Vi söker kyrkogårdsarbetare/mekaniker

Nyhet Publicerad

Vill du arbeta utomhus med växter och maskiner för att göra begravningsplatserna vackra? Vill du bidra till att ge människor i sorg lindring? Vill du hjälpa dina arbetskamrater så att jobbet går smidigt?

Vi behöver en ny medarbetare inom begravningsverksamheten. 
Tjänsten är året runt och på heltid. 

Du kommer att ha fokus på maskinvård och gravgrävning men också utföra alla övriga arbetsuppgifter som förekommer; snöröjning, gräsklippning, häckklippning, ogräsbekämpning, blomplantering, lövblåsning, bevattning, underhåll av gångar och parkeringar, renhållning o.s.v. 

Vi är totalt 17 anställda inom begravningsverksamheten varav 6 arbetar året runt. För närvarande finns två arbetslag, ett utgår från Malma kyrkogård och servar Malma församling och ett utgår från kapellkyrkogården i Köping och servar Köpingsbygdens församling. Under sommaren har tre lagbasar hand om den praktiska arbetsfördelningen på fält. Målsättningen är att vi ska bli ett arbetslag, som ska kunna hjälpas åt med de flesta uppgifter som förekommer under året. Rotation är bra för alla. Totalt har vi åtta begravningsplatser att ta hand om. Vi sköter dessutom en del utomhusarbeten kring kyrkor och församlingshem. 

Våra krav är att du ska ha en positiv inställning och ha lätt för att samarbeta samt att du ska vara duktig på att serva och reparera maskiner. Vår maskinpark just nu består småmaskiner som häcksaxar, trimmers och lövblåsar (de flesta batteridrivna Husqvarna), snöslungor, åkgräsklippare, eldrivna arbetsfordon, kompakttraktorer (John Deere), lantbrukstraktor (Massey Fergusson 5S.125 Dyna-4), grävmaskin (Volvo 3,5 ton) och några vanliga bilar. Du måste ha B-körkort och erfarenhet av att gräva med grävmaskin.

Meriter är kunskaper i svetsning, snickeri och målningsarbeten samt behörigheter som hör ihop med den här typen av arbete (som grävning, heta arbeten, hög höjd, skylift, arbete på väg o.s.v.). Vi tror att du har fordonsteknisk utbildning eller liknande och du får naturligtvis gärna ha arbetat på kyrkogård tidigare. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. 

Tillträde omkring 2023-04-01. 
Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ställ frågor och skicka din ansökan till vår kyrkogårdschef Jens Gripenberth.
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev samt gärna referenser.

jens.gripenberth2@svenskakyrkan.se
Eller: Köpings pastorat
          Stora Kyrkogatan 1
          731 32 Köping

För frågor nås Jens även på telefon: 0221-773088.