Artiklar från INTRYCK

Här kan du ta del av några artiklar från magasinet INTRYCK.

INTRYCK Nr: 3, 2018 Tema: Jämlikhet
Här kan du läsa hela magasinet.

Ni känner kanske igen honom från SVT:s Så mycket bättre eller har lyssnat på honom när han har sommarpratat? Tomas Andersson Wij är inte bara en omtyckt låtskrivare och rocksångare utan även journalist med existentiellt djup. Redaktionen var nyfikna på hans tankar om lust i förhållande till kristendomen samt hur konsten kan bidra till lust.

Tomas Andersson Wij

”Förlåt oss våra skulder liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss”, så ber vi i bönen Fader vår. Men vad betyder det att bli förlåten och att förlåta andra? I den kristna tron är förlåtelse viktig eftersom det har med befrielse och upprättelse att göra. Men skuld och förlåtelse är inte bara ett religiöst fenomen utan djupt mänskligt. I denna artikel, skriven av biskop Esbjörn Hagberg, kan du läsa om olika perspektiv på förlåtelsen, både den mänskliga processen och hur man inom kyrkan hanterar skuld och förlåtelse.

Förlåt- vad betyder det?