Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Ung i kyrkan

Du som är konfirmerad har möjlighet att fortsätta att utveckla din tro, ta ansvar och samtidigt träffa vänner och skapa nya kontakter. Vill du vara ung ledare, ta ansvar i gudstjänster, vara värd i sommarkyrkan eller komma till ungdomskvällar?

Du har mycket att bidra med

Som ung ledare finns du med konfirmanderna i både vardagsträffar och vid läger. Du är med och leder samtal och andakter och hjälper konfirmanderna på vägen. Som ung ledare får du stöd och ledarutbildning för att kunna växa i din roll. 

Vill du bli mer aktiv i gudstjänsterna i församlingen finns det många roller för dig - du kan förstås delta i gudstjänster tillsammans med konfirmanderna men också vara med på fredagar (Liljegården) eller söndagar (klockan 11 i Giresta och 15 i någon av församlingens kyrkor) och bidra med textläsning, musik, förbön eller andra uppdrag. 

Det finns också plats för dig som gillar att hjälpa yngre barn - kanske som hjälpledare på barnkören eller Messy Church? 

På sommaren hjälper unga värdar till i de tio kyrkorna så de kan vara öppna och välkomnande för besökare. De unga värdarna visar kyrkorna, leder andakter, och deltar i Kyrkans sommarkvällar. Några unga från kyrkan är också med som ledare i fotbollsskolan där Svenska kyrkan finns med tillsammans med LAIK.

Kom på ungdomskvällar

Varannan onsdag träffas vi till ungdomskväll i Gula huset, från 18.30 till 21. Välkommen att prata, fika, läsa Bibeln, se på film, baka, lyssna på musik mm.

Start onsdag 6 september, och därefter alla jämna veckor.

Vill du vara med?

Johanna Andrén

Lagunda församling

Konfirmand och ungdom, Församlingspedagog, Barn och familj