Karolina och Ingrid håller en kaka med texten "Du gör mig glad! "
Foto: Kyrkbyrån/JE

Podd – Kaffe med Karolina!

Småprat, trams och djupdykningar med Karolina Sandros och Ingrid Eliasson. Och sen påtår och eftersnack i Facebookgruppen "Kaffe med Karolina – påtår".

Kaffe med Karolina

Lyssna här

Hur funkar det där med podd?

Vad är en podd? 

- Det är helt enkelt en ljudinspelning av till exempel ett samtal, som publiceras på internet så att den som vill kan lyssna på det. Lite som ett radioprogram, men utan fast sändningstid.  Du kan själv välja när du vill lyssna. 

 

Hur lyssnar jag på en podd?

- Du kan lyssna från din mobiltelefon, läsplatta eller dator. Beroende på vad du väljer finns det olika appar och program där du kan hitta podden. 

 

Var hittar jag podden Kaffe med Karolina?

- Om du använder mobiltelefon eller läsplatta är det enklast att skaffa en app som är gjord för att samla ihop poddar. Det finns olika varianter, till exempel appen Podcaster och Acast. Sök där du brukar hitta och ladda ner appar. I den app du väljer skriver du bara ”Kaffe med Karolina” i sökrutan så dyker den upp. Om du väljer att prenumerera på podden får du påminnelser när ett nytt avsnitt släpps. Här är några platser där podden finns: Spotify, Podcaster och Podbean

Om du lyssnar via datorn kan hitta podden här via Öckerö församlings hemsida.

 

Vad är det där med påtår och eftersnack på Facebook?

- Vi är ett gäng som gillar att prata vidare om vad som sägs i podden. Därför finns Facebookgruppen Kaffe med Karolina - påtår. Den är öppen för vem som helst, och alla kan se vad som skrivs i gruppen. Be om att bli ”medlem” i gruppen. Då kommer du kunna se allt som skrivs, och du kan välja att bara titta eller att delta i samtalet. Du hittar förmodligen både gamla och nya vänner där.  

 

 

 

Säsong 7, 2023

16. Råa älgar, stora kontraster och falsk, grön omställning 
230513. Går det att växla mellan svåra möten efter tsunamin och fika med smörgåstårta på skånska caféer? Är det i kristid människor söker Gud? Riskerar kyrkan att bli ett museum? Om att åka ambulans från Schweiz till Kiruna, att krydda kaffet med renkött och att våga se de döda fiskarna i älven. Gäst: Jean-Claude Marclay, ny präst på Björkö. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

15. Kaffepaus
230506. Den här helgen blir det ingen ny podd, så passa på att lyssna ikapp tidigare avsnitt. Nästa vecka är vi på plats igen med ny gäst.

14. Bokslut, minnen, flätade skägg och hemliga valborgstalare 
230429. Handlar bokslut mest om siffror eller ord? Vem ska göra ens bokslut och när – nu eller på dödsbädden? Är Gud särskilt god mot präster? Hur umgås man Gud? Kan man vara ledig från att vara präst? Och så en del om kolakakor med ädelost, blazer och pommes, parfym och gnuggisar med skunklukt. Gäst: Christer Holmer, präst på Björkö på väg mot pension. 

13. Pepp inför podd om bokslut
230422. Mitt i smeten med unga kändisar och två fåtöljer med spotlight! Om scendrömmar, trädgårdsrafs och influencers i påskägg på ICA. Och så tittar vi både bakåt och lite framåt. 

12. Påskbonus #2: Påsklov!
230415. Ingrid har med sig en liten överraskning och Karolina berättar om sin favoritdag i kyrkan under påsken. Småprat, trams och djupdykningar i den andra av två minipoddar i påsktid.

11. Påskbonus #1: Glad påsk!
230408. Ingrid bjuder på en rejäl smakutmaning och Karolina delar tankar inför påsken. Småprat, trams och djupdykningar i den första av två minipoddar i påsktid.

10. Sjukdricka, terapi, tvåsamhet och syrenfärgade träningsoveraller i Tylösand
230401. Är det trendigt att leva som par? Är en kris bra för parrelationen? Kan en skilsmässa bli bra, kan en relation överleva otrohet? Om hur våra relationer påverkas av tro och kyrklighet, vilka relationsproblem som är vanligast och när det är klokt att söka hjälp. Gäst: Lena Enerbäck, familjerådgivare, Öckerö kommun. 

9. Pepp inför podd om tvåsamhet
230325. Om födelsedagsfirande, low-low pressure-symbolen, åldersmarkörer och Zara Larssons biobesök. Och så frossar vi i Karolinas Instagramflöde och spånar på frågor om par-relationer. Minipodd med Karolina och Ingrid.

8. Laget och idrotten, dænska wienerbrø och de viktiga bromsklossarna 
230318. Hur bygger man lag? Är grupparbeten alltid bäst? Behövs verkligen alla i teamet? Var Jesus en bra lagledare?Om att fira med champagne, lära sig vara själv, ställa krav, klara att inte vara bäst och hitta nån som vill hoppa med över stupet. Hur svårt kan det va? Gäst: Preben Pedersen, krögare på Tullhuset och tidigare förbundskapten för danska landslaget i innebandy. 

7. Pepp inför podd om laget
230311. Om sandpapper i hjärnan, snöstormar, eskalerande väderintresse och beslut om att ”fylla på materialet”. Och så lovebombar vi mello inför finalen med Loreen i smörgåsgrillen och allt. Minipodd med Karolina och Ingrid.

