Gemenskap och mötesplatser

I Nacka kyrka finns flera mötesplatser

I Nacka kyrka finns flera mötesplatser för dig som söker en gemenskap och för dig som vill göra en insats för dina medmänniskor.

Öppen dörr 

Torsdagar 10.00-12.00, start 12/1 
Öppen dörr är en mötesplats för alla åldrar. Kom in och fika tillsammans med volontärer och andra besökare. Du kan också få hjälp med praktiska saker, blanketter, träna svenska och pyssla.
Kontakt: teresa.brunzell@svenskakyrkan.se

Sorgegrupp 

Tisdagar 16.00, start 7/3 
Sorgegrupp för dig som mist någon anhörig. Vi träffas vid sex tillfällen i Lillstugan vid Nacka kyrka. Återträff hösten 2023.
Kontakt: Gudni Agnarsson

12&30 i kyrkan 

Onsdag 12.30, start 11/1
Träffen inleds med en kort andakt i kyrkan, därefter går vi till bords i församlingssalen och äter soppa med tillbehör. I anslutning till måltidsgemenskapen finns en öppen scen där oväntade och oannonserade gäster - mer eller mindre kända kan dyka upp, för att underhålla eller föreläsa.
Kontakt: Gudni Agnarsson 

Gröna volontärer 

Nacka församlings Gröna Volontärer är ett gäng odlingsglada människor som arbetar tillsammans i Örtagården och växthuset bakom Gula villan. Välkommen att vara med!
Kontakt: Teresa Brunzell

Vill du bli volontär?

En av Svenska kyrkans uppgifter är det sociala arbetet – diakonin. Att finnas till för människor i utsatta livssituationer på olika sätt. Allt fler vänder sig till kyrkan för att söka hjälp eller att hitta en gemenskap. I det arbetet gör volontärer en viktig insats tillsammans med anställda diakoner. Nu söker vi flera volontärer som vill vara med och möta människor och bidra med tid och kunskaper.

Läs mer om hur du kan bli volontär

Läs mer om diakoni i Nacka församling

Nacka kyrka och kapell

Nacka kyrka
Foto: Eddie Granlund

Nacka kyrka, kapell och församlingshem ligger i området Finntorp i Nacka. Här finns också församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Gamla Värmdövägen 14
Tel: 08-546 06 100

Öppet i kyrkan:
tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:
måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Åk kommunalt
www.sl.se Från Slussen: Buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.