Vårens konsertprogram

Missa inte den musikaliska resan i Katarina kyrka och Allhelgonakyrkan.

Februari

Sön 4 feb 18.00, Katarina kyrka
SÅNG TILL LJUSET
Katarinakörernas barn- och ungdomskörer sjunger stämningsfulla sånger i en kyrka full av levande ljus. Lars Andersson, piano och orgel, Kinga Prada Sagvik, flöjt - under ledning av Emelie Power och Linnéa Lundgren. Fri entré.

Tor 8 feb 14.00, Högbergssalen, Högbergsgatan 15A
KATARINATRÄFFEN: BJÖRN, LEO & MAX
Björn Wahlberg, Max Schultz och Leo Lindberg framför sin egen musik – en kompott av country, sång, americana, jazz och blues. Fri entré.

Sön 11 feb 16.00, Katarina kyrka
SYMFONISK ORGEL
Konsert med orgel och slagverk.
Olof Wendel, slagverk och Gregory Lloyd, orgel. Verk av Sibelius och Wagner. Fri entré.

Lör 17 feb 18.00, Allhelgonakyrkan
ÅTERUPPVÄCKT NATIONALROMANTIK: KAMMARMUSIK AV ANDREAS HALLÉN
Spelar gör radiosymfonikerna Frida Hallén Blixt, violin, Linnea Nyman, viola och Helena Nilsson, cello – tillsammans med pianisten David Wärn. Releasekonsert för ny cd. Biljetter: Ticketmaster.

Tor 22 feb 14.00, Högbergssalen, Högbergsgatan 15A
KATARINATRÄFFEN:
MARCELA CONTARDO & MARTIN NURMI
Marcela Contardo och Martin Nurmi möttes genom att sjunga och spela tillsammans på Katarinamässan. Nu ger de ett unikt musikprogram på Katarinaträffen. Egna sånger och egna tolkningar av andras sånger – allt i innerlighet och i ärlighet. Fri entré.

Sön 25 feb 16.00, Katarina kyrka
GRYNING
Bla Missa cum Jubilo av Duruflé för orgel och unison manskör. Gregory Lloyd, organist. Fri entré.

Mars

Tor 7 mars 14.00, Högbergssalen, Högbergsgatan 15A
KATARINATRÄFFEN:
ÅTER I RAMPLJUSET, MUSIK AV KVINNLIGA TONSÄTTARE.
Adina Sabin, cello och Annika Dandanell, piano,  uppmärksammar kvinnliga tonsättare som rönte stora framgångar under sin livstid, men som har hamnat i skymundan. Musik av bl.a. Amy Beach, Clara Schumann, Rita Strohl, Dora Pejacevic och Maria Theresia von Paradis. Fri entré.

Fre 8 mars 18.00-20.00, Katarina kyrka
HENNES BLICK
En kulturfestival på internationella kvinnodagen med artister, körer och föreläsare. Fri entré.

Sön 10 mars 16.00, Katarina kyrka
FRÅN STARWARS TILL BUMBIBJÖRNARNA
Sofia, Katarina och Storkyrkans gosskörer samlas för en gemensam konsert med filmtema. Medverkande: Bolla Henriksson, Malin Rudengren, Gregory Lloyd, körledare. Fri entré.

Lör 16 mars 18.00, Allhelgonakyrkan
ÄLSKLINGSMUSIK, TRADITION OCH FÖRNYELSE
Musik av Ferruccio Busoni, Claude Debussy och Kurt Weill. Medverkande: Torun Sæter Stavseng, cello, Anna Christensson, piano och Karolina Blixt, mezzosopran. Biljetter: 200 kr, medlem i KVAH: 150 kr. Under 26 år gratis. Biljetter kan köpas på plats i Allhelgonakyrkan eller via Ticketmaster som tar serviceavgift på 30 kronor, 20 för medlem.

Sön 17 mars, 18.00, Katarina kyrka
MARYS QUESTION
Ett folkligt oratorium av Sofie Livebrant, baserat på engelska traditionella texter. Jesu liv berättas genom drömmar, innehållandes magi och mirakler.
Medverkande: Katarina Flickkör, Aspirantkör 3, Katarina Oratoriekör. Körledare: Linnéa Lundgren, Emelie Power. Musiker: Sofie Livebrant, Natasja Dluzewska, Torbjørn Netland. Biljetter via Ticketmaster

Tor 21 mars 14.00, Högbergssalen, Högbergsgatan 15A
KATARINATRÄFFEN: FAT MOOSE - AMERIKANSK FOLK OCH BLUE GRASS
Det blir fart på Katarinaträffen med snabbt strängspel, stämsång, innerlighet och glädje. Medverkande är bandet Fat Moose, som består av Jens Koch, banjo, Erik Igelström, mandolin, Jimmy Sunnebrandt, bas och Erik Lund, gittar och sång. Fri entré.

Lör 23 mars, 20.00-21.30, Katarina kyrka
EARTH HOUR - KONSERT
För att vända klimatkrisen behöver vi alla – städer, länder, politiker, företag och privatpersoner – agera tillsammans. Vi behöver kraftfulla politiska beslut, och vi behöver förändra våra vanor. I Katarina församling utforskar vi hur vi kan bidra till en bättre värld genom sången, musiken, orden och stillheten. Kom och manifestera med oss på årets viktigaste timme! Medverkande: Katarina Pop, under ledning av Linnéa Lundgren. Camilla Lif, präst. Fri entré.

Sön 24 mars 19.00, Katarina kyrka
LASER OCH KÖR: PASSIO AV ARVO PÄRT
Arvo Pärts meditativa och mystiska Johannespassion med en vacker laser-ljussättning av Mikael Israelson. Cappella Catharinae, Hans Vainikainen, dirigent. Biljetter via Ticketmaster.