Kontakt

Habo pastorat Besöks- och postadress: Kapellgatan 32, 56632 Habo Telefon: +46(36)49600 E-post till Habo pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

S:t Johannes kyrka

Pastoratets "nyaste" kyrka ligger mitt i Habo. En samlingsplats för alla, i alla åldrar.

I Habo samhälle, som en modern ”kyrkan mitt i byn”, ligger S:t Johannes kyrka tillsammans med Svenska kyrkans expedition och församlingshem. Den uppfördes 1993 i tolvsidig rundkyrkostil. Kyrkan invigdes den 12 september 1993. Arkitekt är Lennart Arvidsson från Västervik.

I sin stilrena enkelhet med ljusa och lätta färgnyanser kompletterar den på ett fint sätt pastoratets övriga kyrkor. Den är dock inte lika stor som de övriga, vilket bidrar till att många upplever en känsla av närhet och gemenskap i S:t Johannes kyrka.

Blickfång i kyrkan är dels två snidade träskulpturer av Eva Spångberg – en vid ljusbäraren som föreställer den korsfäste Jesus och en ovanför altaret som föreställer den uppståndne och segrande Kristus – dels en Mariaikon av Erland Forsberg.

S:t Johannes ligger nästan mitt i hjärtat av Habo och har därför blivit en träffpunkt för många av dess invånare och ett självklart centrum för vardagsverksamheten.
I S:t Johannes kyrka firas gudstjänst med söndagsskola varje söndag kl. 10 under terminstid.

Öppet i S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är öppen då det finns personal på plats. Är du intresserad av att titta in i kyrkan? Hör av dig till expeditionen i S:t Johannes för att höra dig för när det är öppet. Kyrkan är även öppen under verksamhet i huset, kolla kalendern nedan.