Frälsarkransvandring

Svenska Kyrkan i Hedemora, Husby & Garpenberg har under många år arbetat med Frälsarkransen, vid undervisning och pilgrimsvandringar. Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser, framtaget av Biskop Martin Lönnebo.

FRÄLSARKRANSEN

Frälsarkransen vill vara som en god vän: Den ställer inte krav, den tränger sig inte på, den stänger ingen ute, den finns till hands när den behövs. Du kan hänga Frälsarkransen över din säng som en påminnelse: ”Här finns jag - om du behöver mig”. Den kan ligga på nattduksbordet. Den trivs på handleden och i fickan.

Biskop Martin Lönnebo har skapat ett modernt radband med 18 pärlor, en pärla för varje tillfälle. Radbandet kan du ha med dig vart du än går. Rör vid pärlorna då och då, var i kontakt med dina böner och drömmar. 

Frälsarkransen är Livets pärlor. Du kan bedja så som myran, hon som flitigt strävar, eller impulsivt som fjärilen, hon som fladdrar mellan olika blommor.

Armbandet Frälsarkransen tillverkas i Indien på Tara Projects i New Dehli och uppfyller bestämmelserna för Fair Trade. Varje pärla görs för hand.

Du kan köpa armbandet på pastorsexpeditionen i Hedemora eller mejla till: 

hedemora.forsamling@svenskakyrkan.se

 

Vill du läsa mer om Frälsarkransen: verbum.se/fralsarkransen