Katarina församling

Katarina församling Besöksadress: Högbergsgatan 15, 11620 Stockholm Postadress: BOX 4015, 10261 STOCKHOLM Telefon: +46(8)7436800 E-post till Katarina församling

Konst i Katarina kyrka

Flera gånger per år öppnas det stora kyrkorummet i Katarina kyrka upp för möten med olika konstnärer.

25/2–2/4, KATARINA KYRKA
Inre liv – Kicken Erickson

Vernissage sön 25 febr 13.00–16.00 i närvaro av konstnären.

”Den bildvärld, bildtanke som här växer fram bjuder på den utmaning som modernismen i dess olika former på ena eller andra sättet innebär: att bryta upp från ett vaneseende, att utmana ögats och tankens tidigare konventioner. Kicken Ericson, utbildad på Konstfack, går ner mot jord­ytan, under den, fäster något som liknar livets första sporer på sin synål. Var och när börjar egentligen ett medvetande, när övergår ett meditativt tillstånd i ett mera förnuftets reflekterande? Sådana existensfrågor blir aktuella framför de bilderna. Här hopas paradoxerna – skarpsynen – inkännandet, avstånd, närhet, det tänkta och det icke tänkta.”

Utdrag ur text av Lennart Sjögren, 2014.

6/4–12/6, Katarina kyrka
The Garden of Fear and Delights 2.0 ​– Joakim Allgulander

”Intresset för ljus och ljusverkan återfinns i form av bruket av florescerande (självlysande färg) i en del av målningarna, men figuration och mer konceptuellt tänkande har fått ge plats åt mer måleriska experiment i form av material, yta och metod”, säger Joakim Allgulander.

Joakim Allgulander bor och verkar i London. Utbildad på Ölands målarskola och Konstfack och har ett flertal nationella och internationella utställningar bakom sig samt är representerad av Statens konstråd. I Katarina kyrka kommer i huvudsak målningar från det senaste året att visas. Utställningen är en fortsättning på det måleri som visades på Galleri PS i Göteborg i oktober 2017.