Man vid ljus på kyrkogård
Foto: Gustaf Hellsing/IKON

Alla helgons dag

Det är allhelgonatid. Tankarna går till dem som gått bort och som vi saknar. Vecka 44 är kyrkan och kapellet på kyrkogården öppet för dig som vill ha egen tid för stillhet eller eftertanke. Caféet i församlingshemmet håller öppet på fredag och lördag. På lördagen kl 17 streamas/visas en musik- och minnesgudstjänst via församlingens Facebook-sida.

Stillhet och ljuständning i kapellet

Hela vecka 44 är kapellet på kyrkogården öppet för den som vill ha egen tid för stillhet eller eftertanke. I kapellet visas ett bildspel över årstidsväxlingarna på kyrkogården till tonerna av musik och det finns möjlighet att tända ljus. Kapellet är vecka 44 öppet måndag - lördag kl 10-15.30.

Om man har frågor om en specifik grav eller gravskötsel finns vaktmästarna tillgängliga på expeditionen.

I pergolan på kyrkogården serveras kaffe under veckan.

Caféet är öppet

På fredag och lördag i allhelgonaveckan är du välkommen in till café i församlingshemmet, öppet kl 10–17. Vi bjuder på kaffe och bulle.

Minnesstund med ljuständning

På lördagen bjuds anhöriga in till ljuständning och uppläsning av namnen på de avlidna under året. Kyrkan är öppen kl 12-16 och under denna tid är ni välkomna till kyrkan för en kortare minnesstund. Meddela namnet på er anhörig vid ingången till kyrkan. Ni är välkomna att sitta ned i kyrkan så kommer vi att tända ljus och läsa upp namnet en liten stund senare.

Musik- och minnesgudstjänst

På Alla helgons dag den 31 oktober är det en musik- och minnesgudstjänst kl 17 i Onsala kyrka. Erik Wing, cello, och Rebecka Runeson, orgel och piano, medverkar i minnesgudstjänsten.

Corona-läget gör att Onsala kyrka endast kan ta emot max 50 personer. Därför streamas/visas även musik- och minnesgudstjänsten på församlingens Facebook-sida. Du kommer även kunna se den i facebook-flödet nedan.