Herrestads församling

Med Jesus i centrum och dig i fokus!

Lediga tjänster Diakon 100% Präst 100%

Herrestads församling är egen församling med 3900 medlemmar. En församling med stora möjligheter och kreativt arbetslag. Tillsammans möts vi i vår kyrka och vårt församlingshem. Här finns barn i våra grupper, ungdomar, konfirmander, pubkvällar och gemenskapsträffar. Körsångare i alla åldrar som medverkar i våra gudstjänster. Du kommer att ingå i vårt arbetslag om 12 personer. Vi är i gång, samtalar och prövar nya arbetssätt i församlingen för att hitta kreativa mötesplatser. ”Nya sätt vara kyrka”.

Diakon

Vi söker dig som är diakonvigd, ansvarstagande, flexibelt nyfiken och intresserad av utveckling.

Som diakon kommer du att arbeta med:

Diakonala grupper och enskilda samtal.

Diakonala perspektivet i våra gudstjänster.

Tjänsten innebär att på kyrkoherdens delegation arbetsledning av assistent på expedition och församlingsvärdinnor.

I tjänsten ingår ett ekonomiskt/administrativt ansvar på församlingsexpeditionen och därför är ett gott ordningssinne en förutsättning och tidigare erfarenheter av detta en merit.

Präst

Vi söker dig som är prästvigd, ansvarstagande, flexibelt nyfiken och intresserad av utveckling.

Som präst kommer du att arbeta med:

Gudstjänster och kyrkliga handlingar

Teologiska samtal/bokcirklar

Tillsammans med fritidsledare ansvara för konfirmand och ungdomsarbetet, för närvarande 30 ungdomar i vår ungdomsgrupp.

För information ring

Yngwe Svensson, kyrkoherde                          0702020912

Eva-Lena Andersson ordförande                     0739728195

Fackliga representanter:

Vision                 Camilla Widell                              0705146056

KyrkA                 Ib Palmblad                                  0703066644

Välkommen med din ansökan till:

Herrestads församling

Klockarevägen 4

451 75 Uddevalla

Senast 20190514

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.