Ung i kyrkan

Du som är konfirmerad har möjlighet att fortsätta att utveckla din tro, ta ansvar och samtidigt träffa vänner och skapa nya kontakter. Vill du vara ung ledare, ta ansvar i gudstjänster, vara värd i sommarkyrkan eller komma till ungdomskvällar?

Du har mycket att bidra med

Som ung ledare finns du med konfirmanderna i både vardagsträffar och vid läger. Du är med och leder samtal och andakter och hjälper konfirmanderna på vägen. Som ung ledare får du stöd och ledarutbildning för att kunna växa i din roll.

Vill du bli mer aktiv i gudstjänsterna i församlingen finns det många roller för dig - du kan förstås delta i gudstjänster tillsammans med konfirmanderna men också vara med på fredagar (Liljegården) eller söndagar (i någon av församlingens kyrkor) och bidra med textläsning, musik, förbön eller andra uppdrag. Vill du prova på meditation är du välkommen till Kyrkstugan varannan söndag kväll.

Det finns också plats för dig som gillar att hjälpa yngre barn - kanske som hjälpledare på barnkören eller Familjesöndag?

På sommaren hjälper unga värdar till i de tio kyrkorna så de kan vara öppna och välkomnande för besökare. De unga värdarna visar kyrkorna, leder andakter, och ordnar aktiviteter för barn.

Kom på ungdomskvällar

Vi ordnar regelbundet ungdomskvällar när vi pratar, kollar på film, pysslar eller hittar på andra saker. Vill du veta mer? Hör av dig till Johanna.

Vill du vara med?

Johanna Andrén