Fjällvy med ledkryss
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Fjällkyrka

Härjedalen är Sveriges högst belägna landskap med troligen Nordens högst belägna kapell i Högvålen och en av Sveriges högst belägna kyrkor, Tännäs kyrka.. I Härjedalen bor drygt 10 000 invånare, men under turistsäsongerna rör sig hundratusentals människor i Härliga Härjedalen för att bl. a uppleva skidåkning, jakt, vandring, bär och svampplockning.

Funäsdalens kyrka

Vid berget som reser sig högt och brant, syns Funäsdalens kyrka som en ljuspunkt. Den har stått där sedan 1928.

Tännäs kyrka med björkar och staket i förgrunden.

Tännäs kyrka

Tännäs kyrka är en av Sveriges högst belägna kyrkor, 648 m ö h. Nuvarande kyrka uppfördes åren 1840-1855, och invigdes 10 oktober 1858.

Bruksvallarnas fjällkapell

Fjällkapellet är ett lågt timrat hus som rymmer dels kyrksal, dels bisättningsrum och andra förvaringsutrymmen.

Högvålens kapell en vacker vinterdag. Solen lyser på det snöiga korset ovanför dörren.

Högvålens kapell

I Högvålen finns, förmodligen, Nordens högst belägna kapell på 835 m.ö.h

En låg timrad byggnad med skorsten och tak av trä.

Rombovallen

En själastuga i vacker natur i Lofsdalen. Här kan pilgrimer och andra besökare finna en stunds vila och reflektion.

Östvallen. Västsätern.

Fäbodvallar & Naturplatser

Vi firar ofta gudstjänster ute i våra vackra omgivningar, såväl vid fäbodar och bygdegårdar som på allmänt natursköna platser.

Långågårn

Långågårn är en bygdelokal i byn Långå

Vemdalens kyrka

Vemdalens timrade åttkantiga kyrka anses av många som en av Sveriges vackraste i sin speciella stil.

Vemdalens sockenstuga

Samlingspunkt Vemdalen

Vi har verksamhet i olika samlingspunkter i Vemdalen. De verksamheter som finns här är bland annat gudstjänster, öppet kyrkis och vuxenkör.