Guide Melissa berättar om Lunds domkyrka
Foto: Karin Rosvall

Guidade visningar

Domkyrkan erbjuder gratis guidade pedagogiska program för förskolor, skolor, gymnasium, församlingar och konfirmandgrupper. Det finns öppna gratis visningar för dig som privatperson och kyrkan ger skräddarsydda visningar till företag och organisationer mot en avgift. Här nedan finns också information för dig som själv guidar en grupp. Välkomna till ett lärorikt besök.

Guide Melissa berättar om det astronomiska uret

Boka skolvisning

Lunds domkyrka erbjuder gratis skolpedagogiska program med tydlig koppling till läroplanen. Det finns en mängd olika program för förskola, skola och gymnasium. Boka här.

Ett processionskors står i solen mot en blå himmel. Lunds domkyrkas kyrktorn syns i bakgrunden.

Boka visning för konfirmandgrupper och församlingen

Alla församlingar i Svenska kyrkan kan komma kostnadsfritt för guidning i domkyrkan. Ta chansen att med en guide få en inblick i kyrkans utveckling under 900 år. Det finns även möjlighet att boka mötesrum och mat för egna möten.

Turister i Lunds domkyrka 2022

Guidad visning för privatpersoner

Det finns både guidade visningar av domkyrkan och uret för privatpersoner och turister. Dessutom kan du gå en digital rundtur i kyrkan. Välkommen på en resa i tid och rum.

Guidning i Lunds domkyrka av guide Melissa

Boka visning för företag och organisationer

Upplev Lunds och domkyrkans historia genom en visning i en 900 år gammal miljö. En unik upplevelse där du tar din grupp genom tid och rum. Det finns också möjlighet att boka mötesrum med god hemmalagad mat för egna möten.

Uret i Lunds domkyrka

För dig som är extern guide

För att inte guidning ska krocka med till exempel en konsert eller begravningsgudstjänst måste även guidning med egen guide föranmälas minst ett dygn innan besöket. Läs mer vad som gäller här.

Ett stort träkors målat med olika färgglada motiv står i Lunds domkyrka.

Temavisningar

Varje visning skräddarsys utifrån önskemål, gruppstorlek, ålder och förkunskap. Under året finns särskilda visningar vid jul och påsk men det kommer även visningar runt vissa ämnen och högtider. Har din organisation en visst tema ni vill lära er mer om eller utbyta kunskap i? Hör av er till domkyrkans guider.