Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Lyssna och upplev musiken

Musik är en självklar del av Lunds domkyrka. Domkyrkan är hem åt flera kända körer som alla medverkar i gudstjänsterna under året. Konsertutbudet är rikt och bjuder på allt från orgelkonserter varje lördag till årligt återkommande konserter som lucia- och julkonserter samt oratorier.

Orgel Lund domkyrka
Orgel i Lunds domkyrka Foto: Gunnar Menander

Kom till konserter i Lunds domkyrka

Lunds domkyrka bjuder på musik varje dag i veckan. Vardagar kl. 12 kan du njuta av orgelmusik i samband med middagsbönen eller middagsmässan i Domkyrkan. Varje lördag året om är det lördagskonsert med orgelmusik kl. 10 (med undantag för midsommardagen och andra helgdagar). I söndagens högmässa kl. 11 sjunger oftast någon av Domkyrkans körer. Utöver detta bjuder vi ofta på andra konserter och musikgudstjänster under året.  

De flesta konserter är gratis

De allra flesta konserter i Lunds domkyrka är gratis, men vissa arrangemang kräver biljett. Dessa kan i vissa fall hämtas i Domkyrkoforum eller köpas via ticketmaster.se, Visit Lund AB och bokhandeln Arken. Eventuella kvarvarande biljetter säljs vid ingången till katedralen i anslutning till aktuell konsert.

Sångglädje i Lunds domkyrka året om.
Sångglädje året runt i domkyrkan. Foto: Gunnar Menander
Körsångare med orkester i Domkyrkan.

Sjung i kör

Vill du vara med och bidra till Domkyrkans musikliv genom att sjunga i kör? Vi har en bred körverksamhet och erbjuder flera körer från 6 år och uppåt med olika profil och upplägg. Det är kostnadsfritt att vara med, men som körmedlem uppmuntras du att vara medlem i Svenska kyrkan. Läs mer om våra körer här nedanför.

Orgel i Lunds domkyrka

Orglarna i Domkyrkan

Allt sedan 1200-talet har det spelats orgelmusik i Lunds domkyrka. Idag har Domkyrkan totalt sex orglar där läktarorgeln från 1934 utgör Sveriges största kyrkorgel räknat i antal pipor.

Relaterad information

Orkester med dirigent spelar i kyrka.

Konserter i Svenska kyrkan

Slå dig ner och lyssna till musiken som fyller salen. Eller ta del av en konsert digitalt, från någon av Svenska kyrkans församlingar som sänder på nätet.

Orkester spelar i en kyrka

Musikliv i kyrkan

Gudstjänster, mässor, konserter, körer och dans. Svenska kyrkan står för ett musikliv som är mer omfattande än någon annan musikinstitution i landet. Men i kyrkan finns också heliga danser.

En kär med män och kvinnor i blandade åldrar sjunger inne i en kyrka.

Sjunga i kör

Kom, sjung och ha roligt! Det viktiga är att du vill sjunga tillsammans med andra, oavsett om du prövat det tidigare eller ej.