6. Äventyr, paus, skärmfasta och buljong med lökbös
230304. Hur vet man när en livspaus är nödvändig eller ett äventyr måste bejakas? Hur är det att pausa kyrkan, men inte Gud? Om att lämna sina rötter och upptäcka det man har. Att förverkliga drömmen om att bara få vara och hitta en ny väg. Och så en skvätt skidskytte, frivillig späkning, vampyrer och evig kärlek. Gäst: Sofia Rydell, blivande sjuksköterska och skidälskare. 

5. Pepp inför podd om paus
230225. Om fejksnön i Borås, Ice Age och detta med vinterbad. Om att vara där man är och att inte sluta drömma. Och så lite taktiksnack inför pensionen och pepp inför nästa inspirerande gäst. Minipodd med Karolina och Ingrid.

4. Livsskeden, kriser, humus och moderatbandy för pensionärer
230218. Hur lyckas man gå i pension på ett bra sätt? Blir man någon annan vid 65? Var småbarnstiden den bästa eller värsta tiden? Är det löjligt med 40-årskris? Vad har man Gud till? Är att titta ut en gravplats som att titta ut en tomt? Funkar det med ägg och ost i handväskan och vem har koll på 1-2-3-lagen? Gäst: Lena Andersson, diakon och nybliven pensionär från Hälsö. 

3. Pepp inför podd om livsskeden
230211. Om arbetsplats-zoo och östrogen-plåster, heshet och rinnande ögon. Vi säger nej till vinterbad och ja till hamster i kyrkan. Och så eftersnackar vi om tröst och taggar inför nästa vecka. Minipodd med Karolina och Ingrid.

2. Roliga svampar, pole dance, tröst och att inte ta livet för givet
230204. När det lilla hjärtat slutar slå i vecka 38, hur förändras livet då? Vad säger folk på ICA efter en förlossning som inte slutade med ett barnskrik? Är ett ofött barn en främling eller en älskad dotter? Går sorgen någonsin över? Om varför och meningen. Om Gud och den lilla, lilla kistan. Om en älskad fjärilsdotter som alltid finns, men ändå inte. Gäst: Hanna Grav, fyrabarnsmamma från Hönö. 

1. Pepp inför podd om tröst (säsongstart)
230128. Boom – och där var säsong sju igång! Vi peppar inför vårens första poddgäst och vardagsfirar. Plus avhandlar sprayflaske-regn, Skagen-över-dagen, gött möse-törva-fika och lite annat. Minipodd med Karolina och Ingrid.

Säsong 6, 2022

16-21. Jul- och nyårsbonus
17 dec 2022-21 jan 2023. Karolina och Ingrid bjuder på små julgodisar och nyårskarameller från förr. Småprat, trams och inte alls särskilt många djupdykningar i sex minipoddar under julen och början på det nya året.

15. Tillfälligt avbrott
10 december. Nämen hörni – den här helgen tar vi paus. Ett litet, tillfälligt avbrott i julstressen. Lyssna gärna ikapp på avsnitt som du missat ... eller låt det vara tyst i lurarna. Trevlig helg! 

14. Marsipanälgar, Jesus, sinnesro och AA på lönnkrogar i Agadir
3 december. Att redan som tonåring vara rökt och sen göra karriär i kostym. Att leva maximalt, åka Antabuss, sova i soptunna, nosa på döden och tvingas acceptera maktlöshet. Men också om hopp, att bli förlåten av ett barn och sedd för den man är. Och så lite om kändisjakt på behandlingshem, den syntetiske anden, Livsstilsverktyget, classy julgodis och de tolv tusen kattluckorna. Gäst: Eddy Normark, diakon, konditor, is-racingförare och nykter alkoholist. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

13. Pepp inför podd om sinnesro
26 november. Eftersnack om styrka och funderingar kring ålderstecken, snoriga morgnar, handledsvärmare och det påbörjade adventscrescendot. Och så ser vi fram emot ny poddgäst med skön dialekt. Minipodd med Karolina och Ingrid.

12. Salta pinnar, styrka, ambulanser och konsten att andas
10 november. Vad händer när en högpresterande chef, karismatisk träningsinstruktör och supermorsa blir allvarligt sjuk? Kan man jobba ihjäl sig på ett roligt jobb? Är det bra eller dåligt att vara stark? Om att söka stillhet, förundran och tillåta sig ha roligt. Om skuld och skam, multivitamintabletter och att få kissa utan att jobbmejla. Och så lite om Franses Barbie och valet mellan Bachelor och UR. Gäst: Sofia Hansson, rektor och träningsinstruktör med erfarenhet av utmattning. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

11. Pepp inför podd om styrka
12 november. Vi ger oss på fler reflektioner kring pengar, om att göra rätt för sig och att köpa dyra diskmaskiner utanför budget. Och så dansar vi in helgen och satsar på att ”fake it ’til U make it”. Minipodd med Karolina och Ingrid.

9-10. Allhelgonabonus
November: Småprat, trams och djupdykningar i två minipoddar i allhelgonatid.

