Pilgrim

Välkommen till pilgrimssidan för Hedemora-Husby-Garpenbergs församling.

I sommar erbjuder vi 4 tillfällen till pilgrimsvandring, tre tillfällen är heldagar och ett tillfälle med en kotare tur som också är lättvandrad.

På dagsvandringarna har man med sin egen matsäck för dagen och vi ordnar skjuts tillbaka till startpunkten. Pilgrimsvandringarna är kostnadsfria.

För mer information kontakta respektive ansvarig för den vandring du är intresserad av och anmälan sker till: hedemora.pilgrim@svenskakyrkan.se. Ange för och efternamn, ålder, startplats på den vandring du vill gå samt ett telefonnummer vi kan nå dig på.

Tisdag 22/6, heldagsvandring med start kl 09.00, Garpenberg.

Ledare: Josef Ängsved & Mikael Westemar

Kontakt: Josef, 0225 - 25 70 14

Lördag 3/7, halvdagsvandring med start kl 09.00, S:t Paulusgården Hedemora.

Ledare: Christoffer Karlsson & Carina Ivarsson

Kontakt: Christoffer, 0225 - 25 70 48

Tisdag 13/7, heldagsvandring med start kl 09.00, Husby församlingshem.

Ledare: Josef Ängsved & Mikael Westemar

Kontakt: Josef, 0225 - 25 70 14

Tisdag 17/8, heldagsvandring med start kl 09.00, Vikmanshyttans kyrka.

Ledare: Anna Jonsson & Christoffer Karlsson

Kontakt: Anna, 0225 - 25 70 12

Pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster, det vana och trygga och ger sig ut på vandring. Själen och kroppen aktiveras.

Vår pilgrimsled går genom vacker natur med tillfällen för bön, stillhet och eftertanke. En pilgrimsvandring kan sträcka sig från någon timmes promenad till ibland flera månader vandring mot avlägsna mål.

Vår led är ca 13 mil lång och etapperna runt 15-22 km vardera och passerar samtliga kyrkor i vår församling som sträcker sig över hela kommunen.

Bild länkar till Google maps

Den yttre vandringen i historiska miljöer eller i blomstrande natur är ett redskap för den viktigaste vandringen - den inre. Pilgrimen vandrar för att möta sig själv, möta andra - och möta Gud!

Om du väljer att följa med på någon av våra anordnade vandringar får du även möjlighet att träffa  och samtala med människor.

Vi anordnar också pilgrimsvandringar utanför vår församling samt pilgrimsritt och paddlingar tillsammans med andra samarbetspartners.  ​

Observera

Om man på egen hand vill vandra vår pilgrimsled så hänvisar vi till naturkartan.se. Finns också som app till mobila enheter.

Anna Jonsson

Josef Ängsved