Konst i Katarina kyrka

Flera gånger per år öppnas det stora kyrkorummet i Katarina kyrka upp för möten med olika konstnärer. Fritt inträde.

SEPTEMBER, KATARINA KYRKA
The Space In Between

Vernissage 16 sept, 14.00–17.00.

Utställningen lyfter fram mellanrummet som plats och varseblivning – mellanrummet som plats och utrymme för övergång eller vila. Gemensamt för Ditte Johansson, Helene Heldt Hortlund och Maria Hägglund, är deras hantverkskunnande och viljan att bredda det textila konstnärliga fältet.

OKTOBER, KATARINA KYRKA
Hillevi Berglund

Vernissage 21 okt, 13.00–16.00.

Hillevi Berglunds verk sjunger, både poesi men också djupt existentiella och kontemplativa toner. Det finns i verken en rörelse mellan en inre och en yttre värld. Husen som ger skydd är också hemlighetsfulla. Vi vet inte vad där finns inuti. Verken inbjuder till reflektion över vår tillvaro, i alla dess dimensioner. Konstnären Hillevi Berglund är bosatt och verksam i Stockholm. Hon har en masterexamen i fri konst från Kungl. Konsthögskolan och har genomfört flera offentliga uppdrag och finns representerad i både privata och offentliga samlingar.

Inger Hansson Danared är ansvarig för Konst i Katarina.