8. Pengar, elkostnader, givmildhet och guldstålar till kaffet
22 oktober. Hur ska det gå med räntorna, matpriserna och rumstemperaturen? Lånar vi för mycket? Kan någon bli rikare utan att någon annan blir fattigare? Borde den som är rik skämmas? Är pengar roten till allt ont? Kan en rik man komma till himlen? Blir man mer generös ju rikare man blir? Och så lite om Manchester City, den heta bostadsmarknaden på bondvischan i Halland och vad man gör på banken efter tre. Gäst: Olof Utbult, företagsrådgivare. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

7. Pepp inför podd om pengar
15 oktober. I uppladdningen inför nästa podd avhandlas glada hattar och pulled lobster, sliddriga blusar och hjälpsam, teknisk support på ICA. Och glöm aldrig visdomsordet ”yta räddar liv”. Minipodd med Karolina och Ingrid.

6. Paljetter, modellkontrakt, livsglädje och skillnaden mellan MS och PMS
8 oktober. Att som 23-åring få sjukdomen MS, dratta omkull i höga klackar på kullersten och planera för att ta sitt liv. Att leva med en ständig influensa-känsla och inte dejta varken Gud eller nån annan. Men mest om att strunta i att ”lyssna på kroppen” och istället dansa, shoppa kläder, skratta och klättra i berg. Gäst: Anna Bryngelsson, glädjespridare på mini-crosser från Hönö. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

5. Pepp inför podd om livsglädje
1 oktober. Eftersnack och framåtblick – vilka poddgäster vi har! Karolina och Ingrid laddar för nästa tema med prat om säsongs-toapapper, galaklänningar, kändisar och mysiga frukostar på färjan. Minipodd med Karolina och Ingrid.

4. Droger, Gud, inflytande och smaskiga Gaisare 
24 september. Är det så farligt om tonåringar dricker lite sprit? Behöver drogförebyggandet verkligen starta i förskolan? Om makt och ansvar, Öckerö-metoden, föräldrarollen och risken med att vara spontan. Men också om tiden efter branden på Knippla, hur man ställer in sin livskompass och om det är lätt att säga hejdå till Gud. Gäst: Håkan Fransson, drogförebyggare i Öckerö kommun. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

3. Pepp inför podd om inflytande
17 september. Karolina och Ingrid avslöjar nästa gäst och värmer upp sina influencer-skills: Vem vill BeReal, vad är fortfarande cringe och sänds verkligen Gilmore Girls i tusenmiljoner avsnitt? Minipodd med Karolina och Ingrid.

2. Salami, Madicken, samhällsengagemang och skojiga valaffischer
Gäst: Viktoria Johansson, rektor på Hedenskolan, Hönö. 

10 september. Karolina och Ingrid hakar på valspurten i elfte timmen. Vem vill och orkar längre engagera sig ideellt? Kommer nästa generation leda Sverige bättre? Hur mår ungdomar idag? Är diagnoser bara en trend? Om respekt och uppfostran, Gun och rebellen Jesus, mobilförbud och att vara född ur ett hjärta (och en mage). Gäst: Viktoria Johansson, rektor på Hedenskolan, Hönö. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

1. Bonus: Säsongstart
3 september. Kickstart för säsong SEX plus eftersnack och reaktioner på sommarens poddar. Och så lite om Håkan, köttiga frukostmackor och groddar, semester och ofrivillig tågluff. Minipodd med Karolina och Ingrid.

 

Säsong 5, 2022

23-27. Sommarbonus
Juni-augusti: Småprat, trams och djupdykningar under fem minipoddar i semestertid med Karolina och Ingrid.

22. Bonus: Livsresor
18 juni. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om livsresor. Plus en del om sommarlov, betygshets, skenande matpriser, badpremiär, maneter ... och så avslöjar Karolina en gammal lögn. Minipodd med Karolina och Ingrid.

21. Askungens klänning, livsresor, celiaki och sockerbullar
11 juni. Kan en händelse ändra livets riktning helt? Hur blir det när någon man älskar hastigt dör eller tar sitt liv? Är det okej att gå till psykolog eller är psykisk ohälsa fortfarande tabu? Om att lära sig läsa som vuxen, ha Gud för sig själv, få vänner i alla åldrar och älska jobbet. Om att våga testa och våga göra fel. Gäst: Jenny Johansson, kiosktanten på Henrys kiosk. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten. 

20. Bonus: Arbete
4 juni. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om arbete. Fast egentligen mest tjöt om luktärtor, elastiska slangar, #swedengate, IT-plattformar, konfirmationer och nationaldagsfirande. Minipodd med Karolina och Ingrid.

19. Falukorvsmackor, arbete, trafikregler och lyckliga administratörer
28 maj. Karolina och Ingrid pustar ut efter Kyrkfestival och Pridekalas med gökotta och ogräsrafs. Mår alla bättre av att arbeta än att vara lediga? Vilket är drömjobbet? Handlar arbetet om att härda ut till helgen kommer? Är arbetslöshet alltid jobbigt? Är arbetet en gåva från Gud och hur går det med vilodagen? Och något om mobillarm och att vakna med Olle Carlsson. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

18. Bonus: Pride
21 maj. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om Pride, kärlek och vänskap. Vi gläds över Regnbågsmässan och laddar för Öckerö Pride- och kulturkalas i den sista regnbågspodden för i år med Karolina och Ingrid.

17. Budapesttårta, pride, valpar och helt ofrivilliga dickpics 
14 maj. Vi laddar för Pride! Två influencers och en TV-stjärna snackar HBTQ, schlagers, orkidéer, hemsydda gardiner, sex, fjollighet, fest och glamour. Men också om våndan över att komma ut som gay, möta fördomar och hat, välja bort barn och att landa i ett annat liv än man först tänkte. Gäst: Tomas Götesson, Karolinas goda vän och ”en livs levande bög”. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

16. Bonus: HBTQ
7 maj. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om HBTQ, regnbågsmuffins, QX-gala och gulliga HBTQIA+hundar. Och så firar vi stolt poddens 100:e avsnitt! Minipodd med Karolina och Ingrid.

