Vigsel - bröllop

Bröllop är fest! Ett minne för livet.

När vi gifter oss i kyrkan och tar emot välsignelsen säger vi ja till att sätta in kärleken i Guds sammanhang, vi lägger den i Guds händer.

Vigsel/bröllop i Maria Magdalena församling

Här finns praktisk information om vigsel och svar på andra frågor som kan uppstå inför vigseln. Tveka inte att kontakta oss om den information ni söker inte finns här. Välkommen att viga er i Maria Magdalena församling! Hör av er till oss för att boka vigsel. Vi bokar inte längre än ett år i förväg.

När man skall gifta sig skall man först genomgå så kallad hindersprövning på det skattekontor (folkbokföringen) som man tillhör. I vår församling är det skattekontoret på Magnus Ladulåsgatan. Efter hindersprövningen får man ett intyg som visar att man är oförhindrad att ingå i äktenskap.

Bokning av dop och vigsel

Bokning av dop och vigsel sker genom att ringa: 08-462 29 40 eller genom att skicka epost till Maria Magdalena församling

Vi har telefontid för bokning ti-fr kl 9-12.

Var gärna ute i god tid när ni bokar vigsel.

Om ni bokar långt innan vet vi inte alltid vilken präst som ska viga er eller musiker som ska spela, men det får ni veta i god tid.

Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan för att ni ska få gifta er i kyrkan.