Motettkören
Foto: Anders Gustafsson

Stora kyrkans Motettkör

Motettkören är en blandad kör med fasta platser och höga ambitioner. Kören är öppen för intag då plats finns. Intag sker genom ett kort personligt samtal samt provsjungning för organist Nicklas Strandberg. Du bör vara van att sjunga och jobba självständigt med instudering av noter. Närvaro vid repetitioner är viktig för körens gemensamma musikskapande och utveckling, körsång är ett ”teamwork”.

Motettkören är en del av Körtrappan i Östersunds församling och Stora Kyrkans gudstjänstfirande med psalmsång, liturgisk sång och solistisk körmusik, fördelat på ett antal tillfällen under ett kalenderår. Kören gör också en hel del olika musikaliska produktioner och konserter i församlingen, både med orkester och själva.

Motettkören sjunger den klassiska sakrala repertoaren från medeltid fram till nyskriven musik. Du har dessutom chans att sjunga i Stora Kyrkans Dam- eller Manskör. Stora kyrkans Mans- och Damkör repeterar jämna veckor, Motettkören repeterar ojämna veckor.

Repetitioner: Torsdagar, ojämna veckor, 19:00-21:30
Repetitionsplats: Stora salen, Församlingsgården bredvid Stora kyrkan
Körledare: Nicklas Strandberg

För mer information och anmälan, kontakta:

Nicklas Strandberg

Organist, Stora kyrkan, Gamla kyrkan

Mer om Nicklas Strandberg

Nicklas Strandberg är körledare och utbildad på Mellansels folkhögskola (Kantor), Ingesunds Musikhögskola (musiklärare, orgelpedagog) och Göteborgs Universitet (Organist).