15. Prideflaggor, regnbågar, HBTQ och kyrkans utmaningar 
30 april. Bög, flata, hen, HBTQIA+ … vad får man säga och när blir det fel? Borde alla gå i Pride-parad? Kan man vara kristen och HBTQ-person? Hur långt har kyrkan kommit, topp tre bibelställen för och mot HBTQ och vad säger egentligen Jesus? Om att komma ut och att vara anhörig, om bemötande och fördomar. Gäst: Johanna Wikberg, präst och engagerad i EKHO – ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

14. Påskbonus #3: Gurkis och blomstrande strykbrädor
23 april. Sista provsmakningen och final för påsktipsrundan. Karolina förklara teologisk matte och Ingrid ältar vidare om Jesus utseende.  Småprat, trams och djupdykningar i den sista av tre minipoddar i påsktid.

13. Påskbonus #2: Påskotta och sliriga äggrätter
16 april. Präglas påskhelgen mest av påskefyrar, trädgårdshandskar, gudstjänst eller partaj? Ingrid har helt glömt pandemin och Karolina briljerar med äggkunskap. Småprat, trams och djupdykningar i den andra av tre minipoddar i påsktid.

12. Påskbonus #1: Tyska påskägg och 1700-talsgodis
9 april. Karolina och Ingrid ser fram emot Stilla veckans kontraster och påsklovets vila, provsmakar godis och funderar över påskkängurus i Karolinas påsktipsrunda – ett, kryss eller två? Småprat, trams och djupdykningar i den första av tre minipoddar i påsktid.

11. Bonus: mat
2 april. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om mat. Om lasagne och surt bacon kryddat med gödseldoft, sommartidsvaka, Ukraina och spaupplevelser i både micro och frysfack. Minipodd med Karolina och Ingrid.

10. Lasagnette, smågodis, mat och eventuell sommartid 
26 mars. Är vetemjöl och socker den stora boven? Ska samhället ta ansvar för min hälsa? Vad finns det för skäl att äta mer vegetariskt? Åt man bättre på Bibelns tid? Rekommenderade Jesus verkligen 68 brödskivor om dagen? Plus en del om machokött, tumregeln ”gott är onyttigt” och innehållet i Rikshospitalets diet. Gäst: Lina Johansson, dietist. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

9. Bonus: fåfänga
19 mars. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om fåfänga. Mer om udda skönhetsideal, stilresor och Jesus looks. Och så gläds vi över Ukraina-engagemang och kaffe i vårsolen.  Minipodd med Karolina och Ingrid.

8. Sminkfria dagar, fåfänga och högvinst i Brie-lotteriet
12 mars. Karolinas ger träningstips och blir åksjuk i Ingrids nya glasögon. Är det negativt att vara fåfäng? Vilka är de vanligaste skönhetsoperationerna för kvinnor – och för män. Är alla ingrepp fåfängliga? Är det fåfängt att vara macho eller att ha jaktlicens? Var Jesus ful, säger Bibeln något om fåfänga? Och lite om Vasalopps-plockepinn, fransk grammatik och stilresor. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Bonus: övertygelse
5 mars. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om övertygelse. Är kristen tro övertygande? Hur ser Putins övertygelse ut och vem borde vara världens president? Å så lite girlpower på det. Minipodd med Karolina och Ingrid.

Veganska färger, överlåtelse, Tinder och slirig gummisemla
26 feb. Vad är du övertygad om? Vem har påverkat dina ställningstaganden? Ger akademisk kunskap eller känsloupplevelser en starkare tro? Vem tror på dig? Om tvivel, tro och en hel del om tyngtäcken, vuxenpoäng, partysamtal och utmaningen att dela med sig. Gäst: Sara Johannesson, präst. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Bonus: förlåtelse 
19 feb. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om förlåtelse. Finns det något som är oförlåtligt? Och till det en smaskig blandning av tårta, ungherrar och tankar om sömn. Minipodd med Karolina och Ingrid.

Tandläkarspa, förlåtelse och blöta långkalsonger
12 feb. Karolina och Ingrid laddar för sportlov och Alla hjärtans dag med råghjärtan och bålträning. Varför är det så svårt att säga förlåt? Vad är själva poängen med förlåtelse? Hur kan Gud förlåta det jag gjort mot någon annan? Plus gummi-julgranar, gafflar och biskopar – både svenska och sydafrikanska. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Bonus: tålamod 
5 feb. Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om tålamod. Med pigg blick och stram nacke inväntar vi tålmodigt tid med vänner, gatsoparbilen, semlor, guldregn och mello. Minipodd med Karolina och Ingrid.

 

Oxveckor, tålamod, Tegnell och klämda råttor
29 jan. Nytt år, nya rutiner! Blir det 75 eller 14:10? Funkar det att sova på ett sängbord? Orkar vi hålla ut i pandemin? Vad är tålamodets motsats – otålighet eller vrede? Kan man öva upp sitt tålamod och måste man vara tacksam mitt i skiten? Karolina och Ingrid tjötar om munskydd, säkerhetsbälten, kattsärbos och frågvisa barn. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Bonus: säsongstart 
22 jan. Eftersnack och reaktioner på julpoddarna och kickstart för säsong FEM! Vem vann julflätan? Vem är prästens livvakt? Om nyårsfest med covidpass, drömmar om våren och lite motorsnack. Minipodd med Karolina och Ingrid.

