Konfirmation i Oskarshamns församling

Vem kan jag lita på? Kan jag alltid vara mig själv? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Hoppas du vill hänga med på en unik upplevelse med oss! 

I vår får alla som har ungdomar födda 2007 och bor i Oskarshamns församling information om konfirmationen hem i sin brevlåda.  Fyller du inte 14 i år men ändå är intresserad är det bara att höra av dig.  

Vad gör vi?
Med hjälp av lekfulla övningar, film, musik, skapande, drama och en och annan tävling funderar vi kring ämnen som vänskap, kristen tro, motgångar och kärlek. Vi går på gudstjänst och gör övernattningar ihop.  Ledarna består av en en grupp av präster, diakon, musiker och pedagoger som är vana att jobba med ungdomar. Dessutom deltar unga ledare som nyligen har konfirmerats. Ung ledare är ungdomar som tidigare har konfirmerat sig och valt att stanna kvar för att bidra till en grym konfirmandtid just för dig. Träffarna startar i september och slutar i april, maj eller juli. Det sista gruppen gör tillsammans är att fira med en konfirmationsgudstjänst för att påminna oss om löftet Gud ger oss i dopet: att alltid vara vid vår sida. 

Konfirmationen kostar inget och du behöver inte vara döpt för att börja
Konfirmationen, aktiviteter och övernattningar är gratis. Under konfirmandåret brukar alltid någon eller några döpas innan det är dags för själva konfirmationsgudstjänsten.

GRUPPERNA

Classic
Träffas tio onsdagseftermiddagar per termin, från september till
maj. Ett helgläger 1-3 oktober då det blir en tur med Shalombåten
och ett helg- läger till fantastiska Gotland 6-8 maj. Med hjälp av samtal, skapande, lek, sång och drama funderar vi tillsammans på vad som är viktigt i livet, på Gud och på vad tro kan innebära. Häng med - det blir en grym tid tillsammans!
-Start 15 september 2021
-Konfirmation 22 maj 2022

Vinter
Träffas sex söndagar från september till april, ett skidläger 6-11 januari till Credogården i Sälen och ett helgläger i april. Vinterlägret är för ALLA, även för dig som inte har stått på ett par skidor förut. Med hjälp av samtal, skapande, lek, sång och drama funderar vi tillsammans på vad som är viktigt i livet, på Gud och på vad tro kan innebära. Häng med - det blir en grym tid tillsammans!
-Start 25 september 2021
-Konfirmation 24 april 2022

Sommar
Träffas några lov- och helgdagar från oktober till maj för att sedan spendera två veckor tillsammans under sommarlovet. En vecka på härliga, soliga Öland och en vecka hemma i Oskarshamn. Med hjälp av samtal, skapande, lek, sång och drama funderar vi tillsammans på vad som är viktigt i livet, på Gud och på vad tro kan innebära. Häng med - det blir en grym tid tillsammans!
-Start 12 oktober 2021
-Konfirmation 3 juli 2022

Särskilda behov
Hör av dig om du undrar ifall konfirmation passar dig eller ditt barn. Ofta går det att hitta lösningar tillsammans. 

Konfirmation och covid-19
Oskarshamns församling gör just nu, tillsammans med alla andra i samhället, allt vi kan för att hindra smittspridningen av coronaviruset covid-19. Vi hittar nya sätt att ses, upptäcka och ha roligt tillsammans - samtidigt som vi följer myndigheternas direktiv. Det är inte lätt att förutse hur läget är i september när nästa gäng konfirmander börjar . Vad vi vet är att det blir konfirmandverksamhet i höst och att hur än träffar och läger organiseras kommer det blir ett grymt år tillsammans! Har du frågor så tveka inte att höra av dig. 

ANMÄLAN

Anmäl dig senast 12/9 2021 genom att klicka dig vidare på länken nedan:

Intresseanmälan konfirmand

Vill du veta mer eller träffa oss ledare? 
En bra början är att kolla in vårt instagram-flöde: konfirmandoskarshamn. Där ser du vad som händer i årets konfirmandgrupper. Vi kommer, om möjligt, till Valhalla- och Kristinebergsskolan och informerar under våren. I konfirmandarbetet har vi också unga ledare som varit konfirmander tidigare år-kanske går någon av dem på din skola och kan berätta mer? 
Kontaktperson är Maria Klingstedt som du når på telefon 0491-78 42 17 eller mejl: maria.klingstedt@svenskakyrkan.se