Katarina Kulturskola

Ett kreativt rum för våra yngsta kreatörer. Vi tror att kultur kan förändra världen. Att som ung lära sig sjunga, spela ­teater eller ett ­instrument är ­något som följer med en hela livet.

FRÅGA Inför höstterminen 2021

Är du eller ditt barn intresserad av att börja spela blåsinstrument? Katarina önskar en musikalisk mångfald och tittar nu efter intresset att starta blåsinstrument-kurser till hösten.

Om du är intresserad av att börja spela KLARINETT, TVÄRFLÖJT eller TRUMPET, vänligen hör av dig till katarina.kultur@svenskakyrkan.se med din intresseanmälan. 

Vårterminens klasser 2021

Cello
För barn från 5 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Två till fem elever i varje grupp. Lektionslängd beror på gruppstorlek. kursen är 10 tillfällen under vårterminen, och avslutas med en konsert.

Tid: måndagar och torsdagar, ramtid 16.00-19.00.
Pedagog: Adina Sabin
Pris: 1000 kr / termin, eventuell instrumenthyra tillkommer
Skicka in anmälan. 

Celloensemble
Är en ensemble där alla stämmor spelas av cellon. Ensemblen vänder sig till ungdomar och vuxna. Som medlem i ensemblen krävs grundläggande notläsning, men du behöver inte ha någon tidigare ensemblevana. Repertoaren är blandad, från medeltids- till populärmusik, med betoning på musik från 1800- och 1900-talet. Repetitionerna är 90 min och varje termin har 10 tillfällen.

Tid: måndagar, 18:30-20:00.
Pedagog: Adina Sabin
Pris: 1500 kr / termin
Skicka in anmälan.

Dansmix
Prova på olika dansstilar såsom balett, jazz och hiphop. Med dansglädjen i centrum lär sig barnen olika koreografier och uttryck på ett lekfullt sätt. Lektionen är 45 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.

För barn 4-10 år.
Tid: söndagar, ramtid 14.00-16.00.
Pedagog: Tyra Anderot
Pris: 1000 kr / termin
Skicka in anmälan.

Katarinakörernas miniorer
Kör för de allra yngsta. Vi lär oss på ett lekfullt sätt grunderna i sångteknik, tränar gehöret och lär oss grundläggande musikaliska begrepp. Det ska vara roligt att sjunga och därför är verksamheten anpassad efter barnens ålder med sångglädjen i centrum. Grupperna är populära, skicka in en intresseanmälan så återkommer vi när det finns en plats ledig.

För barn 3-6 år.
Tid: onsdagar, torsdagar och söndagar.

Pedagog: Cecilia Hofsten, Linnéa Lundgren och Malin Rudengren
Pris: 400 kr / termin
Skicka in anmälan.

Teater, lek & fantasi
Teater för barn mellan 6-10 år. Här får barnen hitta på egna sagor och berättelser som vi gestaltar tillsammans. Vi leker, improviserar, uttrycker känslor och kliver in i magiska världar. Lektionen är 40-45 minuter lång och varje termin har 10 tillfällen.

Tid: tisdagar, ramtid 16-18.30.
Pedagog: Emilie Nyman
Pris: 1 000 kr / termin
Skicka in anmälan.

Gitarr
För barn från 7 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Två till tre elever i varje grupp. Lektionstiden varierar beroende på gruppens storlek. Kursen är 10 tillfällen under vårterminen, och avslutas med en konsert.

Tid: varannan söndag, ramtid 10.00–17.00.
Pedagog: Emil Axelsson
Pris: 1 000 kr / termin, eventuell instrumenthyra tillkommer
Skicka in anmälan.

Piano
För barn från 8 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Två elever i varje grupp. Lektionen är 30 minuter lång, varje termin har 10 tillfällen och avslutas med en konsert.

Tid: tisdagar och fredagar, ramtid 14.30-19.30.
Pedagog: Erik Mellqvist
Pris: 1000 kr / termin
Skicka in anmälan 

Violin
För barn från 5 år och uppåt. Grupplektioner både för nybörjare och för de som redan kan grunderna. Två till fem elever i varje grupp. Lektionstiden varierar beroende på gruppens storlek. Kursen är 10 tillfällen under vårterminen, och avslutas med en konsert.

Tid: onsdagar, ramtid 16.00-19.30.
Pedagog: Anna Manell
Pris: 1000 kr / termin, eventuell instrumenthyra tillkommer
Skicka in anmälan

 

Anmälan - information

Vissa kurser är det lång kö till. Kulturskolan kontaktar er så fort det blir en plats ledig. Barnet behöver endast anmälas en gång och behåller sin köplats tills dess ni blir kontaktade. 

Det går bra att prova på en lektion innan man bestämmer sig för att börja. Efter andra lektionen blir anmälan bindande om inte platsen sägs upp per mail. 

När man börjar spela ett instrument i Katarina kulturskola börjar man i mindre grupp. Kortare enskilda lektioner finns endast i mån av tid och på lärares rekommendation. Det kostar 200 kr extra i terminen att ha enskild lektion.