 

 

 

Säsong 4, 2021

17-21. Julbonus
December 2021 - januari 2022: Småprat, trams och djupdykningar under fem minipoddar i jultid med Karolina och Ingrid.

16. Livepodd: Glögg med Karolina!
13 dec: Karolina och Ingrid bjuder på livepodd med Ludvig Åberg, sång och musik och Frida Blomqvist, sidekick! Sing-along, glögg med tillbehör, överraskningar, trams och allvar. Inspelning från Hönö kyrka 11 december 2021. Livepodden går också att se i Facebookgruppen ”Kaffe med Karolina – påtår” eller via webben: svenskakyrkan.se/ockero

15. Bonus: Vanor
4 dec: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om vanor. Om lingonpoesi, trökiga psalmer och fredagsmys med en twist. Hur noga är det med allt? Kan rutiner vara nåt positivt? Och som final: pepp inför liveshow! Minipodd med Karolina och Ingrid. 

14. Sparkling winterglögg, traditioner, vanor och gul snö runt fönstren
27 nov: Ingrid och Karolina gläntar på dörren till julen och avhandlar hur det alltid har varit. Vilket är årets juleskum? Hur gör vi med vask-slask-problemet? Handlar traditioner alltid om mat? Behöver vi andliga vanor? Vi aviserar också en helt ny tradition, önskar gott slut på kyrkoåret och snackar om när djuren bör utfordras. Småprat, trams och den här gången lite färre djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

13. Bonus: Relationer
20 nov: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om relationer – tänk om alla hade vågat berätta hur de egentligen har det! Det blir också djupdykning i bibeln och en stor, maffig applåd för alla män. Minipodd med Karolina och Ingrid.

12. Grillkillar, sömnbrist, relationer och salutogena mandelcigarrer 
13 nov: Vilka är de vanligaste problemen i en kärleksrelation? Är det en fördom att män har svårt för att tala om känslor? Gör kriser relationen starkare? Triggar julen konflikter? Om våld i hemmet, tips för att få relationer att hålla och skillnaden på terapi och samtalsstöd hos en präst. Gäst: Christer Jonasson, föräldrarådgivare och terapeut. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

11. Bonus: Kärlek
6 nov: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om kärlek. Vi snackar bröllopsminnen, vackra plastskor och volumiösa frisyrer. Vi hinner också avhandla rensning av både garderob och själ. Minipodd med Karolina och Ingrid.

10. Dieselfärgad glans, moralkakor, kärlek och hunkarna i Uddevalla
30 okt: Karolina och Ingrid minns första kärleken, den som aldrig blev och den som faktiskt höll. Hur bra måste en relation vara? Vad har Gud med bröllopet att göra? Om att bli älskad och dumpad, om pirr, passion och sorgen över att inte ha någon att komma hem till. Plus något om förbjuden frukt, HBTQ-prästen som vägrar viga heterosexuella och porr i bibeln. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

9. Bonus: Tullhuset
23 okt: Eftersnack och reaktioner på förra veckans liveinspelning från restaurang Tullhuset. Stämmer det att David Hellenius ringt Karolina? Vem ska få en goodiebag? Måste podden dubbas? Välkommen till hybrispodden med Karolina och Ingrid.

8. Live på Tullhuset
16 okt: Specialpodd för dig som inte kunde vara med 11 oktober när Kaffe med Karolina körde LIVE på restaurang Tullhuset, Hönö. Här kommer en inspelning från kvällen, vi ber om överseende med ljudet. Och kolla gärna Facebookgruppen ”Kaffe med Karolina – påtår” för bilder!

7. Bonus: Sport
9 okt: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om sport. Om träning för själen, att känna sig jätte-super-sportish eller att inte kunna idrotta fast man vill. Och så lite om högtider, kungligheter och hummerfiske. Minipodd med Karolina och Ingrid.

6. Sport, vinnarskallar, känslor och doften av kanelbullar 
2 okt: Vad tycker Gud om sport? Är idrott ett religionssubstitut, kan sport tillfredsställa människans djupaste behov? Om offside, hooking, kristna sporter och likheten mellan en hockeymatch och en gudstjänst. Är prestation bra? Kan sport bli ett relationsproblem och hur känns det när kroppen inte orkar? Gäst: Tomas Hammar, fd idrottspastor. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

5. Tillfälligt avbrott 
25 sept: Så kom en liten förkylning emellan och dagens podd får flyttas fram en vecka. Fast en liten telefonhälsning vill vi skicka med! Passa också på att lyssna ikapp tidigare avsnitt. Trevlig helg! / Karolina och Ingrid

4. Bonus: val 
18 sept: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om val. Om känslan att bli vald eller bortvald och det ödesdigra valet i skapelsens gryning. Till det ett cykeldrama, rent livsfarliga kemikalier och ett damsugarmysterium. Minipodd med Karolina och Ingrid.

3. Gummiost, skönhetstips, svåra val och sjukt sjuka psalmer
11 sept: Är det jobbigt eller skönt att få välja? Ångrar man alltid det man INTE gjort? Är lotteri en lösning och vilket är värst hos frisören – snarka eller dregla? Karolina och Ingrid om livsavgörande val, men också om spatlar, fotvård, kyrkovalet och att leva innan internet. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

2. Bonus: ålder 
4 sept: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om ålder. Blir man mer generös med tiden? Om dansbandsbegravningar, nejlikor och leken gömma nyckel. Och så glädjen över ny studio i rosa plysch! Minipodd med Karolina och Ingrid.

