar till Jakobs kyrka vid Kungs trädgården. Vi vandrar utmed Edsvikens strand genom Ulriksdals trädgård vidare mot Bergshamra. Fortsätter utmed Brunnsvikens strand mot Bergianska trädgården in mot staden. En blandning av landsort och stad. Du som vill gå en kortare väg kan ansluta vid Bergianska trädgården. Vi går tillsammans med Vallentuna och Danderyds församling. Församlingar från många delar av stiftet vandrar denna dag till en gemensam pilgrimsmässa i Jakobs kyrka. Där av namnet stjärnvandring.
Ta med matsäck och vatten för dagen. Slutar ca 16.30. Tar oss hem med kollektivtrafiken.
Anmälan senast 18 sep

Söndag 4 /10, kl. 13–17.30 9 km
Herre visa mig din väg.
Vi startar och slutar vandringen vid Fresta kyrka. Birgittavandringen i Fresta. En vandring längst Norrvikens strand med stopp för meditation vid bl.ba Klippkyrkan. Åter vid Fresta kyrka ca 17.00. Om man vill avslutas vandringen med program i Fresta kyrka kl 18.00. Därefter serveras soppa i eldarnas sken. Ta med matsäck.
Anmäl senast 2 oktober.

Söndag 1/11, kl. 11.30 – 16.00. All Helgons tid. 6 km
Från mörker till ljus
Vi startar vid minneslunden vid Sollentuna kyrka. Pilgrimsvandring i All Helgons tid. Vi börjar med en kort reflektion i minneslunden vid Sollentuna kyrka. Vandrar genom kyrkogården ner mot Norrviken strand. Fortsätter utmed vattnet och mot Edsbergs slott och Edsviken. Vårt mål för dagen är Turebergskyrkans gudstjänst kl 15.00. Ta med matsäck och vatten för dagen. Vi vandrar tillsammans med Danderyd församling
Anmälan senast 30 oktober.

Kontakt och mer information:

Katharina Wolf Erixon, diakon
Tfn 070–781 95 55
E-post katharina.wolferixon@svenskakyrkan.se

Pilgrimsvandra på andra ställen

Pilgrimscenter Stockholm ligger på Tyresö. Om du följer länken hittar du en översikt över kommande vandringar. Pilgrimscenter Stockholm bedriver också caféverksamhet.

Pilgrim Vallentuna har organiserade vandringar och dessutom catering- och konferensverksamhet.