Kammarkören Non Silentium och Urban Westerlund.
Foto: Ellinore Nilsson

Månadens musik

Konserter, körer, gudstjänster, mässor. Musik har varit ett självklart inslag i kyrkan under flera hundra år och har en given plats inom Svenska kyrkan. Genom kyrkomusiken erbjuds en värdefull mötesplats där det ges utrymme att tolka sina andliga och existentiella frågor, eller bara njuta. Välkommen!

Musik i sommar

Välkommen att lyssna till alltifrån klassisk musik till jazz och folkmusik, gotisk harpa till slagverk, i Ljusterö kyrka, Roslags-Kulla kyrka och Östra Ryds kyrka i sommar. Fri entré till de flesta konserterna.

Åkersberga kyrkas interiör.

Lunchmusik

Välkommen till lunchmusik i Åkersberga kyrka. Det bjuds på ett kort musikaliskt program varefter det serveras lunch med kaffe och kaka.

Körer för vuxna

Körsång och kyrkomusik är en omfattande verksamhet, cirka 88 000 människor sjunger i någon av Svenska kyrkans körer. Vi erbjuder en mängd körer med olika inriktning och åldersspann. Alla jobbar vi med målet att medverka i våra gudstjänster och konserter utefter förutsättningarna som finns i respektive kör. Välkommen!

Barn- och ungdomskörer

Att sjunga tillsammans skapar glädje och samhörighet. Det finns grupper för alla åldrar och att vara med i en kör kostar ingenting.