Kontakt

Habo pastorat Besöks- och postadress: Kapellgatan 32, 56632 Habo Telefon: +46(36)49600 E-post till Habo pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fiskebäcks kapell

I bygden innanför Vätterns sydvästra strandlinje har det funnits en kyrka sedan 1100-talet.

Enligt tradition lät en kvinna som råkat i sjönöd uppföra en kyrka på platsen där hon blev räddad, Fiskebäck. Denna kyrka brann dock ned 1623 men en ny byggdes upp på samma plats.

Ett växande missnöje med kyrkans placering bland sockenborna från norr ledde dock till att den flyttades 15 km norrut till Gustav Adolf år 1780. Under lång tid fanns endast klockstapeln kvar på Fiskebäcks kyrkogård, men 1939 byggdes det kapell som nu står på platsen.

Från den medeltida Fiskebäcks kyrka finns en dopfunt från 1100-talet och ett altarskåp från 1400-talet bevarade på Skara museum respektive Historiska museet i Stockholm

Öppet i Fiskebäcks kapell

Fiskebäcks kapell är öppen då det finns personal på plats. Är du intresserad av att titta in i kyrkan? Hör av dig till expeditionen i S:t Johannes för att höra dig för när det är öppet. Det finns också möjlighet att låna nyckel för att komma in i kyrkan.