Bårslövs kyrka

Den vitkalkade kyrkan syns tydligt från motorvägen och ligger på Ekebyvägen i det gamla Bårslövs kyrkby.

På samma plats har det legat en kyrka sedan medeltiden, men den nuvarande kyrkan invigdes 1858. Tornet är dock medeltida.

Bland interiören kan nämnas altartavlan föreställande Jesus och barnen av Hugo Gehlin från 1930. Prediksstolen är ett renässansarbete från 1598 av den s k Kronborgsmästaren, dekorerad med bl a kvinnofigurer föreställande dygderna.

Adress: Ekebyvägen 8, 253 74 Helsingborg