Två kvinnor sitter bredvid varandra inomhus och läser en tidning.

Press

Här hittar du som är journalist pressmeddelanden, nyhetstips och övrigt pressmaterial från Lunds domkyrka och länkar till Domkyrkans olika kanaler. Du når kommunikatör Linda Oskfred på 046-71 87 38.

Pressmeddelande

Glasmästare Per Hebsgaard och konstnär Erika Lagerbielke vid det nya konstglasfönstret i Domkyrkans krypta.

Nytt konstglasfönster inleder jubileumsåret

2023-01-03: År 2023 är ett jubileumsår för Lunds domkyrka. Kryptans östra altare invigdes den 30 juni 1123 till Johannes döparen och profeter och patriarker. Trettondedag jul, den 6 januari, uppmärksammas jubiléet för första gången under året då vi har glädjen att ta emot ett nytt konstglasfönster vid altarplatsen i Lunds domkyrkas krypta.

SVT visar gudstjänster från Domkyrkan

2022-12-20: Den 30 september till 2 oktober spelade SVT in två högmässor och en gudstjänst i Lunds domkyrka. Dessa kommer att visas i SVT 2 under januari med start nyårsdagen. Har du inte möjlighet att se dem när de sänds kan du se dem på SVT Play efteråt, där ligger de kvar i 180 dagar efter publicering.

Pressbilder

Lunds domkyrkoförsamling bistår gärna med högupplösta fotografier av Lunds domkyrka, Domkyrkoforum och de arrangemang vi anordnar. Bilderna är fria att använda i redaktionella sammanhang.

För att beställa ett högupplöst foto, vänligen skicka e-post till Linda Oskfred, församlingens kommunikatör. Ange till vilket ändamål du önskar använda fotot. Vi är tacksamma om du kan skicka ett exemplar av den publicerade tidningen/boken till vårt arkiv. Samtliga fotografier är fria för publicering men fotografens namn måste anges. Svenska kyrkan har också en nationell bildbank, Ikon, där pressbilder för nationell nivå publiceras.

Här kan du läsa alla nyheter som är publicerade på Lunds domkyrkas webbplats.

Relaterat innehåll

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Mobilappen Medeltidens Lund

Foto: Katedralskolan och Viatact AB
Ladda ner appen Medeltidens Lund via GooglePlay

Appen Medeltidens Lund låter dig bland annat upptäcka hur det gick till att bygga Lunds domkyrka och Liberiet. Ladda ner gratis från Appstore eller GooglePlay. Appen är framtagen av elever vid Katedralskolan i Lund och företaget Viatact AB.