Svenska kyrkan Sollentuna Besöksadress: Sköldvägen 10, 19147 SOLLENTUNA Postadress: BOX 13, 19121 SOLLENTUNA Telefon:+46(8)50551300 E-post till Svenska kyrkan Sollentuna

Pilgrim Sollentuna

Välkommen att pilgrimsvandra med oss. Vi har kortare och längre vandringar i vår vackra närmiljö. Naturen ger tid för vilan från vardagens bestyr. En vandring kan ge dig ny inspiration till att hantera livet. Tveka inte att höra av dig om du vill följa med.

Kontakt och mer information:

Katharina Wolf Erixon, diakon
Tfn 070–781 95 55
E-post katharina.wolferixon@svenskakyrkan.se

Lördag 31/8 kl 9.00-16.30
Grinda – Skärgårdsvandring
Vi tar båt från Vaxholm och inom en timme är vi på Grinda, mitt i en lummig skärgårdsnatur. Hela Grinda är idag naturreservat, med jordbruk och djurhållning som förutsättningar för att landskapet ska kunna hållas öppet och levande. Barrskog, lövlundar, öppen odlingsmark och betande djur med höns som sprätter gör vandringen över ön till ett fint sommarminne. Samlas på kajen i Vaxholm kl 9.00 och beräknar vara tillbaka i Vaxholm ca 16.30. Enklast är att ta buss från Danderyd till Vaxholm. Anmälan senast 29/8.

Lördag 7/9 kl 8.30–16.00
"Vart leder dina steg?", 17 km
Vandring, reflektion, bön och gemenskap.
Medtag egen matsäck och kläder efter väder. Samling: St: Larsgårdens parkering (Prästgårdsvägen 4).
Info och anmälan senast 4/9 till:
Dag Bjärnhall, präst, mob 070-202 73 61 eller
dag.bjarnhall@svenskakyrkan.se

Söndag 15/9 kl 8.30–16.30
Stjärnvandring, 15 km

Medmänniskan. Vi startar vid Silverdalskapellets parkering och vandrar till Jakobs kyrka vid Kungsträdgården. Vi vandrar utmed Edsvikens strand genom Ulriksdals trädgård vidare mot Bergshamra. Fortsätter utmed Brunnsvikens strand mot Bergianska trädgården in mot staden. En blandning av landsort och stad. Du som vill gå en kortare väg kan ansluta vid Bergianska trädgården. Vi går tillsammans med Vallentuna och Danderyds församling. Församlingar från många delar av stiftet vandrar denna dag till en gemensam pilgrimsmässa i Jakobs kyrka. Där av namnet stjärnvandring. Ta med matsäck och vatten för dagen. Tar oss hem med kollektivtrafiken. Anmälan senast 13/9.

Söndag 6 /10 kl 13.00–17.30
Herre visa mig din väg, 9 km

Birgittavandringen i Fresta. En vandring längst Norrvikens med stopp för meditation vid bl.ba Klippkyrkan. Åter vid Fresta kyrka ca 17.00. Om man vill avslutas vandringen med program i Fresta kyrka kl 18.00. Därefter serveras soppa i eldarnas sken. Vi startar slutar vandringen vid Fresta kyrka. Ta med matsäck. Anmäl senast 5/10.

Söndag 3/11 kl 11.30–16.00
All Helgons tid, 6 km

Vi lyfter fram några Helgon/ förebilder för oss
Pilgrimsvandring i All Helgons tid. Vi börjar med en kort reflektion i minneslunden vid Sollentuna kyrka. Vandrar genom kyrkogården ner mot Norrviken strand. Fortsätter utmed vattnet och mot Edsbergs slott och Edsviken. Vårt mål för dagen är Turebergskyrkans gudstjänst kl 15.00. Ta med matsäck och vatten för dagen
Vi vandrar tillsammans med Danderyd församling.