Other languages with Google Translate

Bli volontär i Nacka kyrka

En av Svenska kyrkans uppgifter är det sociala arbetet – diakonin. Att finnas till för människor i utsatta livssituationer på olika sätt. Allt fler vänder sig till kyrkan för att söka hjälp eller att hitta en gemenskap. I det arbetet gör volontärer en viktig insats tillsammans med anställda diakoner. Nu söker vi flera volontärer som vill vara med och möta människor och bidra med tid och kunskaper.

Det här gör en volontär

Vi söker dig som har ett socialt engagemang och ett intresse för människor. Som volontär i Nacka församling kommer du att göra en insats tillsammans med församlingens diakoner och andra volontärer. Du kommer att möta människor i olika situationer och åldersgrupper. Det är en fördel om du har någon av dessa olika kunskaper som språk, administration, ekonomi, juridik, pedagogik eller praktiska kunskaper. Du bidrar med den tid du har och binder dig inte vid regelbundna tider.

Som volontär kan du finnas med i olika sammanhang, som till exempel Öppen dörr, sykretsen, Tolv och femton eller vara med i andra diakonala sammanhang.

Det finns även volontäruppdrag för dig som vill bidra i gudstjänster, samtalsgrupper eller något annat.

Öppen dörr

Öppen dörr är en mötesplats i Nacka församlingshem dit människor i olika åldra och med olika bakgrund kommer. Tillsammans med andra volontärer och personal från Nacka församling tar du emot de personer som kommer med öppenhet och välkomnande attityd. Din uppgift kan innebära att duka fram fika, hjälpa till med att läsa och förklara brev från myndigheter, träna svenska, hjälpa till med läxor, leka med barn eller helt enkelt vara social och lyssna på en medmänniska.

Vi har en särskild grupp som tar hand om och fördelar gåvor vi får i form av möbler och husgeråd till ekonomiskt utsatta.

Det finns även behov av händiga volontärer som kan hjälpa till och laga trasiga saker, kläder eller leksaker som besökarna tar med och önskar få hjälp med. Eller tipsa om tekniska lösningar med en ny Tv, telefon eller liknande.

Vi behöver även specialkompetens inom juridik, migration, socialt arbete och hantverk.

Måndagar kl 17.00-19.00 och tisdagar kl 10.00-12.00.

Sykrets

Här möts de som tycker om att handarbeta och vill använda sina talanger för en god sak. De gör en viktig insats med att stötta olika projekt som ligger dem varmt om hjärtat och ordnar varje år en välbesökt julbasar med hembakat bröd och vackra handarbeten. Intäkterna går till utvalda ändamål.

Syföreningen träffas i Lillstugan vid Nacka kyrka kl. 13.00, varannan torsdag.

Tolv och femton

Varje onsdag kl 12.15 i Nacka kyrka möts människor och får njuta av soppa, gemenskap och underhållning. Vår ideella inom diakonin har en viktig roll i församlingens sociala arbete. De serverar soppa och möter besökarna tillsammans med församlingens personal.

Volontärer inom diakonin gör också andra viktiga saker som att ordna sommarcafé, serverera kaffe på allhelgonacaféet, deltar i qigongen.

Hjälpa till vid punktinsatser?

Ibland behöver vi extra stöd av fler hjälpande händer. Kanske du kan vara volontär då och göra en insats? Det kan vara vid allhelgona, då vi ordnar ”gratisloppis”, packar matkassar eller bjuder in till gemenskapsjul på julafton.

Vill du bli volontär?

Kontakta Anna Hirsch, diakon, 08-546 06 146, för ett förutsättningslöst samtal.

Ge en gåva

Ge en gåva/kollekt direkt från mobilen med Swish. Det är enkelt, snabbt och säkert.

Så här gör du:

• Anslut dig till Swish via din internetbank.
  • Ladda ner apparna “Swish Betalningar” och “BankID säkerhetsapp”
  • Swisha betalningen genom att ange swishnummer, belopp och valfritt meddelande i Swishappen.

Swishnummer
123 172 10 59 Dagens kollekt
123 240 33 68 Burmagruppen
123 303 43 29 Diakonin i nacka församling
123 363 58 51 Gatubarn i Manilla
123 228 8017 Guds Hus

Plus- och bankgiro

Det går också att ge gåva via plus- och bankgiro. Märk betalningen med "Gåva dakonin" eller "Gåva Diakonala fonden".

Plusgiro 736 88-4
Bankgiro 5813-1061