Kyrkor, kapell och församlingslokaler

Svenska kyrkan i Habo har fyra kyrkor, ett kapell och flera församlingslokaler.

I Habo pastorat har vi fyra kyrkor och ett kapell. Välkommen att besöka oss!

Kyrkor

Habo kyrka

Habo kyrka fick sitt nuvarande utseende 1723. Den första kyrkan tros vara byggd på denna plats på 1100-talet.

Gustav Adolfs kyrka

Gustav Adolfs kyrka har anor sedan 1100-talet.

S:t Johannes kyrka

I Habo samhälle, som en modern ”kyrkan mitt i byn”, ligger S:t Johannes kyrka tillsammans med Svenska kyrkans expedition och församlingshem.

Brandstorps kyrka

Kyrkan, troligen av medeltida ursprung, flyttades år 1626 från Häldeholm till sin nuvarande plats. Kyrkan flyttades på uppdrag av Per Brahe.

Fiskebäcks kapell

I bygden innanför Vätterns sydvästra strandlinje har det funnits en kyrka sedan 1100-talet. År 1939 uppfördes kapellet i sin nuvarande form.

Församlingslokaler

Kyrkans hus

(Sidan uppdateras, hör av dig till expeditionen för mer information)

Information vid uthyrning

Svenska kyrkan Habo har flera lokaler att låna eller hyra. I samband med dop och begravning får du låna lokal gratis, annars går det bra att hyra dem av oss för exempel vigselfest eller möte för din förening eller företag.