Stort intresse för Se människan på Bokmässan

Nyhet Publicerad Ändrad

Publikens intresse för Svenska kyrkans program på Bokmässan, Se människan, var i år lika stort som tidigare med totalt runt 10 500 besök vid scenen. Riktigt trångt blev det under Jonas Gardells framträdande med frågestund.

Andra som drog en väldigt stor publik var PO Enquist, Leif GW Persson, Kristian Lundberg, Mikael Nyqvist, Lena Andersson, och Caitlin Moran som lockade till många skratt.

Sju seminarier erbjöds i Se människan-programmet. Bland de mest välbesökta seminarierna på hela Bokmässan var mötet mellan Leif GW Persson, ärkebiskop Anders Wejryd, och Erika Hedenström, Svenska kyrkans kultursekreterare.

Möjlighet att tycka till
Nytt för i år var en interaktivitetshörna där besökarna kunde tycka till och vinna böcker.

- Det blev en fantastisk respons och väldigt många stannade för att dela med sig av synpunkter på vem de ville se på Se människan-scenen nästa år, berättar Mikael Ringlander som tillsammans med Erika Hedenström projektleder Se människan.

Live från scenen
En annan nyhet var livesändningen från scenen. Alla författarsamtal gick att se direkt via Svenska kyrkans webbplats, och finns nu tillgängliga att titta på var för sig. Mikael Ringlander tycker att årets Se människan varit en av de bästa hittills. Båda han och kollegan Erika Hedenström är väldigt glada, nöjda och tacksamma över alla gemensamma krafter som samverkat i arbetet. Under mässdagarna är runt 100-talet anställda och frivilliga engagerade i Svenska kyrkans monter.

- Nu ser vi fram emot nästa år då Bokmässans tema är Brasilien. Det är ett spännande land med många intressanta författare, fotografer och teologer, säger Mikael Ringlander.

- Och så delar de ju samma religion som Göteborg – fotbollen, tillägger han skämtsamt.