Foto: Karin Rosvall

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Många av livets högtider tar plats i kyrkan. Vi delar glädjen i dopet, vid konfirmation och när bröllopsklockorna ringer. Och vi delar sorgen i ett sista farväl när någon lämnar livet på jorden.

Dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. I dopet får vi ett löfte om att Gud alltid har omsorg om oss. Det är en vacker och glad tradition, som bjuder in till gemenskap.

Konfirmand

Under tiden som konfirmand får du tid att prata om och fundera över vad som är viktigt i livet. Det är skönt att få prata om de stora frågorna och de svåra sakerna. Att få diskutera värderingar, etik och moral, rädslor men också glädje och kärlek. Välkommen som konfirmand i Nosaby församling!

Vigsel och bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och så får ni tips praktiska tips.

Begravning

Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkans ordning är en avskedsritual där vi får möjlighet att visa vår kärlek och tacksamhet till den som stått oss nära.

En kvinnlig diakon sitter och samtalar med en kvinna med en liten flicka i knät.

Samtal

Ibland är livet svårt och tungt och att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Våra präster och diakon har tystnadsplikt och det som sägs stannar mellan er. Alla samtal är kostnadsfria. Ring eller maila för att boka en samtalstid.