Pilgrim

Välkommen till pilgrimssidan för Hedemora-Husby-Garpenbergs församling.

Pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det vana och trygga och ger sig ut på vandring. Själen och kroppen aktiveras.

Vår pilgrimsled går genom vacker natur med tillfällen för bön, stillhet och eftertanke. En pilgrimsvandring kan sträcka sig från någon timmes promenad till ibland flera månader vandring mot avlägsna mål.

Vår led är ca 13 mil lång och etapperna runt 15-22 km vardera och passerar samtliga kyrkor i vår församling som sträcker sig över hela kommunen.

Den yttre vandringen i historiska miljöer eller i blomstrande natur är ett redskap för den viktigaste vandringen - den inre. Pilgrimen vandrar för att möta sig själv, möta andra - och möta Gud!

Om du väljer att följa med på någon av våra anordnade vandringar får du även möjlighet att träffa  och samtala med människor.

Vi anordnar också pilgrimsvandringar utanför vår församling samt pilgrimsritt och paddlingar tillsammans med andra samarbetspartners.  ​

Anmälan görs i formuläret längre ned på sidan

13.00 Pilgrimsvandring med korvgrillning.

Tema: Pilgrimens sju nycklar.

Hovranområdet, Hedemora. Lätt terräng.

Pris 50 kr.

29 mars

13.00 Pilgrimsvandring med korvgrillning. Tema: Pilgrimens sju nycklar. Hovranområdet, Hedemora. Lätt terräng. Pris 50 kr.

Tema: Vägen är målet.

Kloster-Stjärnsund-Kloster. Medelsvår vandring.

Övernattning i Långshyttan.

Pris 600 kr.

1-2 maj

Pilgrimsvandring. Tema: Vägen är målet. Kloster-Stjärnsund-Kloster. Medelsvår vandring. Övernattning i Långshyttan. Pris 600 kr.

11.00 Gudstjänst med pilgrimsmusik.

12.30 Frälsarkransvandring.

Hedemora kyrka.

11.00 Gudstjänst med pilgrimsmusik. 12.30 Frälsarkransvandring. Hedemora kyrka.

Tema: Naturens katedral.

Färnebofjärdens nationalpark. 7 km medelsvår vandring.

Pris 100 kr.

7 juni

Pilgrimsvandring. Tema: Naturens katedral. Färnebofjärdens nationalpark. 7 km medelsvår vandring. Pris 100 kr.

Pilgrimspaddling i Älvdalen.

13-14 juni

Pilgrimspaddling i Älvdalen.

Pilgrimsvandring.
Veckovandring där vi passerar alla våra kyrkor och kapell i församlingen.

26-31 juli

Pilgrimsvandring. Veckovandring där vi passerar alla våra kyrkor och kapell i församlingen.

I anmälningsformuläret väljer du dag/dagar du ämnar gå, samt eventuella avvikelser gällande kosten.

Cecilia  Dresch

Cecilia Dresch