Foto: Julia Wennström

Tredje advent

Välkommen att fira gudstjänst, Lucia och julfest på Guldknappen lördag 10 december - onsdag 14 december.

Söndag 11 december

Gamleby kyrka

11.00 Högmässa

Präst - Mikael Alm, organist - Aron Nilsson

Dalhems församlingshem

18.00 Lekmannaledd gudstjänst

Lucia i Norra tjust pastorat

Lucia är en helgondag och i många av våra församlingar firas Luciagudstjänster. Välkommen till våra kyrkor lördag 10 december - tisdag 13 december.

Julfest på Guldknappen.

Kyrkliga syföreningen inbjuder till julsamkväm. Onsdag 14 december 18.00 Guldknappen i Loftahammar.

Händelser i Jesus liv

Under de fyra veckorna i advent läser vi i kyrkan varje vecka nya bibeltexter, som berättar om olika tider och händelser i Jesus liv.

Den tredje söndagen i advent berättar bibeltexterna om Johannes döparen.

Johannes visar vägen

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Traditionens och förväntans tid

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Mittgången i en fullsatt kyrka. Längst fram står en kyrkokör i julkläder mellan två julgranar och sjunger.

Välkommen i jul

Välkommen att fira gudstjänst och upplev konserter under advent och jul – på plats eller digitalt. Här läser du om vad som firas under de olika dagarna i jul.