Församlingsbladet

Vad är på gång i Svenska kyrkan, Öckerö församling?

September–november 2023

Klicka för att läsa!

Juni–augusti 2023

Klicka för att läsa!

Mars-juni 2023

Klicka för att läsa!

December 2022 - Februari 2023

Klicka för att läsa!

September-november 2022

Klicka för att läsa!

Juli-augusti 2022

Klicka för att läsa!

April-juni 2022

Klicka för att läsa!

December 2021-februari 2022

Klicka för att läsa!

Sept-nov 2021

En hoppfull höst! Nu får vi träffas igen, ansvarsfullt, och mötesplatserna är många. Livsstegen, Laddplats, Club HK, musikskola, körer, öppen förskola, miniorer och juniorer, bokcirklar, vandring och gudstjänster. Nystart i Hönö kyrka och dags att rösta i kyrkovalet. Läs hela höstens program!

Sep-nov 2020

Drop in-dop, Sinnesro, radioandakt och öppen kyrka, Rörelse och ro, Litterära rummet, ungdomsgrupp och konfa, Kaffe med Karolina, Öppen förskola och barnkörer, gudstjänster och musik. Allt med hänsyn till gällande restriktioner. Läs hela höstens program!

Juni-augusti 2020

Ny form för sommarmusiken i församlingen. Medlemmarna i gruppen Syster är tacksamma över att komma tillbaka till öarna. Läs om Helena och Elin som hjälper till med att tillverka plastförkläden till hemtjänsten. Klicka och läs mer.

Mars-maj 2020

Olle Carlsson – prästen som drar 500 personer till kyrkan – delar sina idéer om vad som kan förändras - och inte. Läs om utställning av dopklänningar och möjligheten till Drop in-dop. Hitta påskens gudstjänster och allt som händer i vår. Klicka och läs mer.

December 2019 - februari 2020

När våra gamla föräldrar behöver oss. Lena Andersson, diakon och Hälsöbo, om ansvar och behovet av att hämta kraft. Att bli mamma till sin mamma – läs Christer Holmers inledning. Hela programmet för advent och jul!

September-november 2019

Möt Öckerös första ungdomspräst Sara Johannesson som vill utmana och utrusta de unga! Semester byts mot vardag – ganska skönt, tycker Karolina Sandros. Höstens alla konserter, samtal, nya ungdomsaktiviteter, Världens Barn och mycket mer.

Juni - augusti 2019

Här hittar du allt om årets sommarmusik, loppis och cafeér, gudstjänster och morgonböner!

Mars-maj 2019

”Vi gör det för alla som bor här ute.” Möt några som lämnat tevesoffan för ett socialt och roligt fredagsmys! Ansvar - kan det vara befriande? Roland Stahre och Rasmus Lindén om ger sin syn på saken. Hela vårens och påskens program.

December - februari 18/19

Kan man sprida glädje och hjälpa den som verkar ledsen? Fyra unga Björköbor, Sixten och Ellinor, Agnes och Elias, ger sin syn på saken. Läs även om allt som händer advent och jul.

September - november 2018

Rasmus Lindén heter vår nye kyrkoherde på öarna. Möt honom, familjen och hans tankar kring sitt uppdrag! I höst startar konfirmandäventyret – kika in och läs mer om det och hela höstens program!

Juni-augusti 2018

Dags för sommarmusiken! Kyrkor och kapell fyllda av musik med lokala förmågor och kända artister. Anna-Lotta Larsson och öarnas egen Priyantha delar sina tankar inför sommaren. Läs också om loppisar, caféer, morgonbön och annat som hör sommaren till.

Mars-maj 2018

Är lyckad och lycklig samma sak? Vi inleder temat Lycka och får höra hur Anna Corneliusson och kyrkoherde Bengt Inghammar ser på saken. Roland Stahre reflekterar kring succén som kom av sig och dessutom får du hela vårens program.

Januari-februari 2018

Snart startar kyrkan Samtalsmottagning tillsammans med en grannförsamling på fastlandet. Läs också Simon och Hugos tankar om kommunens blivande Motorgarage för unga.

