Foto: Gerry Fernhede

Konfirmation

Vad är meningen med livet? Vem är jag? Finns Gud? Vad tror man på i kyrkan? Vad tror jag? Frågor om livet har alla människor och när man är konfirmand kan man fundera på det tillsammans med andra.

Alla som går i åttan får en inbjudan till konfirmation. I Karlsborgs pastorat träffas konfirmanderna ungefär en gång i veckan efter skolan mellan september och maj. Vi fikar först och sedan håller vi på med ett tema som vi jobbar med utifrån gruppens fokus.

Alla konfirmander får välja en fokusgrupp utifrån vad man är intresserad av. Det finns två grupper - Skapa mera håller på med skapande av olika slag och På färd är en friluftsgrupp som träffas utomhus och jobbar nära naturen.

Alla konfirmander åker på ett höstläger och ett vårläger tillsammans. Då är vi oftast på Skagagården i Tiveden. Utöver det har alla grupper helgaktiviteter utifrån sitt fokus. Det kan vara ett besök hos en hantverkare, en hajk, ett storstadsbesök, ett insamlingsprojekt, ett filmmaraton.

I slutet av maj konfirmeras man i Undenäs kyrka.

KONFA 22-23

Välkommen till ett roligt och spännande år!