Vi anpassar verksamheten

Utifrån regeringens senaste direktiv om max 8 personer i våra lokaler exklusive personal anpassar Sollentuna församling sitt arbete efter de nya riktlinjerna. Sedan tidigare har Sollentuna församling valt att ställa in all inomhusaktivitet men nu måste vi tyvärr också stänga portarna för fysiska gudstjänstbesök.

Detta gäller för Svenska kyrkan Sollentuna

Varje söndag kommer du kunna följa vår huvudsändning på församlingens facebooksida.

Utöver det blir det sändningar från kyrkorna via kyrkornas respektive facebooksidor.

Du kan titta på Facebook även om du inte själv har ett Facebookkonto.

För digitala sändningar se kalendariet

Öppettider kyrkor för ljuständning
Kummelby öppet mån-fred 9-15, stängt helger.
Edsberg öppet tisd-tors 9-15, söndag 10-12
Tureberg öppet tis-fred 9-15, stängt helger

– Utifrån regeringens senaste direktiv om max 8 personer har vi beslutat att ställa om till enbart digitala gudstjänster. Det är givetvis tråkigt att vi inte kan träffas på riktigt, men nödvändigt för att få bukt med smittspridningen, säger kyrkoherden Lasse Svensson.

S:t Lars stängt i veckorna, men håller Stillhetens kapell öppet för ljuständning. Eventuellt öppet på söndagar, t.ex. första advent.

Advent
Advent firar vi med direktsändningar från S:t Eriks kyrka, Turebergskyrkan och Kummelby kyrka. Samma dagar och från samma platser kan man också ta del av tre korta jubileumsfilmer från respektive kyrka.  Som vanligt blir det också livesänd andakt kl 9.00 från S:t Larsgården varje torsdag och söndag. De senare sänds över Sollentuna kyrkas lokala facebooksida.

En sak som man absolut inte får missa i år är Sollentuna församlings adventskalender. Varje dag öppnar vi en musikalisk lucka från Kummelby kyrka – och du följer den på församlingens facebook, youtube och webb.

Detta och mycket mer hittar du i vår kalender på webben: https://www.svenskakyrkan.se/sollentuna Kalendern uppdateras kontinuerligt - så gå gärna in och kika på de närmaste dagarna.

Det går också bra att ringa in till vår växel på tel: 08–505 513 00, så hjälper vi dig som kanske inte har tillgång till en dator.

Begravningar under corona läs mer här