Barn och familj i Nacka kyrka

Varje vecka möts många föräldrar och barn i kyrkan. Här finns plats för skaparglädje, nyfikenhet, livsviktiga frågor, sång, spralliga ben och stilla stunder.

Söndagsskola

För barn i alla åldrar. Sång, pyssel och andakt. Föräldrar är välkomna till gudstjänsten under tiden.
Kontakt: Pernilla Agnesund

Gudstjänster med små och stora

Under vårterminen har vi ett antal gudstjänster där Barnkören och/eller Diskantkören sjunger.

Skaparklubben

För barn i årskurs 4-7. Skapande verksamhet, lek och andakt. Vi börjar med mellanmål. Väntelista.
Kontakt och anmälan: Andreas Kvist

Muskari, forumkirkko

Musiklek på finska, forumkyrkan
Tule nauttimaan yhdessä musisoinnin ilosta. Tutustumme musiikin värikkääseen maailmaan laulaen, loruillen, tanssien, liikkuen,
kehosoittimia soittaen.
Kom och njut av glädjen att musicera tillsammans. Vi färdas i
musikens färgrika värld genom sång, dans och rörelse, rim och ramsor. Vi använder kroppen som rytminstrument.

Ledare: Hannele Iivonen

Föräldraföreläsningar

I samarbete med Nacka kommun och Rädda barnen håller Nacka församlingar tre föräldraföreläsningar i Nacka kyrka 19.00-20.30. Innan föreläsningen är det kvällsmässa 18.00. Barnpassning ordnas.

nätmobbning och sociala medier

Onsdag 19/2 19.00

Niclas Ottossons föreläsning handlar om hur det ser ut på sociala medier med nätmobbing och kränkande behandling. Vad gör vi med varandra på nätet? Vad säger lagen om det som händer? Och vad ska vi tänka på när vi pratar med barn och ungdomar om det uppstår problem? Många av de konflikter och bråk som uppstår på nätet gör att vi vuxna ibland står rådlösa utan att veta hur vi på ett bra sätt ska hantera situationen. Niclas kommer att ge dig konkreta verktyg och tips för ett lyckat samtal. Föreläsningen riktar sig till föräldrar och andra vuxna som kommer i kontakt med barn och ungdomar.

trotsåldern, finns den?

Onsdag 18/3 19.00

Susanna Sohlbergs föreläsning handlar om hur du som förälder, eller anhörig, möter barnet på ett respektfullt sätt och hur du kan bidra till barnets självkänsla och trygghet. Någonstans runt ett och ett halvt till två år så börjar ditt barn att utforska sin egen vilja- barnets fantastiska resa mot självständighet har börjat! Men som förälder känns det inte alltid fantastiskt när vardagen tidvis är fylld av konflikter. Susannas föreläsning vänder sig till alla som har barn upp till 12 år och som vill få nya infallsvinklar och inspireras i det viktigaste ledarskapet av alla - föräldraskapet.

hur du lär ditt barn ekonomiskt tänkande

Onsdag 22/4, 19.00

Christina Sahlberg kommer att berätta om hur du som förälder kan spara till dina barn och hur du uppmuntrar dina barn och ton-
åringar till ekonomisk tänkande. Hon kommer också att prata om hur unga får råd att flytta hemifrån och om tonåringarna verkligen ska betala hemma om de sommarjobbar. Du kommer att få konkreta tips med dig för att kunna ge ditt barn bra förutsättningar i frågor som handlar om ekonomi, som till exempel ”När ska mitt barn börja få hantera pengar?” ”När är det aktuellt att börja med veckopeng respektive månadspeng?” ”Ska barnet få pengar vid behov eller vid prestation?”

Kontakta oss i Nacka kyrka

Gamla Värmdövägen 14
Tel: 08-546 06 145 eller 08-546 06 143
Åka kommunalt: www.sl.se Hållplats Finntorp. Bussar från Slussen.

Öppet i kyrkan:

tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:

måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Nacka kyrka och kapell

Nacka kyrka
Foto: Eddie Granlund

Nacka kyrka, kapell och församlingshem ligger i området Finntorp i Nacka. Här finns också församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Gamla Värmdövägen 14
Tel: 08-546 06 145
Församlingshemmet 08-546 06 143

Öppet i kyrkan:
tisdag – söndag 10.00-16.00
Kom in om du vill tända ett ljus eller bara vara i kyrkan en stund.

Öppet i församlingshemmet:
måndag–fredag 8.00-16.00, lördag–söndag 10.00-16.00

Åk kommunalt
www.sl.se Från Slussen: Buss 409-411, 413-414, 420 och 422. Hållplats Finntorp.