Kontakt

Nosaby församling Besöks- och postadress: Nosabyvägen 246, 29147 Kristianstad Telefon: +46(44)190970 E-post till Nosaby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fjälkestads kyrka

Den gamla kyrkan byggdes i romansk stil redan i slutet av 1100-talet. Dagen före julafton 1917 utbröt en brand som ödelade hela kyrkan. En stor del av inventarierna kunde dock räddas. Församlingens kyrkoråd fattade ett snabbt beslut om återuppbyggnad av kyrkan. Arbetet leddes av kyrkoherden Ture Jeppsson efter domkyrkoarkitekten Theodor Wåhlins ritningar. 1921 kunde kyrkan återinvigas av biskopen.

Här kan du lyssna till en ljudguide om Fjälkestads kyrka

Glasmålningarna på fönstret vid koret gjordes 1960 av Bo Notini. Den västra väggens fönster är rött och föreställer Jesus och de tolv lärljungarna firandes nattvard. Den östra väggens fönster är blått och förställer Maria och Jesusbarnet. Den östra väggens fönster är blått och föreställer Maria och Jesusbarnet