Katarina Kulturskola

Ett nytt kreativt rum för våra yngsta kreatörer.

Vi tror att kultur kan förändra världen. Att som ung lära sig att sjunga, spela teater eller ett instrument är något som följer med oss hela livet.

Håll utkik – fler klasser i vår
Vi planerar för fler klasser med start senare i vår.
Håll utkik här på hemsidan för uppdaterad information.

Klasser

Katarinakörernas miniorer
Vi träffas i små grupper och sjunger sånger där barnen får använda sin fantasi, uppleva känslor, träna sin koncentration och uppmärksamhet. Vi lär oss på ett lekfullt sätt grunderna i sångteknik, tränar gehöret och lär oss grundläggande musikaliska begrepp. Det ska vara roligt att sjunga och den är därför är verksamheten anpassad efter barnens ålder och har sångglädjen i centrum. Grupperna är populära, skicka in en intresseanmälan så återkommer vi.

Tid: ons, tor och sön
Pedagog: Gunnel Nilsson, Jenny Myr, Emelie Power
Pris: 200 kr / termin

Teater, lek & fantasi
Teater för barn mellan 6-8 år. Här får barnen hitta på egna sagor och berättelser som vi gestaltar tillsammans. Vi leker, improviserar, uttrycker känslor och kliver in i magiska världar.

Tid: 8 tisdagar / termin,
Pedagog: Emilie Nyman
Pris: 1 000 kr / termin

Gitarr
För barn från 6 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan börjat lära sig att spela. Fem elever i varje grupp.

Tid: Varannan söndag, 10.00–16.00 (ramtid)
Pedagog: Rasmus Forsslöf
Pris: 1 000 kr / termin

Violin
För barn från 5 år och uppåt. Prova på att spela violin! Ca sex elever i varje grupp.

Tid: Onsdagar, ramtid 16.00-19.00, ­måndagar 16.15-17.00.
Pedagog: Ann-Marie Lysell
Pris: 1000 kr / termin plus hyra av ­instrument, 175 kr / termin

Orgel
Vi upptäcker kyrkans orgel tillsammans. Katarinas organister lär ut grunderna. Eleverna bör ha spelat piano tidigare.

Info: hr.lars.andersson@svenskakyrkan.se