1. Spandexkroppar, axelvaddar, ålder och den biologiska klockan
28 aug: Karolina och Ingrid öppnar säsong fyra med Skotte och Glenn. Varför är det känsligt att fråga om kvinnors ålder? Är det roligt eller stressigt att vara ung? Om krämpor och dosetter, acceptans, ålderism, tacksamhet, Benjamin och Keyyo. Och så lite om tonårsbikinis och det faktum att ”what happens in Ullared stayes in Ullared”. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

 

 

Säsong 3, 2021

22. Jordgubbar, konflikter och byggplast, but no taxfree
19 juni: Från slambilar, heta hotellrum och oui, oui baguette till konfliktlösningar, härskartekniker och långsinthet. Är Jesus konflikträdd? Vad bråkar folk mest om? Karolina och Ingrid snackar om att knyta näven i fickan eller helt enkelt inte ta skit. Och så lite om foodtrucks och glasskiosker. 

21. Bonus: förebilder
12 juni: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om förebilder. Vi navigerar smidigt mellan Jesus, Janne, Måns, Benjamin och snusen på dopfunten. Plus lite om dåligt samvete och skolavslutningstårtor. 

20. Nationaldagsfirande, coola förebilder och smaken pärlsocker-kemisal
5 juni: Karolina och Ingrid letar förebilder bland högstadietjejer, ortopedtekniker, italienska rockstjärnor, tanter, barn och superföräldrar. Om att vara en förebild och att oroa sig för sina nära. Att leva som man vill – inte som det förväntas och att våga visa svaghet. Och som lök på laxen lite om Sverige, sommarfest på Golgata, biskop Nikodemus och att få hissa regnbågsflaggan när man vill. 

19. Bonus: jubileum
29 maj: Eftersnack och reaktioner på förra veckans jubileumspodd. Kalaset fortsätter med liljekonvaljer, fanfar för våra lyssnare, pannband och lökar. Och så en skvätt om fransyskor, hårdrockare och instruktioner inför mors dag. 

Nr 18: Rosa bubbel med poppkork under poddens 1 års-jubileum
22 maj: Iförda tiara, fjäderboa och balklänning firar Karolina och Ingrid 1 års-jubileum. I poddens årskrönika avslöjas bästa fikat, roligaste gapskrattet, snyggaste bilden och det mest angelägna ämnet. Vi blickar tillbaka på årets gäster och lyssnar på gamla ljudklipp om hur allt började, om sparrisglass, rock’n’roll, troschock och hantverkare. Småprat, trams och den här gången inte så mycket djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Nr 17 Bonus: resor
15 maj: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om resor – vad frestar mest, en resa till Hell eller en månad i kloster? Vi snackar också om en toyboy, påminner om att rösta inför jubileumspodden och ladda för kvällsmacka! 

Nr 16: Tjernobyl, inre och yttre resor, flygskam och mortlad romansallad
8 maj: Reser man för att resa eller för att ha rest? Var ligger Akropolis och hur svettig är kön dit? Ser Betlehem ut som på flanellografen? Stämmer det att minsta väskan vinner, eller i alla fall den som rest mest? Hur blir det med klimatkrisen, de ekologiska fotavtrycken och corona-konsekvenserna? Och som final: kattförlossning och pepp inför 1-årsjubileum med poddens årskrönika. 

Nr 15: Bonus drivkrafter
1 maj: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om drivkrafter och corona. Vi tipsar också Tegnell, Skäringer-Mannheimer och er andra vaccineringsrock’n’roll, eldkorgar, katter och mysiga caféer. 

Nr 14: Corona, drivkrafter, pilgrimsmiddagar och strategisk inkontinens
24 april: Får man krama mormor, om man inte slickar på henne? Vilka är pandemins hjältar, offer och vilka orkar inte längre bry sig? Vilka drivkrafter har vi? Om rädslor och skratt bakom skyddsplasten på IVA, känslan när någon dör och deras älskade måste ta avsked i full skyddsutrustning. Och blir den nån pilgrimsvandring i podden namn? Gäst: Viktoria Westerlund, IVA-sköterska.

Nr 13: Bonus växt
17 april: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om växt, trädgårdsliv och spadar i jorden. Och en hel del trams om fiskleverolja, fyra ben, kvällsmackor och om att inte vilja lära sig nåt mer. 

Nr 12: Terrasstvätt, pallkragar, växt och leverpastej i köttkvarn
10 april: Är det status att vara trädgårdsintresserad? Karolina och Ingrid snackar gräsmattestrips och hårt nedklippt lavendel, men också om att orka laga näring och få vissna plantor att gro. Växer man mest av goda möten eller ett rejält lass skit? Går det att plantera om sig själv i helt nya miljöer? Kan man blomma igen efter att ha blivit tillknycklad? Plus något om slirig lax och nersmulad gris. 

Nr 11: Bonus Glad påsk!
3 april: Ingrid och Karolina tänker högt om påskefyrar i pandemitid, vandringsteologi och påskens kontraster. Om äggjakt, läkerolprover, nej till helgskinka och ja till spanska morötter. Plus några aprilskämt om cykelhjälmar, hundbajs och microplanteringar.  

