orgel
Foto: Magnus Aronsson/ikon

Orgelveckan i Östersund

Årets orgelvecka, 10-13 november. Mängder av orgelkonserter med olika teman. Lokala och nationella musiker med spännande ingång i orgelmusiken.

Schema för orgelveckan 2021:

Onsdag 10/11 12:00
Lunchkonsert i Gamla kyrkan – Mozart 4x4
Mila Thoors – Orgel
Daniel Beskow – Piano

En konsert fylld med positiv energi! ”Mozart-effekten” är känd sedan länge för sin positiva påverkan på kroppen och hjärnan. Musiken av Mozart fascinerar med sin vitalitet, humor och djup och lämnar ingen likgiltig. Därför har musikerna Daniel Beskow och Mila Thoors bestämt sig för att spela en hel konsert med musik av Wolfgang Amadeus Mozart.

Onsdag 10/11 kl 18:30
Hornsbergskyrkan på Frösön
Orgelkonsert med några av länets orgelelever.

Gästande musiker Mila Thoors - Orgel och Daniel Beskow - Piano.

Torsdag 11/11 18:30

konsert i Stora kyrkan
Johannes Landgren – Orgel
Anders Hagberg - Flöjter och sopransaxofon

Koppling till gregorianik, världsmusik, folkmusik och improvisatoriska förhållningssätt. Ett meditativt program med spännande klanger och instrumentmöte.

Fredag 12/11
Orgelpub på Norra station

Medverkande:
Johannes Johansson
Anders Bergman
Klara Wising
Nils Frändén

Organiststuderande från Musikhögskolan i Göteborg.

Fullt ös på orgeln utlovas tillsammans med sköna upptåg och allsång i härligt avspänd miljö på fantastiska Norra Station.

Lördag 13/11 18:00
Konsert Stora kyrkan
Gunnar Idenstam – Orgel
Dan Laurin – Flöjter

Två världsstjärnor på plats i Östersund i ett unikt samarbete. Deras första konsert tillsammans någonsin. Missa inte när två av de mest virtuosa musikerna på sina instrument drabbar samman i denna spännande konsert.

Nicklas Strandberg

Organist, Stora kyrkan, Gamla kyrkan