Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Bli volontär

En av Svenska kyrkans uppgifter är det sociala arbetet – diakonin. Att finnas till för människor i utsatta livssituationer på olika sätt. Allt fler vänder sig till kyrkan för att söka hjälp eller att hitta en gemenskap. I det arbetet gör volontärer en viktig insats tillsammans med anställda diakoner. Nu söker vi flera volontärer som vill vara med och möta människor och bidra med tid och kunskaper.

Det här gör en volontär
Vi söker dig som har ett socialt engagemang och ett intresse för människor. Som volontär i Nacka församling kommer du att göra en insats tillsammans med församlingens diakoner och andra volontärer. Du kommer att möta människor i olika situationer och åldersgrupper. Det är en fördel om du har olika kunskaper som språk, administration, ekonomi, juridik, pedagogik eller praktiska kunskaper. Du bidrar med den tid du har och binder dig inte vid regelbundna tider.

Som volontär kan du finnas med i olika sammanhang, som till exempel Öppen dörr, Idrottsvolontär, Kontaktperson för nyanlända, eller vara med i diakonikrets eller sykrets.

Öppen dörr
Öppen dörr är en mötesplats i Nacka församlingshem. Här tar du emot de personer som kommer tillsammans med andra volontärer och personal från Nacka församling. Det kan innebära att duka fram fika, diska, hjälpa till med att läsa och förklara brev från myndigheter, träna svenska, hjälpa till med läxor, söka efter möbler och husgeråd på internet och sociala medier eller helt enkelt vara social och lyssna på en medmänniska. Vi behöver även specialkompetens inom juridik, migration, socialt arbete. Öppet måndagar kl 17.00-19.00 och tisdagar kl 10.00-12.00

Idrottsvolontär
Tycker du om motion och träning? Nu behöver vi dig som vill träna tillsammans med nyanlända. Du som sportar flera gånger i veckan eller du som är glad motionär. Huvudsaken att du tycker träning är roligt och att du är intresserad av människor. Tanken är att en grupp volontärer ordnar några träningstillfällen i vår där ni tillsammans kan testa olika idrotter. Kanske har du kontakt med någon idrottsklubb eller gym? Annars är naturen en bra plats för gratis träning.

Kontaktperson
Vi söker dig som vill vara med och välkomna våra nya Nackabor och lära känna de kvot- och etableringsflyktingar som kommer till oss. Som kontaktperson är du med och ger socialt stöd, tränar svenska, hjälper dem med praktiska saker och att hitta i närområdet och så vidare.

Sykrets
Här möts de som tycker om att handarbeta och vill använda sina talanger för en god sak. De gör en viktig insats med att stötta olika projekt som ligger dem varmt om hjärtat och ordnar varje år en välbesökt julbasar med hembakat bröd och vackra handarbeten. Intäkterna går till utvalda ändamål.
Syföreningen träffas i Lillstugan vid Nacka kyrka, följande torsdagar kl 13.00: 26/1, 9/2, 23/2, 9/3, 23/3, 30/3, 6/4 och 18/5.
Kontakta Eva Malmfors om du vill vara med, Eva malmfors. 08-546 06 192

Diakonikrets
Diakonikretsen har en viktig roll i församlingens sociala arbete. De ordnar soppluncher för daglediga och bidrar till välgörande ändamål vid olika tillfällen under året. Vill du vara med och göra en insats? Kontakta Eva Malmfors, Eva malmfors. 08-546 06 192

Vill du bli volontär?
Kontakta Anna Hirsch, diakon, Anna Hirsch, för ett förutsättningslöst samtal.