Foto: Anders Gustafsson

Musik

Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år. Hos oss erbjuds musik både i körer, i gudstjänsten och i form av konsert- och musikevenemang i egen och andras regi. Genom kyrkomusiken erbjuds en värdefull mötesplats där du kan uttrycka och tolka dina andliga och existentiella frågor.

Musik i Stora kyrkan

I Stora kyrkan har du möjlighet att ta del av olika typer av högkvalitativa musikupplevelser med kör, orkester och orgel. Professionella musiker och sångare arbetar sida vid sida med församlingens körer. Vi erbjuder ett brett utbud av olika konsert- och musikevenemang i egen och andras regi. Slå dig ner och lyssna till musiken som fyller salen. Varmt välkommen!

Bilder på olika körer

Sjunga i kör

Östersunds församling bär en stark tradition av kör- och musikverksamhet. Det finns någonting för alla. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra, oavsett om du prövat det tidigare eller ej. Kom, sjung och ha roligt!

Lunchkonserter i Gamla kyrkan

Här kan du se hela programmet för våren 2023. Lunchkonsert varje onsdag kl 12:00. Fri entré. Varmt välkommen!