November-december 2017

I synen på kropp och rörelse är Stig och Britt-Inger eniga: träningen och tron ger kraft i vardagen. Möt också vår nya diakon, Eleonor.

September-oktober 2017

Ann-Christine Ruuth om vikten av att få vara den man är. Något som inte behöver tas för givet. Läs även om tacksamhet.

Juli-augusti 2017

Våra kyrkor fylls av vacker musik hela sommaren. Läs hea programmet för Öckeröarnas sommarmusik.

Maj - juni 2017

Intressant läsning om Skilda världar - en stödgrupp för barn med separerade föräldrar och ett reportage med Öckerö barnkör. Dessutom programmet för maj och juni i Öckerö församling.

Mars - april 2017

Läs om Hela människan (RIA), en viktig ljuspunkt för många. Få också en inblick i påsken på serbisk-ortodoxt vis – lång tradition och stark symbolik. Läs även allt som händer i församlingen.

Januari-februari 2017

Ekumenik i praktiken på Björkö - Svenska kyrkan och Equmenia har konfirmanderna ihop! Sjung för vintern - nu startar musikkvällar som vibrerar av psalmsång. Missa inget av allt som händer i församlingen, läs hela programmet för jul och nyår, januari och februari.

Gudrun Wanloo och Agneta Larsson pratar om att bli äldre.

November-december 2016

”Inuti är man samma person” – Agneta och Gudrun i skratt och allvar om hur det är att bli äldre. Luther – inte så allvarlig som det sägs och nu inleds reformationsåret. Allhelgona – alla tider för musik och gudstjänster.

Anna Olsson bor på Björkö och engagerad i pilotprojektet ”mitt i livet”.

September-oktober 2016

Anna Olsson på Björkö är en engagerad tonårsmamma ”mitt i livet”. ”Men allt är inte perfekt och det vill jag prata med andra om”, säger hon. Magnus Wassenius, ny musiker i församlingen, har i uppdrag att göra folk lyckliga.

Shirley Clamp ger konsert i Öckerö kyrka i juli.

Juli-augusti, Sommarmusiken 2016

Sommarmusiken är tillbaka! Kyrkor fyllda av musik, lokala förmågor och kända artister. Shirley Clamp och Simon Zion delar sina tankar inför sommar och besök på öarna. Läs även om loppisar, andakter och annat som hör sommaren till.

Johanna Björkens och Maria Wanloo får sinnesro i kyrkan.

Maj-juni 2016

Öppna kyrkor ger sinnesro i vardagen. Maria Wanloo och Johanna Björknes besöker gärna sinnesrogudstjänst och Öppen kyrka. Vitamindryck, vind och sprängda ramar – olika sätt att förklara pingsten.

Tindra Stahre och Lova Nordqvist berättar om Frälsarkransen.

Mars-april 2016

Vi har träffat sju barn som delar sina tankar om radbandet Frälsarkransen. Vi besöker också Öckerö församlings musikskola.

Claes Sandros från Hönö IS brinner för projektet "Vakna vuxna”.

Januari-februari 2016

Många vakna vuxna på öarna. Claes Sandros med flera berättar om sitt och andras engagemang för ungdomar. Ett barn, en dörr och ett ägg – olika bilder som förklarar julens budskap.

Här kan du läsa äldre församlingsblad.

November-december 2015

September-oktober 2015

Juli-augusti/Sommarmusiken 2015

Maj-juni 2015

Mars-april 2015

Jan-feb 2015

November-december 2014

September-oktober 2014

Juli-augusti/Sommarmusiken 2014

Maj-juni 2014

Mars-april 2014

Jan-feb 2014

November-december 2013

September-oktober 2013

Juli-augusti/Sommarmusiken 2013

Maj-juni 2013

Mars-april 2013

Jan-feb 2013

November-december 2012

September-oktober 2012

Juli-augusti/Sommarmusiken 2012

Maj-juni 2012

Mars-april 2012

Jan-feb 2012

November-december 2011

September-oktober 2011

Juli-augusti/Sommarmusiken 2011

Maj-juni 2011

Mars-april 2011

Jan-feb 2011