Hedesunda församling

Kontakt

Hedesunda församling Besöksadress: Sundbyvägen 11, 81040 HEDESUNDA Telefon: +46(291)10009 E-post till Hedesunda församling Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Hedesunda församling

Välkommen till Hedesunda församling i södra Gästrikland! Hedesunda ligger naturskönt beläget vid Dalälven i södra Gästrikland och gränsar till Gysinge, Söderfors och Valbo. Vi tillhör Gästriklands kontrakt (Gävle) och har c:a 2800 invånare. ​

Här kan du ta del det preliminära resultatet för mandatfördelningen i vårt nya pastorat från årskiftet, Valbo - Hedesunda Pastorat.

KYRKOVALET - PRELIMINÄRT RESULTAT

Nu har den "nya" minneslunden tagit form. En renare och framförallt mer lättskött yta. Designen har utformats av kyrkvaktmästare Per-Erik Sundström och Elisabeth Enman. Arbetet har utförts av Fredrik Forslöv och Bosse Persson, Västbyggeby Entreprenad i Hedesunda.

Varmt välkomna!

SNART ÄR KYRKAN KLAR - NYINVIGNING STUNDAR!

Den utvändiga restaureringen av kyrkan är i det närmaste klar. Byggnadsställningarna kommer inom kort monteras ner och kyrkan blir avtäckt sin vita drapering. All lös puts har blästrats bort och ny puts har lagts på samt vit kalkfärg. Fönster har tätats, målats och trädörrar har fått ny färg m.m. På gudstjänsten den 1:a oktober kommer vi därför att "nyinviga" kyrkan igen i en familjegudstjänst där barnkörerna medverkar under ledning av vår vikarierande kyrkomusiker Erica Banck. Efter gudstjänsten minglar vi och blir bjudna på snittar. Varmt välkomna!

Gudstjänster - Cafékvällar - Soppluncher - Konserter m.m.

Kalender för verksamheten under hösten

Gudstjänster - Cafékvällar - Soppluncher - Konserter m.m.

Tisdagar 9.30-11.30 samt torsdagar 8.30-10.30

Varmt välkomna!

VÄLKOMMEN TILL KYRKIS

Tisdagar 9.30-11.30 samt torsdagar 8.30-10.30 Barn 0-5 år i vuxens sällskap. Vi träffas, sjunger, leker, fikar, umgås och har kul tillsammans. Varmt välkomna!

Varje tisdag 10.30 träffas promenadgruppen vid Ängslyckans äldreboende i Hedesunda, Förutsatt att vädret tillåter.

Promenadgruppen

Välkommen att vara med i någon av församlingens barnkörer!

Torsdagar 13.15 övar Minikören (förskoleklass. 6 - 7 år) i Missionskyrkan.
Torsdagar 14.50 övar Solstrålarna (från och med årskurs 1-2) i Missionskyrkan.

BARNKÖRERNAS VERKSAMHET

Välkommen att vara med i någon av församlingens barnkörer! Torsdagar 13.15 övar Minikören (förskoleklass. 6 - 7 år) i Missionskyrkan. Torsdagar 14.50 övar Solstrålarna (från och med årskurs 1-2) i Missionskyrkan.

Välkommen till församlingshemmet första onsdagen i varje månad och avnjut en god hemlagad soppa med hembakt bröd samt kaffe och något gott därtill!

SOPPLUNCHER UNDER HÖSTEN

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret, eller kyrkåret. Den handlar bland annat om Jesus liv, död och uppståndelse. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.

Kyrkoåret - kommande helg

Några fakta om Hedesunda

Hedesunda Socken omfattar den sydöstligaste delen av landskapet Gästrikland. Socken avgränsas i öster av gränsen mot Uppsala län (Söderfors socken) och därmed av Dalälven. Ungefär där E4 korsar länsgränsen, viker socknens norra gräns av och går rakt västerut, söder om Åsbogården, genom byn Kessmansbo fram till Främlingshem vid riksväg 56. Här möter sockengränsen kommungränsen mot Sandvikens kommun och sammanfaller med denna söderut till Dalälven och länsgränsen mot Uppsala län (Nora socken) strax öster om Gysinge.

I söder avgränsas socknen av länsgränsen och Hedesundafjärdarna. Socknen omfattar därvid även de landområden som ligger söder om älven och ingår i länet. Dessa kallas Utomälven och omfattar bland annat Hadeholm, Jugansbo, Ansgarii kyrka samt Sevallbo. Sockengränsen går in i Ingensjön och möter här länsgränsen mot Uppsala län, de tre länen möts i denna sjö.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hedesunda_socken