Nr 10: Bonus vänskap
27 mars: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om vänskap. Om energitjuvar, egoism och hur svårt det kan vara att få nya vänner. Plus nya rön om lokatter, ogräskurser och Zlatan. 

Nr 9: Yngsjömördare, kyrkkaka, vänskap och krispiga quiz
20 mars: Karolina och Ingrid uppdaterar läget kring fasta, frukostvanor, munstorlek och vårdagjämningen. Kan man tvinga någon att bli vän med någon annan? Ska man lägga sig i barnens relationer? Har alla en vän? Var lärjungarna kompisar eller blev de kära i varandra? Kan en gift kvinna vara vän med en gift man?

Nr 8: Bonus hälsa
13 mars: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om hälsa. Och som grädde på moset något om ornitologi och scouting, kärlekförklaringar till lyssnarna, glutenfritt kaffe, golf och mellofinalen.  

Nr 7: Koffeinfritt kaffe, grupparbeten, hälsa och Vasaloppet
6 mars: Karolina och Ingrid om falukorv, smågodis och att ligga på soffan. Kan man gå på yoga om man tror på Gud? Varför snackar Paulus om att vinna loppet? Är det okej att vilja gå ner i vikt? Om prestationsångest, fyllda cirklar, stegräknare, dans, uthållighet och att ta med snöskoveln till träningspasset. Gäst: Helene Berndtsson, träningsinstruktör och Vasaloppsåkare. 

Nr 6: Bonus Ärlighet
27 februari: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om ärlighet. Och lite trams om opålitliga kanslidamer, musarmens dag, majsfyllda diskmaskinsilar och tramsiga eko-program.

Nr 5: Fejkostkaka, ärlighet, skitsnack och Netflixfasta
20 februari: Är det okej att läsa Hänt i veckan och skvallra om grannarna? Att säga till sina barn att tomten finns – är det att ljuga? Ska man alltid vara rak och säga som man verkligen tycker, eller får man dra en vit lögn? Karolina och Ingrid i ett helt ärligt avsnitt kryddat med flygvärdinnediet, rafflande snöäventyr och okända hushållsredskap.

Nr 4: Bonus Avundsjuka
13 februari: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om avundsjuka – avtar den till exempel med åldern? Dessutom lite om Alla hjärtans dag, hårdrockare, konståkerskor, kanske liiite för mycket om mello och som avslutning avslöjas en hemlighet.

Nr 3: Knickers och rävpäls, avundsjuka, mello och ICA-Stig
6 februari: Karolina och Ingrid vill träffa lyssnarna via zoom och värmer upp med snack om PT för influencers, nattvardssaft med kolakaka och inredningstips. Avundsjuka – vad gör det med oss? Vill vi se varandras perfekta liv? Gör det oss inspirerade och generösa eller bittra? Och från sportens värld: handboll och boule!

Nr 2: Bonus Skörhet
30 januari: Eftersnack och reaktioner på förra veckans podd om skörhet och att säga som det är. Och en hel del trams om aktivitetsglasögon, trögflytande rödvinssås, Tareq Taylor och sminktips för killar. 

Nr 1: Tulpaner, vinterbad, skörhet och Caesarsallad med kallt bacon
23 januari: Premiäravsnitt för säsong tre … som faktiskt inte alls blir piggt och krispigt. Är det okej att vara trött? Hur bryter man en nedåtgående spiral? Karolina och Ingrid börjar året med lägesrapporter, ”unboxing” och lite trams om prima ballerinor, hälsocoacher och lokala influencers. Och som final: tjejgissningar om vaccin och amerikansk inrikespolitik.

 

Nr 19-22: Julbonus
December 2020 - januari 2021: I fyra minipoddar avhandlar Karolina och Ingrid julstök, jul, nyår och julgransplundring. Småprat, trams och djupdykningar i juletid.

Hur funkar det där med podd? Läs mer längst ner på sidan. Och välkommen med i Facebookgruppen Kaffe med Karolina - påtår. Där blir det trevligt sällskap och eftersnack! 

Säsong 2, 2020

Nr 17: Verktygskalendrar, saffran, jämställdhet och extremt smarta barn
5 december. Karolina och Ingrid utmanas i frågor om barns – och tjejers – rättigheter. Kan barn vara med och fatta viktiga familjebeslut? Är barn intresserade av politik och samhällsfrågor? Hot eller muta, vad funkar bäst? Om föräldraskap ur ett barns perspektiv och lite trams om elbolag, julkalendrar och att matcha ton i ton. Gäst: Sonja Eliasson, 13 år. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Nr 16: Bonus föräldraskap
29 november. 

Nr 15: Hjorthornsalt, föräldraskap, instagrampepp och Donalds fejkfruar
21 november 21. Hur ser den perfekta föräldern ut? Hur är det att leva med barn i behov av särskilt stöd? Hur blir barn lyckade eller lyckliga? Ska föräldrar hålla enad front och vilka är de bästa huskurerna? Om rädslan för att inte räcka till, risker med för mycket kvalitetstid och känslan när barnet ska checkas ut från BB. Gäst: Linus Torgeby, sexbarnsfar med koll på barnrättsfrågor. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Nr 14: Bonus himlen
14 november. 

Nr 13: Halv punchrulle, döstädning, himlen och taktiksnack inför Fars dag
7 november 2020. Karolina kommer ur garderoben som flöjtist och Ingrid lägger resmålet himlen på sin bucketlist. Hur blir det på andra sidan, i paradiset, nangijala? Gator av guld eller bara en ny säsong av livet? Nära döden-upplevelser, döstädning och att inte vilja leva – om dödshjälp och självmord. Måste man vilja till Guds himmel och är det sant att själen väger 21 gram? Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten. 

