Konst i Katarina kyrka

Flera gånger per år öppnas det stora kyrkorummet i Katarina kyrka upp för möten med olika konstnärer. Fritt inträde.

Textilverk: Leyun Wang

SEP–OKT, KATARINA KYRKA
Leyun Wang

Vernissage sön 8 sep 13.00-16.00 i närvaro av konstnären.
Utställningen pågår 8 sep-15 okt.

Leyun Wangs verk väcker poesin till liv. Poesi manifesterat i textila verk, bland annat i materialen siden och papper. Men det är verk som har många djup. Det finns associationer till vår tids klimathantering, till människans ljus och mörker och till vår plats i skapelsen. Leyun Wangs verk har väckt stor uppskattning och hon har bland annat fått Sten Kauppipriset och gjort ett flertal offentliga verk. Vi gläds åt att hon väljer att ställa ut i Katarina kyrka.

Inger Berselius Danared är ansvarig för Konst i Katarina.