Katarina Kulturskola

Ett kreativt rum för våra yngsta kreatörer. Vi tror att kultur kan förändra världen. Att som ung lära sig sjunga, spela ­teater eller ett ­instrument är ­något som följer med en hela livet.

Höstens klasser 2022

Cello
För barn från 5 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Två till fem elever i varje grupp. Lektionslängd beror på gruppstorlek. Kursen är 12 tillfällen med ett konserttillfälle per termin. 

Tid: Torsdagar 
Pedagog: Adina Sabin
Pris: 1300 kr / termin 
Skicka in anmälan. 

Celloensemble
Är en ensemble där alla stämmor spelas av cellon. Ensemblen vänder sig till ungdomar och vuxna. Som medlem i ensemblen krävs grundläggande notläsning, men du behöver inte ha någon tidigare ensemblevana. Repertoaren är blandad, från medeltids- till populärmusik, med betoning på musik från 1800- och 1900-talet. Repetitionerna är 90 min och varje termin har 10 tillfällen. 

Tid: torsdagar 18:30-20:00 
Pedagog: Adina Sabin
Pris: 1500 kr / termin 
Skicka in anmälan.

Dansmix
Prova på olika dansstilar såsom balett, jazz och hiphop. Med dansglädjen i centrum lär sig barnen olika koreografier och uttryck på ett lekfullt sätt. Lektionen är 45 minuter lång och varje termin har 12 tillfällen. 

Tid:
Dansmix fortsättning (födda 2013-2016) söndagar 14.30-15.15

Dansmix nybörjare (födda 2016-2018) söndagar 15.30-16.15
Pedagog: Tyra Anderot 
Pris: 1300 kr / termin 
Skicka in anmälan.

Katarinakörernas miniorer
Kör för de allra yngsta. Vi lär oss på ett lekfullt sätt grunderna i sångteknik, tränar gehöret och lär oss grundläggande musikaliska begrepp. Det ska vara roligt att sjunga och därför är verksamheten anpassad efter barnens ålder med sångglädjen i centrum. För barn 3-6 år. Grupperna är populära, skicka in en intresseanmälan så återkommer vi när det finns en plats ledig. 

Tid:
Miniorkör födda 2019 & 2018 måndagar

Miniorkör födda 2017 söndagar
Miniorkör födda 2016 söndagar, måndagar
Pedagog: Linnéa Lundgren, Malin Rudengren 
Pris: 500 kr / termin 
Skicka in anmälan.

Teater, lek & fantasi
Teater för barn mellan 6-10 år. Här får barnen hitta på egna sagor och berättelser som vi gestaltar tillsammans. Vi leker, improviserar, uttrycker känslor och kliver in i magiska världar. Lektionen är 40-45 minuter lång och kursen är 12 tillfällen med ett uppspel per termin. 

Tid:
Grupp 1 (7-9 år) tisdagar 16.00-16.45 
Grupp 2 (10-12 år) tisdagar 17.10-18.00 
Pedagog: Emilie Nyman 
Pris: 1300 kr / termin 
Skicka in anmälan.

Gitarr
För barn från 7 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Två till tre elever i varje grupp. Lektionstiden varierar beroende på gruppens storlek. Kursen är 12 tillfällen med ett konserttillfälle per termin. 

Tid: måndagar, torsdagar och fredagar
Pedagog: Johan Berggren 
Pris: 1300 kr / termin 
Skicka in anmälan.

Gitarrorkester 
Det är roligast att spela tillsammans med andra! I vår gitarrorkester får du utvecklas musikaliskt genom att spela i en större ensemble. Fokus ligger på samspel och gehör. Musiken är arrangerad så att alla elever kan jobba utifrån sin egen tekniska förmåga oavsett nivå. Kursen är 12 tillfällen med ett konserttillfälle per termin. Kursen behöver minst 6 elever för att starta. 

Tid: fredagar kl. 16.00-16.45
Pedagog: Johan Berggren 
Pris: 1000 kr / termin 
Skicka in anmälan.

Piano
För barn från 8 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Lektionen är 30 minuter lång med två elever i varje grupp. Kursen är 12 tillfällen med ett konserttillfälle per termin. 

Tid: tisdagar, onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar​
Pedagog: Erik Mellqvist, Jakob Aspenström, Peggy Toumba 
Pris: 1300 kr / termin 
Skicka in anmälan 

Violin
För barn från 5 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Två till fyra elever i varje grupp. Lektionstiden varierar beroende på gruppens storlek. Kursen är 12 tillfällen med ett konserttillfälle per termin. 

Tid: måndagar, tisdagar
Pedagog: Torun Fredberg 
Pris: 1300 kr / termin 
Skicka in anmälan

Stråkensemble 
Det är roligast att spela tillsammans med andra! I vår stråkensemble får du som spelar fiol eller cello utvecklas musikaliskt genom att spela i en större ensemble. Fokus ligger på samspel, lyssning och alla elever jobbar utifrån sin egen förmåga. Kursen är 12 tillfällen med ett konserttillfälle per termin. Kursen behöver minst 6 elever för att starta. 

Tid: måndagar kl. 18.30-19.15
Pedagog: Torun Fredberg 
Pris: 1000 kr / termin 
Skicka in anmälan

 

Anmälan - information

Vissa kurser är det lång kö till. Kulturskolan kontaktar er så fort det blir en plats ledig. Barnet behöver endast anmälas en gång och behåller sin köplats tills dess ni blir kontaktade.

Det går bra att prova på en lektion innan man bestämmer sig för att börja. Efter andra lektionen blir anmälan bindande om inte platsen sägs upp per mail till katarina.kultur@svenskakyrkan.se

När man börjar spela ett instrument i Katarina kulturskola börjar man i mindre grupp. Kortare enskilda lektioner finns endast i mån av tid och på lärares rekommendation, och då tillkommer en kostnad på 200 kr. Till samtliga kurser tillkommer en administrationsavgift på 9-59 kr.