Pilgrim

Pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det vana och trygga och ger sig ut på vandring. Själen och kroppen aktiveras.

Hedemora Pilgrimsled går genom vacker natur med tillfällen för bön, stillhet och eftertanke. En pilgrimsvandring kan sträcka sig från någon timmes promenad till ibland flera månader vandring mot avlägsna mål.

Leden är ca 13 mil lång och etapperna runt 15-22 km vardera och passerar samtliga kyrkor i församlingen som sträcker sig över hela kommunen.

Bild länkar till Google maps

Den yttre vandringen i historiska miljöer eller i blomstrande natur är ett redskap för den viktigaste vandringen - den inre. Pilgrimen vandrar för att möta sig själv, möta andra - och möta Gud!

Om du väljer att följa med på någon av de anordnade vandringarna får du även möjlighet att träffa och samtala med människor.

Vandra på egen hand
med naturkartan.se kan du vandra leden på egen hand. Naturkartan finns också som app till mobila enheter. 

Vad händer inom Pilgrim under 2024?

Läs mer i foldern nedan genom att klicka på bilden.

Fyra dagars pilgrimsvandring

Vandra i vackra miljöer under den fyra dagar långa vandringen på Hedemora pilgrimsled den 9 - 12 maj 2024. Här kan du läsa mer och anmäla dig till årets vandring.

Vill du bli volontär?

Att vara volontär är ett ideellt uppdrag där du får möjlighet att bidra med dina kunskaper, din tid och ditt engagemang kring att:
Hålla våran led i gott skick genom att vara s.k. ”ledvärd” där du blir tilldelad en sträcka längs med  pilgrimsleden att kolla och rapporterar om.
Vara med och planera samt leda pilgrimsvandringar och att vara med i utvecklingsarbetet kring pilgrim.

Hör gärna av dig!