Församlingens kyrkor

Här hittar du öppettider, information och vägbeskrivning till församlingens kyrkor.

Tre, fyra eller fem kyrkor?

I Nosaby församling finns tre kyrkor. Nosaby kyrka, Österslöv kyrka och Fjälkestad kyrka som alla förvaltas och utvecklas av församlingen.

En fjärde liten kyrka, som därmed kallas för kapell, finns på Råbelöfs gods marker och sköts av en stiftelse. Vid minst tre tillfällen per år firas gudstjänst i Råbelöf kapell.

Det finns även en minnessten för den tidigare Åraslövs kyrka som troligen revs på 1700-talet.

Församlingen har också en av skånes äldsta bevarade prästgårdar.

Råbelöfs kapell

Ett vackert bröllopskapell på landet.

Minnessten för Åraslövs kyrka

Kyrka från 1200-1700-talet.

Gamla prästgården

Gamla prästgården i Österslöv är Skånes äldsta bevarade prästgård. Idag används byggnaden till kyrklig verksamhet och uthyrning.

Öppettider

Nosaby kyrka är öppen vardagar kl. 8-15 samt i samband med gudstjänster eller andra arrangemang i kyrkan.

Österslövs och Fjälkestads kyrkor är öppna vid gudstjänster och arrangemang i kyrkan. Kyrkan kan även öppnas när vaktmästare är i närheten och till exempel arbetar på kyrkogården.

Det går också bra att kontakta vaktmästare för att bestämma tid för öppethållande.

Tryck på kyrkorna nedan så får du upp adress och vägbeskrivning.