Foto: Kent Österdahl

Klinte pastorat

I pastoratet finns det ett brett utbud av verksamheter för alla. Du är hjärtligt välkommen hit på gudstjänst i någon av Klinte pastorats nio vackra medeltida kyrkor i Fröjel, Eksta, Sproge, Klinte, Sanda, Västergarn, Mästerby, Hejde och Väte -eller Hamnkyrkan i Klintehamn.

Just nu

Klucku Tei i Hamnkyrkan

Kl. 10-11:30 Sista träffen innan sommaren. Den leds av vår Diakon Kim Felixdotter. Gäst: Elin Andersson Välkomna!

Någon spelar cello.

Sommarmusik 2022

Konserter och Helgmålsbön med musik

Messy Church

Vuxna är hjärtligt välkomna utan barn, men barn måste komma i sällskap med vuxen! 31 maj kl 17-19

ACT Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Läget är akut. Behoven är stora. Våra lokala samarbetspartners finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Barn

Hej! Här kan du läsa mer om våra olika barngrupper; vad vi gör när vi träffas, vad som är på gång och annan viktig information.

Ungdomar

Här finns aktiviteter för dig som blivit för "gammal" för barngrupperna.

Vuxna

Här finns många tillfällen för dig, som inte räknar dig till ungdomarna längre, att träffas, samtala och växa.

Livets händelser

I dopet förs barnet in i livets stora sammanhang, i gudsgemenskapen.

Vill du konfirmera dig? Nu bjuder vi in dig som går i åk 8

Vigsel

Kärleken har en central roll i kristen tro. Gud beskrivs som kosmisk kärlek. Jesus förkroppsligar samma kärlek och visar den i både ord och handling. Utan kärlek inget liv.

Mitt i det svåraste av svåra, måste du också planera en begravning.

Socialt arbete

En diakon håller en annans hand i sina händer. Ett stearinljus med kristusmonogram brinner på bordet mellan dem.

Diakoni

Diakonen är kyrkans socialarbetare. Diakonen arbetar med människor i utsatta livssituationer.

En kvinnlig diakon sitter utomhus och samtalar med en kvinna.

Samtal

Du vet väl att du kan prata med en präst eller diakon i Klinte pastorat?

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.

Barnkörer

Vi har två barnkörer i Sanda

Pastoratskören Cikoria

Erik och pastoratskören Cikoria välkomnar nya och gamla körsångare.

Pastoratsorkestern

Musikensemble med blandade instrument.

Koralbrasset

Pastoratets bleckblåsensemble.

Kyrkogårdar

Närbild på en röd ros. En kyrkogård syns suddigt i bakgrunden.

Kyrkogårdar

Svenska Kyrkan har statens uppdrag att sköta begravningsväsendet. Information till allmänheten om detta finns att läsa här.

Gravrättsinnehavare

Vi behöver din hjälp! Som du kanske sett sitter det skyltar på vissa gravplatser, där vi söker efter släkt eller närstående. Är du själv släkt eller närstående? Eller vet någon som kan tänkas vara gravrättsinnehavare? Hör av dig!!

Gravstenssäkerhet

Det många kanske inte vet är att gravstenen är gravrättsinnehavarens ansvar. Den ska vara monterad på ett säkert sätt så att den inte kan ramla omkull och skada någon.

Kyrkfönstret

Har du inte fått det senaste kyrkfönstret eller är det borttappat? Tveka inte att ta kontakt med expeditionen och få ett nytt.

Pastoratets kyrkor

I pastoratet ingår nio medeltida sockenkyrkor samt Hamnkyrkan i Klinte.