Aktuellt på kyrkogårdarna

Vårstädning på kyrkogårdarna

Under v. 13 kommer kyrkogårdsarbetarna börja med vårstädning på Habo, Fiskebäcks, Gustav Adolfs och Brandstorps kyrkogårdar.

Det innebär bland annat att kransar och granris plockas bort från gravarna. Om ni vill spara kransar eller kransstommar så se till att ni tar hem dem senast söndag 21 mars. Gravlyktor får gärna plockas bort från gravplatsen, lyktorna får inte förvaras bakom gravstenen. Vid frågor, ring Miliana Andersson 036-496 20.

plantering

Plantering av penseér på gravplatser som har skötselavtal sker under v. 15. Vid frågor, ring Miliana Andersson 036-496 20.

Tvättning av gravsten

Vi hjälper dig med gravstenstvätt på våra kyrkogårdar. Anmäl senast fredag 9 april.

Kostnad: 250 kronor.

Anmälan sker till Nisrine, tel. 036-496 11, mejl: nisrine.hedin@svenskakyrkan.se

För dig som har skötselavtal ingår gravstenstvätt var tredje år. Har du inget skötselavtal men vill ha hjälp att ta hand om din gravplats kan du också höra av dig till Nisrine.

Skäring av gravstenar

Foto: Jessica Karlsson

Pastoratet testar alla gravstenar för att se till att de är säkra. En normalstor gravsten mellan 30-100 cm i höjd måste klara ett tryck framåt och bakåt på 35 kg och vara dubbade med rostfri dubb för att vara godkänd.

Under v. 16 börjar vi säkringen av gravstenar på mellankyrkogården i Habo.