Frälsarkransvandring

Svenska Kyrkan i Hedemora, Husby & Garpenberg har under många år arbetat med Frälsarkransen, vid undervisning och pilgrimsvandringar. Frälsarkransen är ett modernt radband med 18 pärlor i olika färger och av olika betydelser, framtaget av Biskop Martin Lönnebo.

FRÄLSARKRANSEN

Frälsarkransen vill vara som en god vän: Den ställer inte krav, den tränger sig inte på, den stänger ingen ute, den finns till hands när den behövs. Du kan hänga Frälsarkransen över din säng som en påminnelse: ”Här finns jag - om du behöver mig”. Den kan ligga på nattduksbordet. Den trivs på handleden och i fickan.

Biskop Martin Lönnebo har skapat ett modernt radband med 18 pärlor, en pärla för varje tillfälle. Radbandet kan du ha med dig vart du än går. Rör vid pärlorna då och då, var i kontakt med dina böner och drömmar.

Frälsarkransen är Livets pärlor. Du kan bedja så som myran, hon som flitigt strävar, eller impulsivt som fjärilen, hon som fladdrar mellan olika blommor.

Armbandet Frälsarkransen tillverkas i Indien på Tara Projects i New Dehli och uppfyller bestämmelserna för Fair Trade. Varje pärla görs för hand.

Du kan köpa armbandet på pastorsexpeditionen i Hedemora eller mejla till:

hedemora.forsamling@svenskakyrkan.se

Vill du läsa mer om Frälsarkransen: verbum.se/fralsarkransen

Varm välkommen att vandra en stund, stanna till och reflektera

Starta vandringen vid kyrkan. Titta upp mot kyrktornet. Under det förgyllda korset finns en pärla - vi låter det få vara Gudspärlan. Den pärlan berätta om Gud - den symboliserar tro, förundran och tillit.

Frälsarkransvandring

Vi har anlagt en vandring som sträcker sig från Hedemora kyrka, runt församlingshemmet och St: Paulusgården och på Hedemora kyrkogård. Det skall vara möjligt att gå vandringen även för de som har funktionshinder. Vill ni ha en ledsagare under vandringen, ta kontakt med pastorsexpeditionen 0225-25 70 00 så bokar vi en lämplig tid. Tryck på bilden för mer information i vår folder