Meny

Katarina Kulturskola

Ett kreativt rum för våra yngsta kreatörer. Vi tror att kultur kan förändra världen. Att som ung lära sig sjunga, spela ­teater eller ett ­instrument är ­något som följer med en hela livet.

Information om höstterminen 2020 och de olika grupperna kommer inom kort.

Klasser

Nyhet Prova-på Munspelskurs med Emma “Elmer” Eriksson
KURSEN ÄR TYVÄRR REDAN FULLTECKNAD. 
Har du drömt om att kunna spela ett litet behändigt instrument, nu har du chansen att prova på munspel! Denna kurs vänder sig till dig som är helt ny på munspel. Under ett par timmar går vi igenom grunderna och spelar enkla melodier. Munspel ingår i avgiften.

Nyhet Prova-på BANJOKURS med Jens Koch
KURSEN ÄR TYVÄRR REDAN FULLTECKNAD. 
Har du drömt om att kunna spela banjo & bluegrass? Nu har du chansen att prova på detta tillsammans med en av Sveriges bästa banjospelare! Denna kurs vänder sig till dig som är helt ny på instrumentet. Under ett par timmar går vi igenom grunderna och spelar nån låt. Om du har en femsträngad banjo så ta med den, annars får du låna banjo och fingerplektrum.

Tid: Lördag 14 mars 13.00-16.00 i Stora körsalen
(riktar sig till ungdomar och vuxna)
Pedagog: Jens Koch
Pris: 250 kr kurs, 10 deltagare.

Cello
För barn från 5 år och uppåt. 3-5 elever i varje grupp. Lektionen är 45 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.

Tid: Måndagar, ramtid 16.00-19.00
Pedagog: Adina Sabin
Pris: 1000 kr / termin, eventuell instrumenthyra tillkommer
Skicka in anmälan.

Celloensemble
Är en ensemble där alla stämmor spelas av cellon. Ensemblen vänder sig till ungdomar och vuxna. Som medlem i ensemblen krävs grundläggande notläsning, men du behöver inte ha någon tidigare ensemblevana. Repertoaren är blandad, från medeltids- till populärmusik, med betoning på musik från 1800- och 1900-talet. Repetitionerna är 90 min och varje termin har 10 tillfällen.

Tid: Måndagar, ramtid 18:30-20:00
Pedagog: Adina Sabin
Pris: 1500 kr / termin
Skicka in anmälan.

Katarinakörernas miniorer
Vi lär oss på ett lekfullt sätt grunderna i sångteknik, tränar gehöret och lär oss grundläggande musikaliska begrepp. Det ska vara roligt att sjunga och därför är verksamheten anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Grupperna är populära, skicka in en intresseanmälan så återkommer vi.

För barn 3-6 år.
Tid: ons, tor och sön

Pedagog: Cecilia Hofsten, Linnea Lundgren och Emelie Power
Pris: 200 kr / termin
Skicka in anmälan.

Teater, lek & fantasi
Teater för barn mellan 6-8 år. Här får barnen hitta på egna sagor och berättelser som vi gestaltar tillsammans. Vi leker, improviserar, uttrycker känslor och kliver in i magiska världar. Lektionen är 45 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.​

Tid: Varannan tisdag ramtid 16.00-18.00
Pedagog: Emilie Nyman
Pris: 1 000 kr / termin
Skicka in anmälan.

Gitarr
För barn från 6 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan börjat lära sig att spela. Två till tre elever i varje grupp. Lektionen är 45 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.

Tid: Varannan söndag, 10.00–16.00 (ramtid)
Pedagog: Rasmus Forsslöf
Pris: 1 000 kr / termin
Skicka in anmälan.

Violin
För barn från 5 år och uppåt. 3-5 elever i varje grupp. Lektionen är 45 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.

Tid: Onsdagar, ramtid 16.00-19.00
Pedagog: Anna Manell
Pris: 1000 kr / termin, eventuell instrumenthyra tillkommer
Skicka in anmälan

Piano
För barn från 5 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan börjat lära sig att spela. Två elever i varje grupp. Lektionen är 30 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.

Tid: Torsdagar och fredagar, ramtid 15.00-19.00
Pedagog: Erik Mellqvist
Pris: 1000 kr / termin
Skicka in anmälan 

Dansmix
Prova på olika dansstilar såsom balett, jazz och hiphop. Med dansglädjen i centrum lär sig barnen olika koreografier och uttryck. Lektionen är 45 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.

För barn 4-9 år.
Tid: Söndagar ramtid 13.15-15.00

Pedagog: Tyra Anderot
Pris: 1000 kr / termin
Skicka in anmälan.