Konfirmation i Oskarshamns församling

Anmäl dig till konfirmandåret 2023-2024

Direkt till anmälan

Se mer på instagram

Upptäck vad som händer i årets konfirmandgrupper

Det här tycker vi om konfirmationen!

Vänskap, kul aktiviteter & roliga ledare

Vem kan jag lita på? Kan jag alltid vara mig själv? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. 

För dig som fyller 14 år
I höst får alla som har barn födda 2009 eller 2008 och som bor i Oskarshamns församling information om konfirmationen hem i sin brevlåda. Fyller du/ditt barn inte 14 i år men ändå är intresserad är det bara att höra av dig.  

Vad gör vi?
Med mycket lek, musik, skapande, lite tävling och några roliga lägerdygn funderar vi tillsammans på vad som är viktigt i livet. På ämnen som vänskap, motgångar, kärlek och på vad kristen tro kan innebära. Vi går på gudstjänst och har andakter ihop.

Träffarna startar i september och slutar i april eller juni. Det sista gruppen gör tillsammans är att fira med en konfirmationsgudstjänst för att påminna oss om löftet Gud ger oss i dopet: att alltid vara vid vår sida. 

Fullt upp på fritiden?
Om skolterminerna är fulla med fritidsaktiviteter kanske sommargruppen passar dig. De har fem träffar under skolåret och ses sedan sommarlovets första två veckor. Vintergruppen träffas cirka en gång i månaden.

Läs mer om upplägget nedan. 

Ledarna
Ledargruppen består av präster, musiker och pedagoger som är vana att jobba med ungdomar. Plus ett gäng unga ledare som nyligen har konfirmerats och som vill bidra till en kul konfirmandtid för dig.

Inte döpt?
Du behöver inte vara döpt för att börja. Det är vanligt att några döper sig under konfirmandåret.

Ingen kostnad
Konfirmationen, aktiviteter och övernattningar är gratis. 

Särskilda behov
Hör av dig om du undrar om konfirmation passar dig eller ditt barn. Ofta går det att hitta lösningar tillsammans. 

Frågor
Hör av dig till Maria Klingstedt om du har frågor:
0491-78 42 17 eller mejl maria.klingstedt@svenskakyrkan.se

GRUPPERNA

Foto: Anna Gustafsson

Vinter
Gruppen har upptaktsläger 22-24 september på Öland och träffas sedan en gång i månaden under höst och vår. Vi åker på vinterläger 3-7 januari 2024 till mysiga Gransnäs lägergård och har sedan ett helgläger i Oskarshamn i april.
-Start torsdag 7 september 2023
-Konfirmation 28 april 2024

Sommar
Gruppen har upptaktsläger 22-24 september på Öland och träffas sedan två gånger på hösten och tre gånger på våren. Vi spenderar två veckor tillsammans under sommarlovet, 16-30 juni 2024. En vecka på soliga Öland och en vecka hemma i Oskarshamn.
-Start torsdag 7 september 2023
-Konfirmation 30 juni 2024

ANMÄLAN

Anmäl dig genom att klicka dig vidare på länken nedan:

Intresseanmälan konfirmand

Vill du veta mer eller träffa oss ledare? 
En bra början är att kolla in vårt instagram-flöde: konfirmandoskarshamn. Där ser du vad som händer i årets konfirmandgrupper. Vi kommer till Valhalla- och Kristinebergsskolan och informerar under våren. I konfirmandarbetet har vi också unga ledare som varit konfirmander tidigare år-kanske går någon av dem på din skola och kan berätta mer? 
Kontaktperson är Maria Klingstedt som du når på telefon 0491-78 42 17 eller mejl: maria.klingstedt@svenskakyrkan.se