Vårens konsertprogram

Konserter och musikgudstjänster i Katarina kyrka och Allhelgonakyrkan.

I nuläget är alla vårens konserter i Katarina kyrka och Allhelgonakyrkan iställda p g a coronaviruset.

JANUARI

LÖR 18 JAN, 18.00, ALLHELGONAKYRKAN
Kammarmusik: Stråkkvartett och piano
Händel/Beethoven: Fuga B-dur ur uvertyren till Solomon. Smyth: Stråkkvartett c-moll. Dvorák: Pianokvintett nr 2 A-dur op.81. Med Maierkvartetten (Patrik Swed- rup och Henrik Peterson, violin, Arne Stenlund, viola och Klas Gagge, cello). Bengt Forsberg, piano. Biljetter via Ticketmaster.

SÖN 26 JAN, 16.00, KATARINA KYRKA
Hovsångerskan Siv Wennberg
Musik av Schumann, Mendelssohn, Liszt och Strauss. Lars Andersson, piano. Fri entré.

FRE 31 JAN, 8.05-8.35, KATARINA KYRKA
Morgonkonsert: Sunrise Mass
Möt årets tristaste morgon med årets enda morgonkonsert – Ola Gjeilos Sunrise Mass. Cappella Catharinae och Cappella Sine Nomine. Hans Vainikainen, dirigent. Fri entré.

FEBRUARI

SÖN 2 FEB, 18.00, KATARINA KYRKA
Sång till ljuset
En stämningsfull stund med levande ljus och Katarinas barn- och diskantkörer. Kinga Prada, flöjt. Lars Andersson, piano och orgel. Emelie Power, körledare. Fri entré.

SÖN 9 FEB, 16.00, KATARINA KYRKA
Fantasikonsert
Fantasi på orgel – en genre som kan innebära vad som helst! Musik av Vierne, Bach, Franck och Alain. Lars Andersson, orgel. Fri entré.

LÖR 15 FEB, 18.00, ALLHELGONAKYRKAN
Kammarmusik: Spansk-katalansk afton
Mattias Jacobson Schulstad, gitarr, och Bengt Forsberg, piano. Preliminärt musik av Albeniz, de Falla, Mompou och Rodrigo (Concierto de Aranjuez). Biljetter via Ticketmaster.

SÖN 16 FEB, 16.00, KATARINA KYRKA
Gosskörskonsert
Röster från Stockholms alla hörn samlas och sjunger en finstämd konsert tillsammans. Gosskörer från bland annat Katarina, Storkyrkan, Sofia och Enskede/Årsta. Fri entré.

SÖN 23 FEB, 16.00, KATARINA KYRKA
Kärlekens väg
Katarina manskör och fyra solister framför Scarlatti: Stabat Mater. Tallis: Klagovisor- na och Allegri: MiserereFri entré.

MARS

SÖN 8 MARS, KATARINA KYRKA
Festival: Hennes blick
Vi upprepar förra årets succé med en sprudlande festival på internationella kvinnodagen, där vi lyfter fram kreativiteten och skapandet av och med kvinnor i alla åldrar, genrer och uttryck. Fri entré.

SÖN 15 MARS, 16.00, KATARINA KYRKA
Bach x 3
Katarina Kammarkör sjunger tre höjdpunkter från musikhistorien av J.S. Bach: Singet dem Herrn, Jesu meine Freude och Fürchte dich nicht. Hans Vainikainen, dirigent. Fri entré.

SÖN 22 MARS, 16.00, KATARINA KYRKA
Klassiska hits!
Kören Katarina Nova frossar i klassiska pärlor. Lars Andersson, dirigent. Fri entré.

LÖR 28 MARS, 18.00, ALLHELGONAKYRKAN
Kammarmusik: Hirvonen i Chopin och Schubert
Chopin: Tre mazurkor op 59, två nocturner op 48, Impromptu Ass-dur op 29 och Ballad Ass-dur op 47. Schubert: Sonat A-dur D 959. Matti Hirvonen, piano. Biljetter via Ticketmaster.

LÖR 28 MARS, 20.30, KATARINA KYRKA
Earth Hour
En konsert i mörker och med levande ljus. Katarinas gosskör, flickkör, sturar och vokalensamble. Gregory Lloyd och Emelie Power, dirigenter. Fri entré.

SÖN 29 MARS, 16.00, KATARINA KYRKA
I väntan på sommaren
Oratoriekören framför musik av Bach, Roman, Mendelssohn och P G Alldahl. Fri entré.

APRIL

PÅSKDAGEN SÖN 12 APRIL, 16.00, KATARINA KYRKA
Orgelkonsert XL
Lars Andersson firar påsk på stadens ljudstarkaste orgel. Fri entré.

LÖR 18 APRIL, KATARINA KYRKA
Kulturnatt i Katarina
En helafton med spännande program och mingel. Fri entré.

LÖR 25 APRIL, 18.00, ALLHELGONKYRKAN
Kammarmusik: Cello och piano med vinnande duo
Beethoven: Variationer över Bei Männern ur Mozarts Trollflöjten. Schnittke: Violon- cellsonat nr 1. Rachmaninov: Violoncellsonat g-moll op.19. Kristina Winiarski, cello, och Pontus Carron, piano. Biljetter via Ticketmaster.

MAJ

LÖR 9 MAJ, 18.00, KATARINA KYRKA SÖN 10 MAJ, 18.00, KATARINA KYRKA
G. Mahler: Symfoni nr 8
Världshistoriens största och mäktigaste musikstycke. Katarinakörerna, Orkestern Filialen och Solna Brass. Biljetter via Ticketmaster. Biljettsläpp 25 mars.

LÖR 16 MAJ, 18.00, ALLHELGONKYRKAN
Kammarmusik: Sång och piano i England
Sånger och pianostycken av Elgar, Vaughan Williams, Britten m fl. Claire-Louise Lucas, mezzosopran, och Jonathan Darnborough, piano. Biljetter via Ticketmaster.

SÖN 17 MAJ, 18.00, KATARINA KYRKA
Three for one
Konsert med Gregory Lloyd. Musik för cembalo, piano och orgel: ur Peer Gynt
av Grieg, Allegretto ur Beethovens 7:e symfoni, sonater av Scarlatti och musik av Scriabin, Sinding och Bach. Fri entré.

SÖN 24 MAJ, 18.00, KATARINA KYRKA
Gåshud
Kören Katarina Pop bjuder på en soul- och popkonsert under ledning av Hanna Ekstedt. Biljetter via Ticketmaster.

SÖN 31 MAJ, KATARINA KYRKA
Blommornas festival
Katarinakörernas barn- och ungdomskörer samt Katarina Kulturskola bjuder in till ett späckat heldagsprogram. Fri entré.

JUNI

ONS 3 JUNI, 19.00, ALLHELGONAKYRKAN
Helga Gospels sommarkonsert
Kören Helga Gospel bjuder upp till sång. Fri entré.

SÖN 7 JUNI, 19.00, KATARINA KYRKA
Katarinakörernas sommar
Vårens pendang till adventskonserterna! Musik från Stenhammars till Kents Sverige.
Fri entré.