Foto: Peter Muld

Sveriges Saltaste Kust - film av Stefan Edman visas på Bio Roy 18 februari 2024

Nyhet Publicerad Ändrad

Uppmärksammad dokumentär om Västerhavet och Bohuslän - Skönheten – Utmaningarna – Framtiden. Köp din biljett här!

Sveriges Saltaste Kust
Under hösten 2023 har vi haft förmånen att få visa vår dokumentär Sveriges Saltaste Kust på olika platser på Västkusten. Det har varit fantastiskt roligt och vi har fått väldigt bra respons av de som har sett den. Under våren 2024 så fortsätter den att visas. Vill du hålla dig uppdaterad var den visas så kika in på denna sida där vi lägger till ställen så fort vi är bokade.

Beskrivning:
Följ med längs Bohuskusten i denna nya, unika dokumentär om Sveriges saltaste hav.
Förundras över Skageraks magiska växt-och djurvärld och över myllret av liv som finns där. Vår rikaste marina mångfald med 6000 arter i Kosterfjorden som faktiskt är 250 meter djup på det djupaste stället.
Möt forskare och fiskare som berättar om hoten och hoppet för miljön och den biologiska mångfalden.
Inspireras av folk som städar bottnar och stränder, återvinner material ur skräpet och tillverkar nya smarta produkter. Rattkåpor, fasadmaterial, klockarmband, trålar, nät och hummertinor.
Hör om spännande projekt som ska hjälpa torsk, blåmussla, koraller och ålgräs.

Manus & speaker: Stefan Edman
Foto & produktion: Peter Muld
Foto: Lisa Sihlberg
Undervattensfoto: Tobias Dahlin

Filmen kommer att visas runtom i Västsverige under hösten 2023 och våren 2024. 


Köp biljett till Bio Roy, Avenyn, söndagen den 18 februari kl. 16.00.


Länk till sida med utförlig information, omdömen och trailers samt visningar på andra platser under 2024. Filmen går även att låna för visning!

Stefan Edman är biolog (fil mag i biologi, kemi, oceanografi och naturgeografi vid Göteborgs universitet) och teknologie hedersdoktor vid Chalmers. Han har skrivit drygt 40 böcker i ämnet, gett tusentals föreläsningar, gjort radio- och TV, varit miljösakkunnig åt förre statsministern Göran Persson och åt miljöministern. Tillsammans med Peter Muld har Stefan från 2019 gjort flera kortfilmer och en långfilm, ”Bredfjället i våra hjärtan” , alla på temat natur, människor, historia, kultur. 2023 blev denna film, Sveriges Saltaste Kust, klar för visning och den har redan rönt stor uppmärksamhet.