Begravning

Vi håller begravningsgudstjänst för att säga farväl, överlämna en människa till Gud och säga tack. Men begravningsgudstjänsten är också något att hämta kraft ur.

 Information om gravskötsel och priser hittar du under fliken kyrkogårdar.

Efter det tar tjänstgörande präst kontakt med anhöriga så fort som möjligt. En tid för ett personligt möte bokas där präst och anhöriga bland annat går igenom gudstjänsten samt bestämmer musik och psalmer.

Det vanliga är att begravningsbyrån tar kontakt med expeditionen för att boka tid till begravning. Enligt den nya begravningslagen måste gravsättning ske senast en månad efter dödsfall.

Inför begravninen

Begravningen är en akt av kärlek och respekt för den döde. Vi får tacka för vad den människan gett oss. Vi får be om förlåtelse och försoning för det som inte blev som vi ville och hoppades. Gudstjänstens djupaste ärende är överlämnandet av den döde i Guds händer. Nu sköter Gud hela omsorgen om den männsikan.

Att samlas till begravningsgudstjänst: familj, släkt, vänner och andra nära, är ett sätt att gemensamt stötta varandra och hämta kraft ur minnet av den som gått bort.

Att ta farväl av en närastående är svårt och tungt. Det ofattbara blir bara glimtvis verkligt när någon som vi älskar går bort.

Att ta farväl

Telefontid: tis-fre 10-12

Begravningar sker på torsdagar eller fredagar kl.11.00 och 13.00. Bokning görs genom expeditionen på 0582-41460

Musik

Psalm

Välsignelse

Slutbön

Avskedstagande

Herrens bön

Förbön

Bibelläsning

*Överlåtelsen

Griftetal

Psalm

Samlingsord

Musik

Klockringning

Så här kan en begravningsgudstjänst se ut. Musik och psalmer väljs tillsammans med tjänstgörande präst.