Sköllersta församling Besöksadress: Pastorsexpeditionen, Folkasbov 3, 69731 Pålsboda Telefon: +46(582)41460 E-post till Sköllersta församling Webbplats

Borgerlig begravning

Det finns inga bestämmelser för hur en sådan ceremoni ordnas. Ett borgerligt avsked kan utformas helt personligt om man själv vill. Önskar man hjälp av en borgerlig begravningsförättare kan ofta kommunen eller begravningsbyrån hjälpa Dig att finna en.

En borgerlig begravning kan väljas då man vill ordna en avskedsceremoni men inte tillhör något trossamfund (dvs är inte styrd av något regelverk till skillnad från Svensk kyrkan eller katolska kyrkans ordning) i en neutral lokal utan religiösa symboler eller helt privat.

697 93 Hjortkvarn

Lilla Gamby 560

Sven-Åke Lindbergh

Hallsbergs kommun:

För att tillgodose rättigheter och önskemål för de folkbokförda som inte tillhör Svenska kyrkan finns lokala begravningsombud som är tillsatta av Länsstyrelsen.