Konfirmander i vita kåpor på väg in i vapenhuset.
Foto: Kristina Strand Larsson

Konfirmation

Att konfirmera sig är att bekräfta sitt dop och säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor. Det år du fyller 14 år får du en inbjudan att vara med i de 24 äventyren, Lunds domkyrkas konfirmationsgrupper. Är du mellan 16 och 19 år finns gymnasiekonfirmation.

Genom konfirmationen bekräftar du ditt dop

Ordet konfirmation betyder bekräfta – bekräftelse av ditt dop och dig som unik, värdefull och oändligt älskad av Gud. Att konfirmera sig är att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld och att upptäcka att det har med hela livet att göra.

Prata om livets stora frågor tillsammans med andra

Kanske har du också grubblat på frågor såsom; Vem vill jag vara? Vad är kärlek? Varför händer det onda saker i världen och hur ska vi bäst ta hand om det jordklot vi lever på? Säger Bibeln något om allt detta? Och vad säger Gud?

Under konfirmationstiden träffas vi och pratar om allt detta, om vem Gud är och om Jesus. Har det Jesus sa och gjorde något att göra med oss som lever nu?

Du blir inbjuden till konfirmation året du fyller 14 år

Svenska kyrkan bjuder in till gratis konfirmationsgrupper det året du fyller 14 år. Du behöver inte vara döpt för att anmäla dig men för att bli konfirmerad måste du vara döpt. Det går bra att döpa sig under tiden som konfirmand. 

Konfirmationsgrupper i domkyrkan

Domkyrkans konfirmandarbete heter De 24 äventyren och har två möjligheter, Classic där gruppen träffas under terminstid och Sommar som i huvudsak är ett sommarläger.

24 Äventyren Classic 2024-2025

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 900-åriga Lunds domkyrka? Med hjälp av gummibibeln, läger, Spotify, grottorientering och egna erfarenheter får du vara med om en resa från universums yttre gräns rakt in i ditt eget hjärta.

24 Äventyren Sommar 2024-2025

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 900-åriga Lunds domkyrka? Med hjälp av gummibibeln, Spotify, sommarläger och egna erfarenheter får du vara med om en resa från universums yttre gräns rakt in i ditt eget hjärta.

Missade du konfirmationen?

Häng med på andra chansen!

Foto: Magnus Aronson /Ikon

Lyssna på 24 Äventyrens spellista på Spotify

Följ 24 äventyren på Instagram och Facebook

Instagram: @24aventyren @lundsdomkyrka

Facebook: @24aventyren

 

Relaterat innehåll

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.