Foto: Anders Nicander

Månadens musik

Konserter, körer, gudstjänster, mässor. Kyrkan står för den breda, allmänna relationen till musik av olika slag och vi erbjuder ett högkvalitativt musikutbud som i sin helhet är mer omfattande än någon annan musikinstitution. Välkommen!

Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år och har en given plats inom Svenska kyrkan. Genom kyrkomusiken erbjuds en värdefull mötesplats där det ges utrymme att tolka sina andliga och existentiella frågor, eller bara njuta.

JULI

Onsdag 6 juli kl. 19.00 Roslags-Kulla kyrka
The Real Group på skärgårdsturné
OBS extern konsertarrangör med inträde. Inträde: 200 kr och köps via Nortic.

Söndag 10 juli kl. 16.00 Östra Ryds kyrka
"Romantiska legender och myter"
Matilda Lindholm – piano

Torsdag 14 juli kl. 19.00 Ljusterö kyrka
En skärgårdssägen med doft av sommaren – Hugo Alfvén 150 år
Joakim Kihlström – tenor
Stefan Nymark – piano

6 juni kl. 18:00 Österåkers kyrka Non Silentiums traditionella Nationaldagskonsert. Foto: Alex & Martin

Söndag 17 juli kl. 16.00 Östra Ryds kyrka
Bara Bach
Per Gross – blockflöjter
Ligita Sneibe – orgel

Torsdag 21 juli kl. 19.00 Ljusterö kyrka
SHE – pop och soul av kvinnliga artister
Musikgruppen SHE består av Helena Vinderson, Karolina Ollinen, Cecilia Runolf och Ida Havsed

Söndag 24 juli kl. 16.00 Östra Ryds kyrka
Dirge in woods och andra tysta sånger
Love Lyckelin Bergman – tenor
Liv Skareng – gitarr

Torsdag 28 juli kl. 19.00 Roslags-Kulla kyrka
Sången doftar i natten
Hjorthagens vokalensemble

Söndag 31 juli kl. 16.00 i Östra Ryds kyrka
 ”Johann Pachelbel – Musik i trefaldighet"
Medverkande Magnus Holmlund – orgel och cembalo

AUGUSTI

Torsdag 4 augusti kl. 19.00 Ljusterö kyrka
Ingmarsö hafsband med vänner

Söndag 7 augusti kl. 16.00 Östra Ryds kyrka
Svängig folkmusik med gruppen Västanvinden.
Medverkande Lovis Jacobsson – cittern, Albin Myrin – klarinett & Erland Westerström – munspel.

Musik i sommar

Välkommen att lyssna till alltifrån klassisk musik till jazz och folkmusik i Ljusterö kyrka, Roslags-Kulla kyrka och Östra Ryds kyrka i sommar.

Körer för vuxna

Körsång och kyrkomusik är en omfattande verksamhet inom kyrkan. Vi erbjuder en mängd körer med olika inriktning och åldersspann. Alla jobbar vi med målet att medverka i våra gudstjänster och konserter utefter förutsättningarna som finns i respektive kör. Välkommen!

Barn- och ungdomskörer

Att sjunga tillsammans skapar glädje och samhörighet. Det finns grupper för alla åldrar och att vara med i en kör kostar ingenting.