Så blir du medlem

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan. Här kan du enkelt anmäla inträde genom att fylla i en blankett eller kontakta oss.

Var med och dela livet

I Svenska kyrkan delar vi många av livets skeenden med varandra. Vi möts i svårigheter och i glädje. Vi möts vid dop och konfirmation, vigsel och begravning, i barngrupper och gudstjänster, på konserter och körövningar, i samtal och på språkcaféer.

Varje medlem är också med och bidrar till ett rikt kulturliv, till att bevara vårt kulturarv och till det internationella bistånds- och utvecklingsarbetet.

Så här blir du medlem i Svenska kyrkan

Du blir medlem i kyrkan genom dopet. Alla kan döpas, oavsett ålder. Tidigare blev man i Sverige automatiskt medlem i Svenska kyrkan vid födelsen, men så är det inte längre.

Det går också bra att anmäla att du vill bli medlem. Det gäller både om du vill bli medlem för första gången eller om du tidigare varit medlem och vill bli det igen.

För att bli medlem i Svenska kyrkan behöver du fylla i en inträdesblankett. Det finns en separat inträdesblankett för barn upp till 18 år.

Här kan du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter.

När blanketten är ifylld, skriv ut och skicka den till:

Hisingsgatan 26
417 02 Göteborg

Du kan också kontakta Lundby församlings expedition via e-post eller ringa 031-731 68 00 för att få formuläret skickat till dig via vanlig post.

Välkommen som medlem!

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!