Nr 12: Bonus tro
31 oktober. 

Nr 11: Frukosttårta, utemöbler, tro och plågsamma gudstjänstförsök
24 oktober 2020. Höstdeppa eller glädjas åt mörkare morgnar? Karolina och Ingrid snackar om nariga händer, vintertid och att strunta i jantelagen. Barndomstron, kan man leva på den? Är det sunt att tvivla? Får man bygga ihop sin egen gudsbild? Är det läskigt att Gud ser dig, hur blir det när man slutar att gå i kyrkan och vad är hemligheten bakom Karolinas teol. kand? Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Nr 10: Bonus trygghet
17 oktober. 

Nr 9: Civilkurage, prästeräddaren, trygghet och bredbar fjällfil
10 oktober 2020: Karolina och Ingrid pratar om hantverkare, goda krafter i samhället och vad som gör världen lite bättre. Får man uppfostra andras barn? Vad händer när människor håller varandra om ryggen? Ingår ägg i en seriös krisberedskap och hur skulle det bli om alla följde 10 Guds bud och den gyllne regeln? Gäst: Andreas Alderblad, säkerhetsskyddschef och fd polis. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Nr 8: Bonus drömmar
3 oktober. 

Nr 7: Sparrisglass, Zanzibar, drömmar och uppstoppade djur
26 september 2020: Är det viktigt att drömma och att drömmarna blir av? Talar Gud genom drömmar? Karolina och Ingrid spånar om Kibbutzer och äldreboenden, att slå dank, vara förnöjsam och att vilja mer. Och hur är det med höstdagjämningen? Är corona ett tecken på tidens slut? Vilka namn toppar listan vid barndop? Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten. 

Nr 6: Bonus utbrändhet
19 september. 

Nr 5: Släta koppar, lokalsinne, utbrändhet och det där med att säga nej
12 september 2020: Karolina och Ingrid gör slut med sommaren och funderar över den bästa åldern. Vem drabbas av utmattning och går det att bli ”utbränd light”? Har alla människor andliga behov? Kan man pajja sina barn? Om quickfix, snabbvila och att blanda ihop människovärde med prestation. Gäst: Helen Wedham, psykolog. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Nr 4: Bonus förändring
5 september. 

Nr 3: Pasta rosso, amerikanska presidenter och utmanande förändringar
30 augusti 2020: Ingrid och Karolina planerar 60-årsparty, minns studentkorridoren och ljudet av Lång, het sommarnatt. Hur blir det när barnen flyttar hemifrån? Triggar förändringar rädsla, sorg, hopp eller förväntan? Om bönesvar, kloster och att ta sin egen tid på allvar. Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten. 

Nr 2: Bonus prestation
22 augusti 

Nr 1: Rutiner, gudmödrar, prestationskrav och smoothies med smak av gräs
15 augusti 2020: Karolina och Ingrid öppnar säsong 2 med utvärdering av sommar och husvagnssemester. Smyger sig prestationsångesten på när hösten kommer och vem ställer kraven? Vad krävs för att bli godkänd av Gud? Finns det prästskjortor i bikinimodell och är det sant att skatten finns vid krysset? Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

Sommarbonus 2020

Nr 5-10: Sommarbonus
Sommaren 2020: I sex minipoddar avhandlar Karolina och Ingrid mat & dryck, vila, nöjen, släktträffar, bad och shopping. Högt och lågt kring sånt vi sysslar med på semestern. 

 

Foto: Kyrkbyrån/IE

Säsong 1, 2020

Nr 4: Poker, semester, längtan efter andlighet och dansk ost i plåtlåda
20 juni 2020: Karolina och Ingrid käkar brie, öppnar paket och pratar semesterminnen, förväntningar och besvikelser. Kan man ta ledig från Gud, är andlig utveckling en mänsklig rättighet och måste man kalla det man tror på för Gud? Får man skratta åt sig själv? Tips inför en grym Poker Night och hur blir det i midsommar – sill eller grill? Småprat, trams och djupdykningar i frågor som håller oss vakna på natten.

 Nr 3: Choklad, syskon, salta bad och meningen med livet
6 juni 2020: Är det okej att gilla vit choklad? Vad ska jag bli när jag blir stor och vad är förresten det tuffaste yrket? Tips på mingelrepliker och klargörande om HR. Påverkas man av sin plats i syskonskaran? Och vad är egentligen göttigast – salta eller söta bad? Karolina och Ingrid fortsätter snacka om högt och lågt. Gäst: Anette Zälter.

Nr 2: Flygplansläge, döden, tacostudent och sms-relationer
30 maj 2020: Karolina och Ingrid delar på en hallongrotta och pratar om roliga sms, smeknamn, regler kring studentbuffér och om döden. Vad säger man till någon som man vet ska dö och vad händer egentligen när man dör? Idén om en trädgårdspodd föds. Kan en gurka skärpa sig för att få vara med? 

Nr 1: Grillad kyckling, ensamhet, emojis och vigselringar
23 maj 2020: Vi ska börja podda! Lär känna Karolina och Ingrid. Vardagsprat om grillad kyckling, ofrivillig karantän i coronatid och ensamhet. Varför det är så svårt att be om hjälp? Hur använder man glad panda och brandman-emojin? Måste man alltid ha sina vigselringar på?