Pingst

Pingst är påsktidens sista högtid. Pingsten kallas för kyrkans födelsedag och det är Den heliga Andens högtid. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro både mitt bland oss och inom oss. Välkommen till kyrkan på Pingstdagen.

PINGSTDAGEN

Söndag 5 juni

Högmässa

11.00

Gamleby kyrka

Utställning 

12.00

”Barnens träd”, Loftahammars kyrka.

Alla åldrar är välkomna. 

Frilyftgudstjänst

15.00

Ukna kyrkoruin. Skattjakt för barnen.

Gudstjänst

18.00

Odensvi kyrka

Välkommen

Pingst

Pingsten kallas för kyrkans födelsedag och det är Den heliga Andens högtid. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro bland människor. Anden verkar i de gåvor kyrkan fått i uppdrag att ge människorna: Ordet, dopet och nattvarden.  På den dagen firas konfirmandernas dopbekräftelse.

Med pingsten avslutas påsktiden.

Läs mer om Pingst 

Fönsterglasmålning av en vit duva mot gul bakgrund.

Pingst

Pingsten är den heliga Andens högtid. En högtid där vi blir påminda om att Gud finns både mitt bland oss och inom oss. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro.

Närbild på färgglada påskfjädrar.

Påsk i Norra Tjust pastorat

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar Jesu uppståndelse och liv. Påsken är här och vi gläds åt att ljuset återigen har segrat över mörkret.

Kristi himmelsfärd

Man firar Kristi himmelsfärds dag 40 dagar efter påsk. Det är den dagen då den uppståndne Jesus lämnade jorden. Kristi Himmelsfärdsdag firas ofta med gudstjänst ute i naturen. Korum, Gökotta, friluftsgudstjänst och pilgrimsvandring finns att besöka på Kristi himmelsfärds dag.