Maria Magdalena församling Besöksadress: Sankt Paulsgatan 10, 11846 Stockholm Postadress: BOX 15010, 10465 STOCKHOLM Telefon: +46(8)4622940 E-post till Maria Magdalena församling

Begravning i Maria Magdalena församling.

När en anhörig dör är det klokast att först kontakta en begravningsbyrå. Där får man all tänkbar hjälp med de praktiska detaljerna kring begravningen. Om man väljer en kyrklig begravning kan man begära att ha den i församlingskyrkan eller i något av gravkapellen på de stora kyrkogårdarna söder eller norr om staden.

Begravning i Maria Magdalena församling

En tid före begravningen kommer prästen att ta kontakt med de anhöriga. Prästens funktion är att stödja, hjälpa och utforma begravningsgudstjänsten tillsammans med de anhöriga. Vid speciella önskemål om musik, vänd er gärna till kyrkomusikern (klicka här för kontaktinformation).

Församlingen har en egen kyrkogård kring kyrkan med minneslund, urnlund och gravvårdar (gravstenar). I minneslunden ställs inget krav på att den avlidne skall ha bott i församlingen medan urnlunden och gravvård i första hand är till för församlingsbor. Läs mer under begravningsverksamhet nedan.

Tveka inte att kontakta församlingen om du vill ha hjälp med något, vare sig det gäller praktiska frågor eller någon att prata med.

Bokning av begravning

Bokning av begravning sker genom att ringa: 08-462 29 40 eller genom att skicka e-post till Maria Magdalena församling

Vi har telefontid för bokning tis-fre kl 9-12.

Begravningsverksamhet

Begravningsverksamheten utför Maria Magdalena församling på uppdrag av Stockholms kyrkogårdsförvaltning och upptagningsområdet är hela Stockholms kommun. På Maria Magdalena kyrkogård erbjuder vi tre gravskicksalternativ:

Minneslund: skötselkostnadsfri och anonym. Vi gravsätter även personer skrivna utanför upptagningsområdet. Namnet på den gravsatta i minneslunden, angivet efter dödsdag skrivs in i  minnesbok som finns inne i S.t Maria Magdalena kyrka.

Askurnlund: gravrätten tidsbegränsad till 25 år och ej förlängningsbar. Grundskötselavtal tecknas till en kostnad av 1/3 prisbasbelopp (2017: 14 933 kr). I priset ingår namnplakett som fästes på liggande sten. Platsantalet under varje sten är fyra eller sex urnor. Det är möjligt att reservera plats som partner till den gravsatta. Även personer skrivna utanför upptagningsområdet (Stockholms stad) kan gravsättas.

Familjeurngrav: Plats för 9 urnor. Gravrätt på 25 år med möjlighet till förlängning. Eget ansvar för planteringsyta men grundskötselavtal (innebärande grästrimning, vårstädning, riktning av gravvård) till en kostnad av 1/3 prisbasbelopp (2017: 14 933 kr) tecknas. Personer skrivna inom Maria Magdalena församlings gränser prioriteras på grund av begränsat antal platser.

Bokning av gravsättning och frågor kring gravar kan ställas till Annette Tövinge.

Annette Tövinge

Begravningsverksamheten, Första kyrkvaktmästare