Konfirmation i Oskarshamns församling

Vem kan jag lita på? Kan jag alltid vara mig själv? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

I maj får alla som har barn födda 2006 och bor i Oskarshamns församling information om konfirmationen hem i sin brevlåda. Hoppas du vill följa med på en unik upplevelse med oss! Fyller du inte 14 i år men ändå är intresserad är det bara att höra av dig.

Konfirmationen handlar om att ha någonstans att gå där man helt och fullt kan vara sig själv och att få prata om livet och om vad du känner, att stanna upp och fundera på dina frågor mitt i tonåren. Kom och upptäck vad det kan innebära att möta Gud och hur allt hänger ihop: Gud, du själv och livet.

I konfirmandarbetet möter du vuxna ledare och unga ledare. Ung ledare är ungdomar som tidigare har konfirmerat sig och valt att stanna kvar för att bidra till en grym konfirmandtid just för dig.

Är konfirmation verkligen något för mig?

Vi ser varje konfirmand som värdefull och unik, med alla de möjligheter och svårigheter vi har som människor. Därför är konfirmandåret för ALLA!

Konfirmationen kostar inget och du behöver inte vara döpt för att börja
Under konfirmandåret brukar alltid någon eller några döpas innan det är dags för själva konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation och covid-19
Oskarshamns församling gör just nu, tillsammans med alla andra i samhället, allt vi kan för att hindra smittspridningen av coronaviruset covid-19. Vi hittar nya sätt att ses, upptäcka och ha roligt tillsammans - samtidigt som vi följer myndigheternas direktiv. I september när nästa gäng konfirmander börjar planerar vi för ett mer normalt läsår, men ingen kan idag säga riktigt att det blir så. Vad vi vet är att det blir konfirmandverksamhet i höst och att hur än träffar och läger organiseras kommer det blir ett grymt år tillsammans! Har du frågor så tveka inte att höra av dig.

Konfirmandgrupper 2020-2021

Vinter

Gruppen träffas september till april: sex söndagar, ett helgläger och ett sportlovsläger. Sportlovslägret tar oss till Hälsingland - en resa för ALLA, även för dig som inte kan stå på ett par skidor. Med hjälp av skapande, samtal, musik, film, drama, sång, lek och tävlingar gläntar vi på dörren och tittar närmare på livet och upptäcker tron, oss själva och andra. Finns Gud? Spelar jag roll? Vad tror jag på?

-          Start i september 2020
-          Konfirmation i april 2021

Sommar

Träffas sex onsdageftermiddagar från september till maj. Vårt fokus ligger på sommarlovet då vi träffas en vecka på dagtid i Oskarshamn och därefter tillbringar vi en vecka på vackra Öland. Ett läger för ALLA! Vill du upptäcka ett nytt sätt att se på världen och din plats i den? Här diskuterar vi de stora frågorna om livet, kärleken och Gud. Kom och upplev en unik sommar med gemenskap, lek, samtal, äventyr och stor glädje.

-          Start i september 2020
-          Konfirmation i juli 2021

Anmälan

Anmäl dig senast måndag 24 augusti här på hemsidan genom att klicka dig vidare på länken nedan:

Intresseanmälan konfirmand

Vill du veta mer eller träffa oss ledare?
En bra början är att kolla in vårt instagram-flöde: konfirmandoskarshamn. Där ser du vad som händer i årets konfirmandgrupper. Vi kommer till Valhalla- och Kristinebergsskolan och informerar i maj. I konfirmandarbetet har vi också unga ledare som varit konfirmander tidigare år-kanske går någon av dem på din skola och kan berätta mer?
Ansvarig pedagog Jennie W Loftby når du på telefon 0491-78 42 19 eller mejl:
jennie.w.loftby@svenskakyrkan.se