Orgeln i Stora Skedvi
Foto: Calle Eklund

Läktarorgeln i Stora Skedvi kyrka

På läktaren står en mäktig prinsessa, (byggd 1922 av Magnusson), som idag inte riktigt kan visa vad hon går för. Är man snart hundra år är det kanske naturligt! De renoveringar och moderniseringar som hon genomgått har berövat henne många juveler i kronan och hennes prakt har solkats av slitage. Nu är allt klart för ett återställande och en genomgripande renovering av Prinsessan fröken Magnusson vilket kommer att ge henne åter sin ursprungliga skönhet. Eftersom arbetena med orgeln till stor del kommer att röra sig om återställande av ett antikvariskt intressant objekt har församlingen beviljats sk kyrkoantikvarisk ersättning, (KAE). Åkerman & Lunds orgelbyggeri skall utföra arbete som skall vara klart i slutet av 2016.