Pilgrim Sollentuna

Välkommen att pilgrimsvandra med oss under våren och sommaren! Vi har kortare och längre vandringar i vår vackra närmiljö. Naturen ger tid för vilan från vardagens bestyr. En vandring kan ge dig ny inspiration till att hantera livet. Tveka inte att höra av dig om du vill följa med.

Sollentuna församling följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Lördag 24 /4, kl. 09.00 - 16.00.
TILLSAMMANS STEG FÖR STEG – ca 13 km

Start – kl 9.00 Rotebrokyrkan
Mål- ca 16.00 i Turebergskyrkan, Sollentuna centrum

Vi startar vår vandring vid Ekumeniakyrkan, Rotebro och vandrar till Turebergskyrkan. Vi går genom Viby och utmed sjön Ravalen mot Bögs gård på Järvafältet. Koloniområdet Fyndet i Töjnan och sen mot Turebergskyrkan. En vandring i vår närmiljö. En blandning av skog, ängar, hagar och trädgårdar, asfalt och betong. Vi avslutar vid Turebergskyrkans klockstapel.

Tag med matsäck och vatten för dagen
Vandringen leds av Gerdine Willemsen och Katharina Wolf Erixon
Anmälan till Katharina tel.070-781 95 55 el Gerdine tel.070-236 84 05

Kristi himmelsfärds dag 13/5  kl 10-15.
VÅRVIND - ca. 10 km

Start och mål vid Edsbergskyrkan

Kom nu helige ande som en vårvind. Fyll mitt hjärta med din kraft sjunger vi i psalm 719. De orden bär vi med oss på vår vandring.
Vi börjar vår vandring vid Edsbergskyrkan och går genom skogen till Sätra prästgård. Vidare utmed Edsviken förbi Bergendal, Landsnora, Edsbergsslottspark och Edsbergskyrkan.

Tag med matsäck och vatten för dagen
Vandringen leds av Fredrik Hamrén och Katharina Wolf Erixon
Anmälan till Katharina, tel.070-781 95 55

Onsdag 16/6 kl 10-15. Rulla som pilgrim – 8,5 km
DEN BLOMSTERTID NU KOMMER

Vandring på delar av Ingaleden i Vallentuna för personer som är rullstols­burna. Vandringen går mest på grusvägar. Ta gärna med assistent eller följeslagare .

Vi startar kl 10 00 vid Hökeriet som ligger vid Granby gård och avslutar vid Markims kyrka ca 15.00 där vi avslutar med middagsbön och äter vår medhavda matsäck. Ta med matsäck och vatten för dagen.

Vid regn inställt.

Vandringen är ett samar­rangemang mellan Sollentuna och Vallentuna församling.Vandringen leds av Majken Öst-Söderlund och Katharina Wolf Erixon. Anmälan till Katharina, 070-781 95 55

Torsdag 1/7 – kl 17.30 – 20.00. PILGRIMENS SJU NYCKLAR – ca 5 km

Vi startar och landar vid parkeringen vid Bögs gård. En prova-på-vandring i att pilgrimsvandra. Vi vandrar med pilgrimens sju nycklar, ord som på olika sätt försöker uttrycka den nutida människans längtan efter att något mera hel.
Vi njuter av sommarkvällen på Järvafältet.
- Ta med matsäck och vatten

Vandringen leds av Katharina Wolf Erixon
Anmälan till Katharina, 070-781 95 55